حمید رحیمی بافقی روز دوشنبه در جریان دیدار شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر بافق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش برداشت به خاطر جلوگیری از خام فروشی است و محصول سنگ آهن در معدن ذخیره می ماند.
وی افزود: همچنین در معدن سنگ آهن آنومالی شمالی که زیر نظر این فلات معدنی فعالیت میکند با وجود ذخیرهای که دارد سالی چهارمیلیون تن پروانه بهره برداری دریافت شده است که کمتر برداشت میشود.
مدیر مجتمع معادن فلات مرکزی بافق در توجیه کاشت برداشت سنگ آهن و فراوری محصولات معدنی تصریح کرد: زمانی که تاسیساتی داخل شهرستان ایجاد شد باید از آن تجهیزات برای افزایش ارزش افزوده استفاده کرد چرا که وقتی فراوری صورت بگیرد هزینهها هم کاهش مییابد و این به نفع مجموعه و در کل بیت المال است.
شهردار بافق نیز گفت: در کنار تمامی اقدامات خوب و موثر اقتصادی، موضوع مسوولیتهای اجتماعی معادن و همچنین پرداخت به موقع دو درصد فروش از نظر شرعی باید حق و حقوق شهرستان حفظ شود و ۲ درصد فروش هم استمرار بهتری داشته باشد.
سید علی نوروز زاده پرداخت ۲ درصد از عوارض فروش برای عمران و آبادانی شهر و روستا را حکم تنفیذی رهبرکبیر انقلاب (ره) دانست و افزود: این عوارض حق مردم شهرهای معدن خیز است و مدیران معادن باید دین خود را ادا کنند.
حسین محمدی رئیس شورای شهرستان بافق هم اظهار داشت: منابع بافق محدود و تجدید ناپذیر است و تولید بیش از حد و خروج بدون فراوری آن سبب میشود منابع خالی و شهر غیر قابل سکونت شود.
مجتمع معدنی یادشده از چهار معدن آنومالی ۵a ، آنومالی(۱a)شمالی، معادن زاغیها و سنگ آهن چاه گز تشکیل شده و در ۲۵ کیلومتری شهر یزد قرار دارد .
این مجتمع دولتی است و زیر نظر شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران وابسته به وزارت صمت اداره میشود و بیش از ۳۰۰ نفر درآن به کار اشتغال دارند.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.