به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیده مرضیه شفاپور در این نشست افزود: دهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر امسال در شش بخش اصلی شامل طراحی، نمایش آثار و مسابقه، علمی پژوهشی، صنعت و فناوریهای نوین، انجمنها، اتحادیهها خانههای مد و مؤسسات مد و لباس، استانها و اقوام همچنین بخش بینالملل از ۲۵ بهمن تا اول اسفند در مجتمع نمایشگاهی شهرداری تهران واقع در بوستان گفتگو برگزار میشود.
موضوع ویژه این دوره از جشنواره در تمام بخشهای مسابقه با عنوان «کاشان» همچنین در بخش زیورآلات با موضوع ویژه «شهید سردار سلیمانی» است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور گفت: دهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با هدف نگاهی نو، ایجاد فضای رقابتی سالم بین طراحان این عرصه، تشویق طراحان به ارائه طراح و الگوهای به روز و نوآورانه با الهام از نمادهای هنر ایرانی اسلامی وکشف استعدادهای نو برگزار میشود.
شفاپور درباره بخش بین المللی این رویداد گفت: این بخش از طرف رایزن فرهنگی به صورت وبینار برگزار خواهد شد. اولین جلسه این برنامه با حضور دبیر کارگروه مد و لباس و دبیر دهمین جشنواره برگزار خواهد شد و سپس به صورت تخصصی این جلسات با حضور طراحان ایران و دیگر کشورهای مختلف انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به مشکلات برگزاری این رویداد و شیوع ویروس کرونا گفت: ما در چهارچوب قوانین حرکت می کنیم و سلامت مردم از اولویت های سیاستگذاران این رویداد است. جشنواره مدو لباس را به صورت آنلاین نمی شود برگزار کرد و باید در تن مانکن دیده شود. امسال در فاصله گذاری توجه بیشتر و برای حضور متخصصان زمان بندی کردیم.
دبیر دهمین جشنواره بین المللی مدولباس نیز گفت: شهر کاشان از فرهنگ و هنر غنی است و بر همین اساس این شهر را محور این رویداد قرار دادیم تا طراحان بتوانند از آلمان های این شهر استفاده کنند و طرح های بی نظیری خلق کنند و می توانند با آثار خود پنجره ای به دهمین جشنواره بگشایند.
صدیقه پاکبین افزود: اولویت به کیفیت را جایگزین کمیت کردیم چون ایران اسلامی تمدنی را در پشت سر خود دارد که طراحان جوان باید از این میراث بهره ببرند.
وی در تشریح اهداف این رویداد گفت: مرتبط کردن طراحان با بخش صنعت از برنامه های این رویداد است تا بتوانیم با تولید انبوه این آثار را به دست مردم در جامعه برسانیم. جذب هنرمندان شهرستانی یکی از مهمترین نگرش های مدیران این رویداد بود تا بتوانیم استعدادهای جوان را شناسایی کنیم و از هنر آنها بهره مند شویم.
بخش غیررقابتی جشنواره دهم مد و لباس فجر نیز شامل بخشهایی همچون ویترین ملی لباس، ویترین ملی زیورآلات و ویترین ملی کیف و کفش خواهد بود. بخش پژوهشی و علمی، برگزاری کارگاه های آموزشی، تقدیر از پیشکسوتان حوزه مد و لباس از برنامه های این رویداد است
شفاپور از ارسال ۲ هزار و یکصد اثر به دبیرخانه جشنواره در بخشهای مختلف تاکنون خبر داد و گفت: بهرغم پایان مهلت ارسال اثر همچنان آثار هنرمندان توسط پست از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال میشود و همکاران نیز این آثار را دریافت میکنند.
وی افزود: یکی از مهمترین رخدادهای این دوره از جشنواره به فعالیت دبیرخانههای غیرمتمرکز در ۹ استان تهران، خراسان رضوی، فارس، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، مازندران و هرمزگان اختصاص داشت که خوشبختانه فضا و فرصت مناسبی را برای مشارکت هر چه بیشتر هنرمندان سراسر کشور با این رویداد فراهم آورد. بخش پایانی نشست خبری دهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر به رونمایی از پوستر این رویداد اختصاص داشت.
رونمایی از مجموعه ایران دخت در قالب ۱۰ اثر مهم از نمادهای فرهنگی و تاریخی سراسر کشور، برگزاری بخش ویژه سردار سلیمانی در حوزه طراحی و ساخت زیورآلات، برگزاری مسابقه زنده از ایده تا اجرا طی چهار روز در بخشهای مانتوی اجتماع، پیراهن مردانه، بالاپوش و چادر زنانه و تقدیر از تنی چند از پیشکسوتان عرصه طراحی پارچه، لباس و سوزندوزی از دیگر بخشهای جشنواره است.
جشنواره بین المللی مد و لباس فجر بزرگترین رویداد تخصصی در عرصه مد و لباس کشور است که هر ساله به مناسبت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران در بخشهای مختلف برگزار میشود.
تحقق اصول و سیاستهای کلان فرهنگی و هنری نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه مد و لباس در کنار رونق اقتصادی و کمک به رشد و توسعه صنایع خلاق دراین حوزه از اهداف کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. دهمین جشنواره مد و لباس فجر با شعار «هر گوشه کاشان بهشتی است جهان را» در بخشهای رقابتی و غیر رقابتی از ۲۵ بهمن تا ۱ اسفندماه سال جاری در بوستان گفتگو برگزار میشود.