شیراز-ایرنا-همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی، در قالب پویش "الف - ب - ایران" بهره‌برداری از پنج طرح‌ تامین و انتقال برق و توسعه آب و فاضلاب، روز سه‌شنبه (یازدهم بهمن ماه ۹۹) به صورت ویدیو کنفرانس با دستور رییس جمهوری و با حضور معاون وزیر نیرو در استان فارس آغاز می‌شود.

به گزارش ایرنا این طرح‌ها شامل، نیروگاه خورشیدی و شبکه فیبرنوری، سد تنظیمی ملاصدرا، سد تنگ خمار، تصفیه خانه فاضلاب شهر جدید صدرا شیراز و تصفیه خانه آب شهرستان فسا و تاسیسات وابسته است.

مجموع اعتبارات این طرح‌ها به همراه طرح بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان در استان اردبیل که با حضور از راه دور رییس جمهوری افتتاح می‌شود، سه هزار و ۹۷۴ میلیارد ریال اعلام شده است.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای استان فارس، دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: فردا (سه‌شنبه) به مناسبت دهه پر فروغ فجر انقلاب اسلامی، ۲ طرح نیروگاه خورشیدی در شهرستان داراب و سروستان و طرح نصب و راه‌اندازی کمربند فیبرنوری بین پست‌ها و ایستگاه‌های فوق توزیع برق در استان فارس با سرمایه‌گذاری این شرکت، با حضور معاون وزیر نیرو، استاندار فارس و جمعی از مسوولان استانی به بهره‌برداری می‌رسد.

غلامرضا نصیری افزود: شرکت برق منطقه‌ای استان فارس از جمله معدود شرکت‌هایی است که اجرای طرح کمربند فیبرنوری بین ایستگاه‌ها و پست‌های تامین و انتقال برق در استان فارس را به صورت یک طرح مستقل اجرا می کند، که با توجه به گستردگی شبکه و طول آن می‌طلبد این طرح به صورت تخصصی اجرا شود.

معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقه‌ای استان فارس نیز با بیان اینکه اجرای طرح تکمیل کمربند فیبرنوری بین پست‌ها و ایستگاه‌های فوق توزیع برق در این استان، یک کار ماندگار و اساسی برای تثبیت و پایداری تامین و انتقال برق است، اظهار داشت: برای احداث طرح‌های تکمیل کمربند فیبرنوری بین ایستگاه‌ها و پست های تامین و انتقال برق در استان فارس در سال ۹۹ اعتبار مناسبی اختصاص یافته و این اعتبارات در سال‌های آتی نیز پیش‌بینی خواهد شد تا با اجرای کمربند فیبر نوری بین ایستگاه‌ها و پست‌های تامین و انتقال برق در فارس، نیازهای اصلی این طرح تامین شود.

مجید عزیزیان اضافه کرد: ما از حمایت‌های مدیر عامل شرکت و مسوولان استانی در اجرای این طرح برخوردار هستیم و امید است با تداوم این روند، شاهد ثبت یک شاخص قابل توجه در ایجاد کمربند فیبرنوری بین ایستگاه‌ها و پست‌های تامین و انتقال برق در استان فارس باشیم.

مجری طرح کمربند فیبرنوری بین ایستگاه‌ها و پست‌های تامین و انتقال برق در استان فارس نیز با بیان مشخصات فنی این طرح بیان داشت: این استان دارای چهار کمربند بزرگ فیبرنوری است، فازهای یک و ۲ این کمربند به گونه‌ای طراحی شده است که ارتباطات سریع بین ایستگاه‌ها را برقرار کند.

علیرضا سوخک افزود: هم اینک فازهای بعدی هم در حال طراحی است و مابقی ایستگاه‌ها را در کلان‌شهر شیراز و سایر شهرستان‌ها پوشش می‌دهد تا درصد رویت پذیری شبکه‌های تامین و انتقال برق افزایش یابد.

مجری طرح کمربند فیبرنوری بین ایستگاه‌ها و پست‌های تامین و انتقال برق در استان فارس ادامه داد: این درصد اکنون بالای ۹۹ درصد است و با اجرای فازهای بعدی، درصد رویت پذیری و قابلیت اطمینان پذیری به صد در صد نزدیک می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین این شبکه از جوانب مختلف تغذیه می‌شود و به صورت کمربند، ایستگاه‌های شیراز و سایر شهرها را پوشش می‌دهد و اگر ارتباط بین ایستگاه‌ها در این طرح به علت حوادث و یا هر اتفاق دیگری از یک سمت قطع شود، طرح به گونه‌ای طراحی شده که ایستگاه‌ها و پست‌های برق بتوانند رویت پذیری داشته باشند و ارتباط آن برای دیسپاچینگ و سایر واحدهای مدیریت شبکه قابل دسترسی باشد.

سوخک، با بیان اینکه افزایش ایمنی از جمله اهداف اجرای طرح کمربند فیبرنوری بین ایستگاه‌ها و پست‌های تامین و انتقال برق در استان فارس است، افزود: با تکمیل این طرح، واحدهای دیسپاچینگ، حفاظت و کنترل و همچنین همه واحدهای مدیریت تامین و انتقال برق می‌توانند به پایش مستمر شبکه بپردازند، این کار به صورت متمرکز انجام می‌شود و هر گونه اختلال و اشکال در شبکه می‌تواند از راه دور پایش شود

همچنین همزمان با این برنامه با حضور معاون وزیر نیرو و مسوولان استانی ، ۲ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت‌های یک و شش دهم مگاوات در مناطق سروستان و لایزنگان داراب به بهره‌برداری می‌رسد.

بر اساس اعلام شرکت برق منطقه‌ای استان فارس ، مبلغ هزینه شده برای نیروگاه لایزنگان داراب که با مشارکت ساتبا احداث شده، ۴۸ میلیارد ریال است و این طرح نقش بسزایی در تامین برق مطمئن و پایدار برای این منطقه خواهد داشت.

همچنین نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی شهرک صنعتی سروستان با ۶۵ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری با مشارکت بانک ملی و شرکت کهن سبز پاسارگاد روز سه‌شنبه (یازدهم بهمن ماه ۹۹) به بهره‌برداری می‌رسد.

طرح‌های توسعه آب و خاک اهداف طرح 

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان فارس نیز با اشاره به افتتاح طرح‌های توسعه آب و خاک این شرکت با حضور از راه دور رییس جمهوری و معاون وزیر نیرو در قالب پویش "الف - ب- ایران" بیان داشت: سه طرح انتقال آب با اعتبار چهار هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال به مناسبت آغاز چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در این استان به بهره‌برداری می‌رسد. 

حمیدرضا دهقانی، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال پس از افتتاح فاز نخست پروژه مهم خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز، پروژه‌های دیگری از جمله این سه پروژه با همت مهندسان و کارشناسان این مرز و بوم در دستور کار قرار گرفت که فردا (سه‌شنبه) از طریق ویدیو کنفرانس و با دستور ریاست جمهوری افتتاح خواهد شد.

وی بیان کرد: این سه پروژه مهم شامل، سد تاخیری- تغذیه‌ای تنگ خمار در فسا، طرح آبرسانی به شهرستان فسا از سد رودبال و بند تنظیمی سربست و تاسیسات وابسته در منطقه کامفیروز مرودشت است.

مدیرعامل آب منطقه ای فارس در مورد سد تاخیری- تغذیه‌ای تنگ خمار فسا گفت: هدف از ساخت این سد که در ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر فسا احداث شده، کنترل سیلاب و تخلیه تدریجی مسیل به پایین‌دست و ایجاد شرایط لازم برای نفوذ آب به درون آبخوان است.

دهقانی ادامه داد: با کنترل سیلاب‌های مخرب علاوه بر کاهش اثرات نامطلوب و زیان‌های وارده به اراضی و روستاهای پایین دست، با تزریق و تغذیه آب به آبخوان شیبکوه، این سد همچنین باعث افزایش سطح آب زیرزمینی، تامین آب کشاورزی و افزایش رضایت مندی اهالی منطقه محل احداث سدخواهد شد و حدود ۲۵۰ خانوار به صورت مستقیم و غیر مستقیم از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند.

به گفته وی، این سدخاکی با هسته رسی با حجم مفید ۳/۲ میلیون متر مکعب است، طول تاج سد ۱۷۰ متر، عرض آن ۶ متر، ارتفاع سد ۱۲متر است، همچنین این سد دارای سریز بتنی غوطه‌ای با روکش بتن مسلح به طول ۱۰۳ متر از نوع اوجی دریچه‌دار ، دارای ۱۱ دریچه و ظرفیت آن ۷۷۶ مترمکعب آب بر ثانیه است و برای ساخت آن ۲۸۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

سد تاخیری، تغذیه‌ای تنگ خمار در فاصله حدود ۱۵ کیلومتری شهرستان فسا در تنگه‌ای موسوم به تنگ خمار ساخته شده است که در جناح راست آن تنگه کوه لتی و در جناح چپ کوه نقاره‌خانه قرار دارد.

وی، همچنین در باره پروژه انتقال آب از سد رودبال به شهرستان فسا بیان کرد: این شهرستان بر اثر خشکسالی‌های اخیر، شدیدا دچار افت سطح آب زیر زمینی شده و منابع تامین آب شرب این مناطق با مشکلات زیادی مواجه شده است. با اجرای این طرح شهرهای ایج، ششده، فسا و روستاهای مسیراز مزایای آب شرب پایدار بهره‌مند خواهند شد.

دهقانی اضافه کرد: این طرح شامل ۲۰ کیلومتر خط لوله از تصفیه خانه در شهر ایج تا سه راه جلیان، ایستگاه پمپاژ، یک مخزن تعادلی و یک مخزن در محل تصفیه خانه و تصفیه خانه آب است که برای اجرای این طرح تاکنون سه هزار و ۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی، در مورد پروژه سد تنظیمی سربست و تاسیسات منطقه کامفیروز مرودشت نیز اظهار داشت: این سد سربست و تاسیسات آن در ۱۳۰ کیلومتری شمال غربی شیراز در دشت کامفیروز، حد فاصل سدهای ملاصدرا و درودزن و در نزدیکی روستای سربست قرار گرفته است.

این مقام مسوول، به برخی از مزایای بهره‌برداری از این سد اشاره و بیان کرد:، تنظیم و توزیع سالانه ۹۲ میلیون مترمکعب آب رهاسازی شده از نیروگاه سد ملاصد برای بهبود چهار هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی دشت کامفیروز با جمعیت بیش از ۴۰ هزار نفر، جلوگیری از تخریب مداوم آبگیرهای سنتی کانال‌های آبیاری در اثر جریان سیلاب‌گونه خروجی از نیروگاه، بهره‌برداری اقتصادی از ظرفیت کامل سد و نیروگاه ملاصدرا که با تولید برق پیک موجب افزایش درآمد سالیانه خواهد شد و همچنین توسعه گردشگری در مجاورت آزاد راه شیراز- اصفهان، از جمله این مزایاست.

دهقانی ادامه داد: برای ساخت این سد نیز ۹۱۰ میلیارد ریال صرف شده است.

بهره‌برداری از تصفیه خانه شرق شهر صدرا شیراز 

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شیراز نیز در مورد تصفیه خانه فاضلاب شرق شهر صدرا شیراز که در دهمین روز از دهه فجر ۹۹ در قالب طرح پویش "الف - ب- ایران" به صورت ویدیو کنفرانس با حضور رییس جمهوری و معاون وزیر نیرو اافتتاح خواهد شد، گفت: عملیات اجرایی این طرح در دی ماه سال ۹۵ آغاز شد و به دلیل تحریم،‌ها برای خرید برخی از تجهیزات وارداتی، وقفه کوتاهی در ساخت و تکمیل این پروژه ایجاد شد. 

بهمن بهروزی افزود: برای این تصفیه خانه، ظرفیت ۱۳ هزار متر مکعب تصفیه بهداشتی فاضلاب در شبانه روز پیش‌بینی شده است.

او بیان کرد: به طور کلی طرح فاضلاب شهر صدرا برای ۵۲۳ هزار نفر جمعیت پیش‌بینی شده و این تصفیه خانه معادل ۷۸ هزار نفر را در این شهر زیر پوشش خدمات خود قرار می‌دهد. 

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شیراز اظهار داشت: همچنین حدود ۶۰۰ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب در صدرا پیش‌بینی شده که ۲۵۰ کیلومتر آن اجرا شده و مابقی در دست انجام است.

وی ادامه داد: مطالعات ساخت تصفیه خانه غرب شهر صدرا شیراز نیز انجام شده و در حال پیگیری برای برگزاری مناقصه آن هستیم.

شهر جدید صدرا که در دهه هفتاد برای اسکان سرریز جمعیت کلانشهر شیراز احداث شد، در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال غربی شیراز قرار دارد.