به گزارش ایرنا، احمد برادران روز دوشنبه در جمع خبرنگاران از ذکر نام و موقعیت شهرستان های جدید خودداری کرد و اظهار داشت: تقسیمات کشوری و افزایش شهرستان ها و ارتقای برخی روستاها و شهرها از اقداماتی است که پیوسته به آن پرداخته می شود و در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه فرآیند تقسیمات کشوری و ارتقای مناطق نیاز به فرآیندی خاص دارد، گفت: در تلاش هستیم سطح شهرستان های استان را ارتقا دهیم و اقداماتی نیز در این زمینه انجام شده است اما در مورد شایعات مبنی بر الحاق برخی شهرستان های همجوار به استان، باید گفت که تا درخواستی از استان مبدا صورت نگیرد، نمی توان اقدامی کرد.
ثبتنام انتخابات در زمانهای جداگانه
رییس ستاد انتخابات خراسان شمالی با اشاره به در پیش بودن برگزاری ۲ انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در بهار آینده، گفت: به دلیل محدودیت های کرونایی ثبت نام برای حضور در عرصه انتخابات شوراهای شهر و روستا در زمان های جداگانه انجام می شود و یکی از مدارک لازم برای ثبت نام، گواهی عدم سوءپیشینه است که باید متقاضیان آنرا پیش از نامنویسی تهیه کرده باشند.
برادران افزود: هر ۲ انتخابات مزبور در یک روز برگزار می شود و ضروری است زمینه ای فراهم آید تا مردم با حضوری حداکثری مانند دوره های قبل در این عرصه سرنوشت ساز مشارکت کنند.
وی با بیان اینکه هزار و ۲۰۰ شعبه اخذ رای برای انتخابات آینده پیش بینی شده است، افزود: موعد ثبت نام برای انتخابات شوراهای اسلامی شهری ۲۰ تا ۲۶ اسفند امسال، شوراهای روستایی و عشایری ۱۶ تا ۲۲ فروردین سال آینده و ریاست جمهوری نیز از ۲۱ اردیبهشت ماه خواهد بود.
عادی انگاری وضعیت کرونا خطرناک است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه حضور مردم در کنار رعایت پروتکل های بهداشتی نوید انتخابات خوبی را خواهد داد، افزود: متاسفانه این روزها شاهد عادی انگاری نگاه جامعه نسبت به کرونا هستیم که این موضوع موجب شده تا برخی از محدودیت های تردد دوباره در استان به اجرا گذاشته شود.
وی با بیان اینکه میزان مشارکت مردم در رعایت پروتکل ها به ۷۵ درصد رسیده است، گفت: انتظار می رود مردم باز هم رعایت پروتکل ها را داشته باشند زیرا اگرچه وضعیت مرگ و میرها و تعداد بستری ها کاهش یافته است اما تعداد مراجعان سرپایی که به کرونا مبتلا شده اند زیاد و در حال افزایش است.
فعالیت ۲۲۳ تشکل مردمنهاد در استان
برادران با اشاره به سازمان های مردمنهاد استان اظهار داشت: هم اکنون در استان ۲۲۳ تشکل مردمنهاد فعالیت دارند که ماموریت های متنوعی را در حوزه اجتماعی بر عهده داشته و دنبال می کنند.
وی از راه اندازی مجامع مشورتی در حوزه های مختلف، راه اندازی دفاتر تسهیلگری در حوزه بازآفرینی حاشیه شهرهای استان، ایجاد دفاتر احزاب و تشکیل خانه احزاب در خراسان شمالی به عنوان دیگر اقدامات انجام شده در حوزه اجتماعی این معاونت یاد کرد.
برادران با بیان این که در حوزه زیرساخت های ارتباطی در مناطق مرزی اقدامات مانند نصب دکل های مخابراتی انجام شده است گفت:این استان دارای ۳۰۸ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان است و آماده ایم تا در مناطقی می شود، معبر مرزی و بازارچه مرزی ایجاد کنیم اما یک سوی این امر آمادگی کشور ترکمنستان نیز هست.
برادران خاطرنشان کرد: با اقدامات و پیگیری های استاندار از طریق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مجوز راه اندازی ۱۵ دکل مخابراتی در استان دریافت شد که به این ترتیب پوشش ۶۰ درصدی ارتباطات در برخی مناطق دورافتاده و مرزی ارتقا یافته و به ۹۰ درصد رسیده است.
وی از تدوین سند پدافند غیرعامل استان نیز خبر داد و افزود: یکی دیگر از اقدامات انجام شده این معاونت در مورد اتباع خارجی صدور شناسنامه برای اتباع خارجی استان است که انجام شد.
مدیرکل دفتر امور امنیتی، انتظامی، اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان شمالی نیز در این جلسه اظهار داشت: سال گذشته مجلس شورای اسلامی ماده واحده اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با اتباع خارجی را صادر کرد.
شناسایی ۲۰۰ فرزند با والدین ایرانی - خارجی
حجتالله خانزاده از شناسایی ۲۰۰ فرد حاصل از این ازدواج ها در خراسان شمالی خبر داد و گفت: این افراد فاقد هرگونه مدرک هویتی بودند که برای این افراد پرونده تشکیل و تا ۹۰ درصد تکمیل شده است و تا کنون استعلام ۳۰ نفر به دست ما رسیده که ۱۳ نفر از این تعداد نیز شناسنامه ایرانی خود را دریافت کرده اند.
وی افزود: در این زمینه خراسان شمالی استان پنجم کشور شده است و بقیه افراد نیز به محض دریافت استعلام های لازم دارای شناسنامه خواهند شد.
خانزاده وی با اشاره به تامین زیرساخت ها در مناطق مرزی استان اظهار داشت: هم اکنون در نوار مرزی علاوه بر زیرساخت هایی مانند اینترنت و ارتباطات سیار به ۹۹درصد روستاهایی که بیش از ۲۰ خانوار جمعیت دارند، گازرسانی شده است.
وی در مورد قاچاق کالا نیز گفت: امسال بیشترین موارد قاچاق و عرضه خارج از شبکه مربوط به آرد، دام و نهاده های دامی بوده است و قاچاق سوخت از استان نیز به کمترین میزان خود در چند سال اخیر رسیده است.
وی افزود: تعداد اتباع خارجی که به واسطه داشتن همسر ایرانی در خراسان شمالی ساکن هستند، ۱۰۹ نفر است و امسال ۱۳۰ نفر از اتباع غیرمجاز ساکن در خراسان شمالی، به کشور متبوع خود بازگردانده شدند.
تشکیل خانه احزاب در استان
مدیرکل امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان شمالی نیز اظهار داشت: در زمینه توسعه سیاسی استان در دولت تدبیر و امید اقدامات خوبی انجام شده است که یکی از آنها تشکیل خانه احزاب استان بوده است.
هادی رجایی نیا افزود: در ابتدای تشکیل دولت تدبیر و امید استان فقط ۱۰ دفتر فرعی حزب داشت اما اکنون ۵۷ دفتر فرعی احزاب و پنج حزب در استان فعالیت دارند و در این شاخص جزو استان های برتر کشوریم.
خراسان شمالی دارای ۸۶۳ هزار نفر جمعیت است که ۴۴ درصد آنان در روستاها زندگی می کنند.
این استان از ۸ شهرستان، ۲۲ شهر و ۱۹ بخش، ۴۰ دهستان و ۸۶۲ روستای دارای سکنه تشکیل شده است.