بیرجند - ایرنا - مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان جنوبی گفت: خدمات تامین اجتماعی از ابتدای اسفند امسال همزمان با سراسر کشور در این استان تمام الکترونیک می‌شود و همه بیمه‌شدگان در روزهای آینده استحقاق‌سنجی کنند.

فرزاد فیروزی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: تولید دفترچه در شعب و دفاتر تامین اجتماعی از اول اسفند متوقف می‌شود و توقف تولید دفترچه تامین اجتماعی به این معنا نیست که دفترچه‌های دست مردم ابطال یا جمع‌آوری می‌شود.

وی گفت: زیرساخت‌های خوبی برای ارایه درمان الکترونیکی فراهم شده و طی ۶۰ سال گذشته که ارایه خدمت به صورت دفترچه‌ای انجام می‌شده، این اقدام منحصر به‌فرد است.

مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان جنوبی تصریح کرد: براساس دستورالعملی که از سازمان تامین اجتماعی دریافت شده از اول اسفند ۹۹ ملاک خدمات تامین اجتماعی داشتن استحقاق درمان است و داشتن یک مدرک هویتی که می‌تواند کارت ملی، شناسنامه یا دفترچه بیمه از قبل باشد برای ارایه خدمات ضروری است.

وی توضیح داد: برای نوزادانی که تازه متولد می‌شوند تا قبل از اینکه به ثبت احوال مراجعه و شناسنامه دریافت شود، ملاک خدمات درمانی همان کد ملی مادر است که تا یک ماه بعد تولد، اعتبار خواهد داشت.

فیروزی گفت: جامعه هدف می‌توانند با مراجعه به سایت تامین دات آی ار، شماره‌گیری #۱۴۲۰*۴*، استفاده از اپلیکیشن تامین من که در کافه بازار وجود دارد و #۶۶۶*۱* به صورت سامانه‌ای استحقاق‌سنجی کنند.

وی اظهار داشت: اگر فرد از طریق سامانه‌ها استحقاق‌سنجی کند و مثبت نباشد در حالی که حق بیمه پرداخت کرده است باید از طریق سامانه گویای ۱۴۲۰ تامین اجتماعی رفع اشکال کند.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان خراسان جنوبی گفت: بیمه‌شدگان در صورت هرگونه مشکل مالی به تامین اجتماعی مراجعه و در چند روز باقیمانده حتما وضعیت خود را استحقاق‌سنجی کنند تا در اخذ خدمات درمانی با مشکل مواجه نشوند.

وی افزود: وارد کردن اطلاعات هویتی از دیگر درخواست‌ها است و تاکنون اطلاعات هویتی روی دفترچه‌ها درج می‌شد که بیمه‌شدگان باید اطلاعات هویتی را تکمیل و تصدیق کنند و یکی از مهمترین آنها وارد کردن شماره تلفن همراه است زیرا بخشی از خدمات به صورت موبایلی انجام خواهد شد.

وی گفت: مطب‌ها از سه سال پیش در سامانه نسخ سازمان تامین اجتماعی ثبت‌نام کردند و بخش عمده‌ای از نسخه‌های پزشکان در مطب‌ها به صورت الکترونیک انجام می‌شود.

فیروزی گفت: بعد از مراجعه بیمار به مطب با وضعیت جدید، پزشک بیمار را با اطلاعات هویتی تطبیق می‌دهد و استحقاق درمان بررسی و شماره همراه بیمار در سیستم تجهیز نسخ درج می‌شود تا نسخه به صورت الکترونیکی تولید شود.

وی تاکید کرد: اگر دسترسی به سامانه الکترونیکی نبود باید براساس دستورالعمل سازمان از یک برگ کاغذ استفاده شود که نسخه بیمار به صورت سه برگی تولید و این نسخه از اول اسفند اعتبار خواهد داشت اما باید تاریخ، نام و نام‌ خانوادگی و کد ملی داشته باشد.

وی افزود: داروخانه‌ها بعد از مراجعه بیمار اگر با نسخه کاغذی روبه‌رو هستند، بیمار باید مدرک شناسایی را به پذیرش داروخانه تحویل دهد.

مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان جنوبی گفت: داروخانه به ازای دارویی که به بیمار می‌دهد، ملزم به ارایه فاکتور است.

وی بیان کرد: در مورد اتباع بیگانه قبل از این براساس دفترچه خدمات می‌گرفتند که از اول اسفند براساس کد اختصاصی سامانه فیدا استحقاق‌سنجی خواهند شد.

فیروزی گفت: بیماران اورژانسی نیاز به استحقاق‌سنجی ندارند و در وضعیت پایدار بیمار این بررسی انجام می‌شود.

وی افزود: براساس قانون مکلفیم خدمات درمانی را به سمت خدمات الکترونیکی ببریم و در حال حاضر بیمارستان شهید رحیمی و حضرت ابوالفضل (ع) بیرجند به صورت صد درصد الکترونیکی ارایه خدمات می‌کنند.

وی تصریح کرد: سامانه‌های الکترونیک روزانه در حال گسترش و بهبود است و با تحولات قابل توجهی در این زمینه روبه‌رو هستیم که نتیجه بخش کیفیت خدمات درمانی می‌شود.

فیروزی گفت: در حال حاضر هیچ امکانی برای مدیریت و ساماندهی نظام درمان کشور جز رفتن به سمت نسخ الکترونیک وجود ندارد و هدف اصلی سازمان تامین اجتماعی به‌کارگیری منابع در ارتقا و بهبود خدمات درمانی است.

۵۰ درصد جمعیت خراسان جنوبی زیر پوشش خدمات تامین اجتماعی هستند که جمعیتی بالغ بر ۳۵۶ هزار نفر را پوشش می‌دهد.