به گزارش ایرنا؛ «محمود خسرویوفا» این اظهارات را روز دوشنبه در حاشیه مراسم رونمایی از تجهیزات تولید ملی کمیته ملی پارالمپیک و بیستمین سال تاسیس این کمیته در محل آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک به خبرنگاران گفت.
رییس کمیته پارالمپیک این را هم گفت: زیرساختهای ورزش هنوز به روز نشده است و هزینه های وسایل رشتههای ورزشی بالا است، اما امروز در ورزش جانبازان به مرحلهایی رسیدیم که ۴۰ لژیونر داریم و در کادر فنی برخی رشتههای دیگر کشورها هم ایرانیها حضور دارند.
خسرویوفا میگوید: توسعه این بخش از ورزش به جایی رسیده که امروز رشتههای فعال جانبازان و معلولان عضو فدراسیونهای جهانی شدهاند و ورزش پارالمپیک شکل گرفته است.
رییس کمیته پارالمپیک به فرارسیدن روز ۲۲ بهمن هم اشاره کرد و افزود: کاش به جای پارالمپیک میتوانستیم از ورزش کشور صحبت کنیم، بیش از ٢٠٠ هزار شهید داریم که از این میان پنج هزار شهید ورزشکار داریم و ای کاش میتوانستیم از ورزش ایران و نه فقط از ورزش پارالمپیک صحبت کنیم. فوتبال و والیبال ایران در این سالها پیشرفت کرده است. در حوزه ورزش پارالمپیک تاریخ میگوید که از دستاوردهای پیروزی انقلاب است و این روند در طول این سالها تداوم یافت.
خسروی وفا در بخش دیگری به خبرنگاران گفت: همیشه کمبودی در ورزش ایران وجود داشت و ورزشکاران به دلیل املاحی که از دست میدهند، نیاز دارند که از نوشابه ویژهای بهره ببرند. چندین سال در مورد این موضوع تحقیق شد و حال به تولید انبوه رسیده است. در شرایطی که در تحریم هستیم تولیداتی انجام شد و با کمک وزارت دفاع، وسایل استاندارد ساخته شده به تایید رسیده است. وسایل تولید ملی در ورزش جانبازان و معلولان، جواب ورزش همگانی را میدهد. این باعث جلوگیری از خروج ارز میشود.
وی همچنین در مورد تولید ملی برخی تجهیزات ورزشکاران اظهار کرد: متاسفانه برای تهیه ابزارهای بسیار ساده با مشکل روبهرو بودیم چون کشور ایران تحریم است، به لطف وزارت صنایع توانستیم تخته وزنهبرداری و توپهای بوچیا در داخل را تولید کنیم و امیدوارم به زودی به تولید انبوه برسیم، البته برای مسابقات بینالمللی از تجهیزات بینالمللی استفاده میکنیم.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک اظهار داشت: ورزش پارالمپیک به پیروزی و دستاوردهای انقلاب برمیگردد که با ۵۶ ورزشکار در ۶ استان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت و خدا را شکر روز به روز رشد کرد. امروز ورزش پارالمپیک در دنیا جزء ورزشهای ملی قرار گرفته است که در ایران هم به همین صورت است، ورزشکاران توانستند در پارالمپیک شرکت کنند، بنابراین این ورزش شکل گرفت و نیاز به زیرساخت داشت، رفته رفته در ادوار مختلف مجلس به ورزش جانبازان و معلولین توجه شد و اعتماد جامعه را به دست آوردند. دولت، مجلس و مردم به آن توجه کردند البته ورزشکاران هم توانستند این اعتماد را ایجاد کنند و در همین راستا سخن حضرت امام خمینی (ره) در مورد معلولین و جانبازان نگاهها را تغییر داد.
وی ادامه داد: بعد از هر پارالمپیک ما برای پارالمپیک بعدی و مسابقات پیشرو برنامهریزی و نقاط قوت و ضعف آن را ارزیابی میکنیم، این ورزش برای هیچکس نیست و باید برای ارتقای آن تلاش کنیم. در چند سال اخیر ورزشکاران زیادی از دست دادیم سیامند رحمان رکورددار دنیا است، اما باید اخلاق و منش او هم دیده شود. توانمندیها و توسعه ورزش معلولین بسیار افزایش یافته است و دنیا این موضوع را اعلام میکند و ما به همه آنها افتخار میکنیم. این ظرفیتها در جمهوری اسلامی به وجود آمده و با وجود تحریمها، سعی کردیم روز پای خودمان بایستیم. ماحصل این تلاشها کسب ۲۶۰۰ مدال در ردههای مختلف بود، در کنار آن ورزشکار همچون زهرا نعمتی داریم که باید در المپیک از او دفاع کنیم، ورزشکاری که با ورزشکارانی رقابت میکند که به لحاظ جسمانی سالم هستند. در کنار آن باید از ساره جوانمردی دفاع کنیم که در کنار ورزشکاران مرد مدالآوری کرد.
خسروی وفا با بیان اینکه همه این ظرفیتها در جمهوری اسلامی و به برکت این نظام ایجاد شده است، به سردار شهید قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: شهید سلیمانی تراز ورزش قهرمانی و پهلوانی را به هم ریخت.
وی درباره اعزام نشدن تیم فوتبال پنج نفره به پارالمپیک توکیو گفت: صادقانه میگویم که اشتباه کردیم. من در جلسه تصمیمگیری موافق اعزام بودم اما یک تصمیم جمعی گرفته شد. در پارالمپیک ریو تیم ژاپن با تعداد زیادی اعزام شد اما رتبه خوبی نگرفت، در سوی مقابل ازبکستان با تعداد کم ورزشکار اعزامی، به اندازه ایران طلا گرفت. لذا یک دستورالعمل به وجود آمد. در مجموع به نظرم حق ورزشکاران نابینا دیده نشد. من بابت این عذرخواهی میکنم و جا داشت شاید بیشتر کارشناسی شود.
رییس کمیته ملی پارالمپیک درباره اعزام نشدن «شاهین ایزدیار» هم خاطر نشان کرد: نباید اجازه دهیم اتفاقات قبلی همچون پارالمپیک پکن رخ بدهد. آن زمان مدیریت کردند که جلوی کانادا قرار بگیریم و پس از آن هم بسکتبال با ویلچر ۶ سال محروم شد. دلیل این عدم اعزام در شنا هم چنین مسائلی بود. در حوزه المپیک هم چنین وضعیتی است و این مسائل را به جان میخریم که دچار چنین اتفاقاتی نشویم.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک درباره درخواست ورزشکاران و مربیان برای اعزام به اردوی برون مرزی گفت: از سال قبل که شیوع کرونا رخ داد، هیچ مسابقهای برگزار نشده است. ورزشکاران به جز تمرین به مسابقه هم نیاز دارند. به هر حال این شرایط در همه دنیا وجود دارد. خوشبختانه مشکل مالی نداریم و فقط به دلیل شرایطی کرونایی این وضعیت وجود دارد. در دنیا فقط سه، چهار کشور هستند که جوایز المپیک و پارالمپیک یکسان است. یک ایرادی هم به مصوبه استخدام مدالآوران پارالمپیکی بود که موضوع در کمیسیون اجتماعی مطرح شد و فکر میکنم در نهایت برای سال آینده اصلاح شود.
خسرویوفا همچنین گفت: پیشبینی در مورد عملکرد کاروان ایران در پارالمپیک توکیو زود است اما به نظرم شرایط بد نیست. با توجه به اینکه ورزشکاران در مسابقات شرکت نمیکنند، باید به رکوردهای داخلی اکتفا کنیم. به هر حال به نظرم به اندازه دوره قبل، در توکیو هم طلا میگیریم. تلاش میکنیم اما اگر سکوی دوره قبل را نتوانیم که حفظ کنیم، من پاسخگو خواهم بود. درباره زدن واکسن هم باید بگویم که قرار شده مثل همه دنیا، همه ورزشکاران اعزامی به توکیو واکسن بزنند، البته فعلا همه چیز در مرحله بحث است.
وی درباره پرداخت ۵۰ درصد از بودجه پارالمپیک در سال جاری از سوی دولت گفت: درباره بودجه سال آینده باید بگویم که ۷۰ میلیارد بود که پس از صحبتها، گفتند که بالاتر برود. درباره بودجه امسال هم تا این لحظه نه بدهی و نه کمبود داریم. شاید گاهی اوقات هم نگاه سیاسی وجود داشته باشد، البته نگرانی نداریم. امیدوارم نگاه سیاسی و سلیقهای وجود نداشته باشد.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک درباره کمبود فشنگ نیز یادآور شد: کمبود فشنگ نداریم و تا پارالمپیک هم هیچ کمبودی نیست. شاید موضوع کیفیت آن مطرح باشد که هفته قبل در جلسه روسای فدراسیونها با وزیر ورزش مطرح و قرار شد با رایزنیهای لازم، این موضوع حل شود. در واقع گلایه ورزشکاران از کیفیت فشنگها است، نه تعداد آن. قرار شده که عیوب فشنگها در داخل برطرف شود و مورد استفاده قرار بگیرد.
خسرویوفا درباره شرایط رشتههای جدا شده از فدراسیون جانبازان و معلولین و اینکه آیا امکان بازگشت این رشتهها وجود دارد یا خیر؟ گفت: امکان ندارند که بازگردند و دست ما هم نیست. ظرف دو سال آینده نیز چند رشته دیگر جدا میشوند. در بحث بینالمللی به این نتیجه رسیدند که کار باید در اختیار فدراسیونها باشد، لذا امکان بازگشت نیست. همچنین تفاهمنامه ما با فدراسیونها باید به روز رسانی شود. اگر فدراسیونها در حوزه جانبازان و معلولین و پارالمپیک فعالیت نکنند از سوی فدراسیونهای جهانی مورد بازخواست قرار خواهند گرفت. ما این فدراسیون ها را حمایت مالی میکنیم.
در ادامه «محمد تابع» دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک نیز با اشاره به رونمایی از تولیدات و تجهیزات ملی و بومی سازی وسایل جانبازان و معلولان گفت: با توجه به شرایط تحریمها تلاش زیادی برای خرید تجهیزات انجام شد که متاسفانه به دلیل مسائل تحریم امکان ورود تجهیزات به ایران وجود نداشت. از طریق کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون جانبازان و معلولان اقدامات زیادی با شرکتهایسازنده و کمیته بینالمللی پارالمپیک (IPC) صورت گرفت و با ارتباطاتی که برقرار کردیم، آخرین جواب در این خصوص «نه» بود. خوشبختانه ارتباطاتی را از طریق وزارت دفاع گرفتیم و توانستیم در بخش تولید میز وزنهبرداری که یکی از معضلات اصلی بود پس از انجام تستهای مختلف توانستیم پس از تایید استانداردهای بینالمللی به تولید انبوه برسانیم.
وی افزود: بوچیا جزو رشته هایی است که ورزشکاران آن دارای بیشترین معلولیت هستند. در این رشته با کمبود رمپ (میز مخصوص برای پرتاب کردن توپ) مواجه بودیم که با کمک دوستان وزارت دفاع تجهیزات بوچیا بومیسازی شد و پس از تولید نمونه اولیه آن اقدامات لازم برای تولید انبوه این نمونه انجام شد. توپهای بوتیا هست و رایزنیهای مختلف و تستهای مختلف روی این توپ انجام شده، همچنین در رشته دوومیدانی، پرتاب دیسک، وزنه و کلاب بومی سازی صورت گرفت که در حال حاضر به استانداردهای بینالمللی نزدیک شدیم تا هر چه بهتر از این امکانات استقاده و کمبود نداشته باشیم.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک خاطرنشان کرد: نمونه دیگر که تلاش زیادی برای بومیسازی در آن صورت گرفت، ویلچر بسکتبال بود که باید به اندازه و جثه ورزشکار طراحی میشد که اکنون به مرحله تولید رسید.
تابع در پایان همچنین به رونمایی از محصول نوشابه ورزشی با همکاری شرکت داخلی اشاره کرد و گفت: نمونهای که تولید شده حاوی سدیم، منیزیم و مواد معدنی دارد و زمزم ایران با توجه به فرمولهایی که در ورزش ایران دارد تلاش میکند تولید انبوهی از نوشابه های ورزشی داشته باشد تا ما برای آمادهسازی ورزشکاران اعزامی به پارالمپیک توکیو از این نوشابه ها که جایگزین خوبی به جای آب هستند، استقاده کنیم.