میرحامد اختری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نهال ها به ادارات منابع طبیعی در شهرستان های مختلف گیلان ارسال می شود تا اوایل اسفند ماه در بین مردم توزیع گردد.
وی با بیان اینکه توزیع نهال رایگان از جمله طرح های تشویقی به متقاضیان زارعت چوب است، اضافه کرد: طی سال های اخیر مردم گیلان از زارعت چوب استقبال خوبی داشتند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به اجرای طرح زراعت چوب در اراضی ملی و مستثنیات مردم خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین آمار در حدود ۴۰ هزار هکتار از مستثنیات مردم در این استان زارعت چوب است.
وی با بیان اینکه صومعه سرا در بخش زارعت چوب در مستثنیات رتبه اول را دارد، افزود: عباس مهرپور از این شهرستان در بخش منابع پایه تولید - منابع طبیعی در رشته زراعت کار نمونه چوب "صنوبر شمال و غرب" در سی و پنجمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی، به عنوان برتر کشوری انتخاب و طی مراسمی همزمان با سراسر کشور به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رئیس جمهوری تجلیل شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در ادامه با اشاره به توجه و اقدامات دولت در توسعه زراعت چوب در کشور خاطر نشان کرد: زارعت چوب ضمن تامین نیازهای داخلی صنایع و کارخانجات چوب از تخریب جنگل ها نیز جلوگیری می کند و از اهمیت قابل توجه ای برخوردار است.
با اجرای طرح تنفس جنگل از اواخر سال ۹۶ بهره برداری از جنگل های طبیعی متوقف شد بر این اساس دولت در برنامه ششم توسعه کشور استان ها را مکلف کرد تا طرح زراعت چوب را اجرا کنند.
استان گیلان به عنوان خطه سرسبز کشور دارای ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است. جنگل های گیلان بعنوان بخشی از جنگل های هیرکانی شمال کشور بازمانده دوران سوم زمین شناسی و فسیل زنده هستند.
گونه های پهن برگ از جمله بلوط، افرا، ون، راش و انجیلی از عمده درختان این جنگل ها در فصل زمستان خزان می کنند. این جنگلها در کنترل آب های سطحی و حفظ آب های زیرزمینی، حفظ و تولید خاک، تعدیل در آب و هوای یک منطقه، مبارزه با آلودگی هوا و تلطیف آن نقش مهمی دارند.