یاسوج- ایرنا- معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: استفاده حداکثری و بهره گیری مناسب کشور از ظرفیت ارزنده اقتصاد دیجیتال با تأمین زیرساخت ارتباطی، دسترسی به پهنای باند مطلوب و ارتباط پرسرعت میسر می شود . 

سید ستار هاشمی روز دوشنبه در بازدید از خبرگزاری ایرنا مرکز کهگیلویه و بویراحمد در مصاحبه اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: تحقق این امر مهم علاوه بر ایجاد عدالت ارتباطی و آموزشی در کشور فعال سازی اقتصاد را نیز رقم می زند. 

وی افزود: امروزه یکی از مباحث مهم مطرح شده در توسعه موضوع اقتصاد دیجیتال بوده و نقش کلیدی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کسب و کارهای اینترنتی و پیشران اقتصاد دنیا طی پنج تا ۱۰ سال آینده اهمیت قابل توجهی پیدا می کند. 

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: استفاده از ظرفیت چشمگیر هوش مصنوعی ۱۵ درصد از اقتصاد دنیا معادل ۱۵ تریلیون دلار را تا افق سال ۲۰۳۰ میلادی در برگرفته و شامل خواهد شد.  

هاشمی عنوان کرد: عزم جدی مسؤولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آن است که در برنامه ششم توسعه کشور و تا پایان دولت دوازدهم ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند. 

وی ابراز داشت: پس از شیوع بیماری کرونا اهمیت دسترسی به شبکه ملی اطلاعات به ویژه در بحث آموزش دانش آموزان و دانشجویان روشن تر شد. 

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: شرایطی در کشور بوجود آمد که یا باید بحث آموزش دانش آموزان و دانشجویان تعطیل می شد و یا بستر شبکه ارتباطی برای آموزش مورد استفاده قرار می گرفت.  

هاشمی اظهار داشت: بدلیل وجود زیرساخت های لازم در کشور نیازهای ارتباطی در شرایط کرونایی تا حد قابل توجهی مدیریت شد. 

وی افزود: گرچه برای انجام چنین کار مهمی در کشور چالش ها و مشکلاتی متصور است اما اقدام های اصلاحی در دستور کار مسؤولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد. 

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: بر همین اساس و با همین نگاه سفر به شهر یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد برنامه ریزی و اجرا شد و در آن افتتاح ۳۲ طرح زیرساختی و ارتباطی در دستور کار قرار گرفت. 

هاشمی عنوان کرد: ۳۲ طرح حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از هفته دولت امسال تاکنون در کهگیلویه و بویراحمد آماده افتتاح بود که یک مورد از آنها امروز دوشنبه به نمایندگی از مابقی در روستای هادی آباد دم چنار شهرستان بویراحمد به بهره برداری رسید. 

وی ابراز داشت: این طرح ۱۲ روستای اطراف هادی آباد دم چنار شهرستان بویراحمد را پوشش می دهد و در آیین افتتاح آن نیز جمعی از مسؤولان اجرایی کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان بویراحمد به همراه مدیران دستگاه های تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان نیز حضور داشتند. 

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: عنوان این طرح توسعه شبکه پهنای باند تلفن همراه یا ارتقای سایت تلفن همراه به فناوری ها و تکنولوژی های نسل سوم و چهارم یا همان ۳G و ۴G است. 

هاشمی اظهار داشت: ۳۱ مورد از این ۳۲ طرح راه اندازی و ارتقای سایت ارتباطی از طریق اپراتورهای اول و دوم کشور  شامل همراه اول و ایرانسل و یک مورد نیز توسعه شبکه دیتا به میزان ۲۰ گیگابیت بر ثانیه است. 

وی افزود: این طرح از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت کهگیلویه و بویراحمد که زیرمجموعه اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان است اجرا شد. 

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: میزان سرمایه گذاری این ۳۲ طرح افزون بر ۶۰۶ میلیارد ریال بوده که ۴۰۱ میلیارد ریال آن اعتبارات ملی و ۲۰۵ میلیارد ریال مابقی نیز سرمایه گذاری بخش خصوصی بوده است. 

هاشمی عنوان کرد: پس از راه اندازی و ارتقای این سایت های تلفن همراه در کهگیلویه و بویراحمد ۱۱۳ روستای استان که ۶۰ مورد آنها بالای ۲۰ خانوار هستند به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند و مشکل دسترسی به اینترنت پرسرعت ۶ هزار و ۹۲۵ خانوار روستایی با جمعیتی افزون بر ۲۶ هزار نفر نیز برطرف شد.