به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حسن ابوالقاسمی روز دوشنبه در نشست خبری در ساختمان مرکزی این دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله اظهار کرد: هیچ موضوعی ناراحت کنندهتر از پیدا نشدن دارو و ممانعت شرکتها برای در اختیار گذاشتن داروی شیمی درمانی کودکان سرطانی نیست و وجود تحریمها شرایط را سختتر از گذشته کرده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله افزود: اگر ما میخواستیم مثل بقیه سادهاندیشی کرده و داروهای مورد نیاز را در داخل تولید نکنیم، وضعیت درمان بیماران مبتلا به سرطان بسیار وخیمتر از شرایط فعلی بود.
ابوالقاسمی تصریح کرد: سرطان کودکان ۸۰ درصد به بالا خوب میشود اما در حال حاضر که در تهیه و توزیع این داروها مشکل داریم و شرایط سختی پیش رو داریم.
وی گفت: واکسن کرونای ساخت دانشمندان و پژوهشگران دانشگاه بقیه الله تست حیوانی را با موفقیت پشت سر گذاشته بنابراین در آستانه فاز انسانی هستیم و منظر مجوز هستیم.
رییس دانشگاه بقیهالله خاطرنشان کرد: در کشور ما ظرفیتهای زیادی برای تولید واکسن وجود دارد که باید از آنها بهرهبرداری کنیم و در این خصوصکاری که ما به عنوان سازمان نظارتی انجام دادیم، کار رجیستری برای تولید واکسن بوده است.
وی تاکید کرد: اگر واکسن فایزر کارآمد و موثر و مورد قبول بود، کشورهای غربی و اروپایی چرا به شرکت روسی روی آورده و قصد خرید واکسن از این شرکت را دارند و برای همین میگوییم نمیشود به واکسن شرکت فایزر اعتماد کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله تصریح کرد: نامردی آمریکاییها برای ما محرز است و بارها به اثبات رسیده است و اتفاقا اینکه مسئولین ما در خرید واکسن فایزر عجله نکردند، کار بسیار خوبی بود و عملکرد مسئولان درست و به جا بود که گول آمریکاییها را نخوردند.
ابوالقاسمی افزود: با وجود اینکه نامه نوشتن به سازمانهای بینالمللی مشکلی از تحریم داروها حل نمیکند اما تاکنون چند نامه از طرف فرهنگستان علوم پزشکی کشور به سازمانهای جهانی ارسال شده است اما نتیجهای برای رفع یا کاهش تحریمها نداشته است. ما تلاش میکنیم در تولید داروها به خودکفایی برسیم و باید خود را برای یک مبارزه علمی بزرگ در آیندهای نه چندان دور آماده کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله خاطرنشان کرد: متاسفانه کشورهای غربی از علم و دانش به شکل ناجوانمردانه و بر علیه کشورهای شرقی استفاده میکنند. ما هم برای خودکفایی و بینیازی از بیگانگان و حفظ استقلال کشورمان باید بهای آن را بپردازیم.
وی گفت: ساخت واکسن کرونا که صفر تا صد آن با پشتیبانی سپاه پاسداران در دانشگاه علوم پزشکی کلید خورده است. یک واکسن کرونای دیگر هم با حمایت و پشتیبانی معاونت علمی ریاست جمهوری و توسط متخصصین دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در دست تولید است که در حال حاضر فازهای حیوانی را در دو حیوان خرگوش و میمون به خوبی طی کرده و مستندات آن در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است. در صورتی که مجوزهای مورد نیاز دو واکسن فوق صادر شود برای تست وارد فاز انسانی میشود و پس از آن در تابستان فصل آینده به تولید خواهد رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله خاطرنشان کرد: تهیه فوری واکسن برای هیچ نوع بیماری امکانپذیر نیست و برای ما غیرقابل تصور بود که در بحبوحه تحریمهای اعمال شده از طرف دشمن، واکسن کرونای داخلی را به مرحله تست انسانی برسانیم.
وی در ادامه گفت: برای خودکفایی کشور در تولید کیت آنتی ژن در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله موفقیتهای خوبی کسب شده است و در صورت صدور مجوز از سوی سازمان غذا و دارو به تولید انبوه خواهد رسید.
ابوالقاسمی یادآور شد: در طرح شهید سلیمانی جنبههای مختلفی از جمله تشخیص سریع دیده شده است و ادامه اجرای طرح مستلزم داشتن کیت کافی و ارزان است که در دانشگاه بقیهالله آن را تولید میکنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله افزود: بیش از ۵۰۰ دستگاه اکسیژن ساز در اختیار مردم قرار دادیم و ماسک را از بیرون نخریدیم و خودمان تولید کردیم.
به گفته رییس دانشگاه بقیه الله، تاکنون بیش از ۱۰ هزار بیمار کرونایی در این بیمارستان بستری شدهاند، گاهی صد درصد تختهایمان در اشغال بیماری بود. البته در دانشگاه بقیه الله ۴۰ درصد ظرفیت مرکز درمانی خود را در اختیار بیماران آزاد قرار دادیم.