در حالی که لبنانی ها بیش از یکسال است، با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند و وحدت و حمایت از توانایی های داخلی مساله ضروری امروز لبنان بشمار می رود، «بشاره الراعی» اسقف مارونیهای لبنان به جای تاکید بر این دو اصل خواستار بینالمللی شدن مسئله لبنان و برگزاری کنفرانس بینالمللی برای حل بحران این کشور با نظارت جهانی شده است.
منابع لبنانی اعلام کرده اند که الراعی در اظهارات دینی "هفتگی" خود در این هفته اعلام کرده که "وضعیت فروپاشیده لبنان، میطلبد که این مسئله در یک کنفرانس بینالمللی ویژه با نظارت سازمان ملل مطرح و بررسی شود".
وی به جای دعوت مردم این کشور به آرامش و ساخت لبنان، گفته که «ما از مطالبه حق خسته نخواهیم شد و مردم ما را ترک نخواهند کرد؛ آنها در اینجا میمانند؛ آنها دوباره در خیابانها قیام و حقوق خود را مطالبه خواهند کرد و مسئولان را پاسخگو خواهند کرد».
الراعی بدون اشاره به عوامل ایجاد بحران اقتصادی لبنان که مشکلات فراوانی برای مردم این کشور به بار آورده، هدف از برگزاری کنفرانس پیشنهادی خود را فراهم کردن تضمین برای موجودیت لبنان دانسته و مدعی شده که این اقدام مانع از نقض مشروعیت کشور شده و به متعدد بودن گروههای دارای سلاح پایان میدهد.
وی همچنین مدعی ناتوانی قدرت قانون اساسی این کشور برای پایان دادن به نزاعها شده و تاکید کرده که «شکافهای قانون اساسی و اجرایی لبنان باید پر شود تا ثبات نظام تأمین شده و تعطیلی مکانیزم حکمرانی در هر بار که قرار است رئیسجمهوری یا دولت انتخاب شود، به وقوع نپیوندد».
الراعی در ادامه با سخنانی متناقض اعلام کرده که تمامی ابتکارعملها و میانجیگریهای لبنانی، عربی و بینالمللی (برای رفع مشکلات لبنان) بدون هیچ فایدهای پایان یافتند و گویی که اصراری برای برکناری و سرنگونی نظام و ارزشها و شراکت ملی وجود دارد.
لبنان در چند سال گذشته و به ویژه در ۱۷ ماه اخیر با مشکلات فراوانی روبه رو بوده که فساد دستگاه اجرایی این کشور و خروج برنامهریزی شده مقادیر زیادی از ذخیره ارزی و به دنبال آن استعفای سعد حریری در پنجم آبان ماه سال گذشته و در ادامه شیوع ویروس کرونا و در آخر هم انفجار مهیب بندر بیروت در تاریخ ۱۴ مرداد ماه از عمده مشکلات این کشور بوده است، انفجاری که در یک انبار حاوی دو هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم صورت گرفت و ۱۹۰ نفر کشته و بیش از شش هزار زخمی برجا گذاشت و علاوه بر آن بسیاری از ساختمانهای اطراف این بندر به طور کامل ویران شد که استاندار بیروت میزان خسارتهای وارده در اثر این انفجار را بیش از ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد.
مشکل اساسی و فعلی لبنان دخالتهای آمریکا در امور این کشور و پیروی عربستان و برخی کشورهای اروپایی و منطقه، از سیاست واشنگتن میباشد، به این معنا که اگر توطئهها و تحریمهای آمریکا علیه لبنان که در مسیر تأمین منافع رژیم صهیونیستی میباشد، کاهش یابد، مشکلات لبنان نیز به طور خودکار کاهش خواهد یافت، موضوعی که از دید بشار الراعی به دور مانده است و اگر این دخالت ها همچنان ادامه یابد، بعید به نظر می رسد مشکلات لبنان حتی با دخالت های گسترده بین المللی حل شود، کمااینکه تاکنون جواب نداده است.
یکی دیگر از مشکلات فعلی لبنان استعفای "حسن دیاب" نخستوزیر ملیگرای لبنان میباشد که با فشارهای جریان ۱۴ مارس و چند کشور غربی – عربی پس از انفجار مهیب بندر بیروت رقم خورد و از آن پس تاکنون وی و کابینهاش به عنوان دولت پیشبرد امور فعالیت میکند.
از دیگر مشکلات جدی و عمده لبنانیها، دخالت کشورهایی همچون فرانسه، عربستان و آمریکا در امور داخلی و حمایت این کشورها از برخی جریانهای فاسد داخلی لبنانی است، جریانهایی که بیشتر به منافع کشورهای یاد شده فکر میکنند تا به منافع لبنانیها.
اقدامات جنگطلبانه رژیم صهیونیستی علیه لبنان نیز از دیگر مشکلات بارز کشور لبنان و لبنانیها به شمار میرود.
هم اکنون بدهیهای خارجی لبنان بیش از ۸۰ میلیارد دلار اعلام شده که برابر با ۱۷۰ درصد تولید ناخالص ملی این کشور است، مشکلی که بر دیگر مشکلات این کشور افزوده است.
به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، وحدت در بین گروه های لبنانی و مردم این کشور و تاکید بر حمایت از توانایی های داخلی دو اصل ضروری برای برون رفت مشکلات لبنان به شمار می رود و بهتر بود بشار الراعی به جای تاکید بر بین المللی کردن مسئله لبنان و برگزاری کنفرانس بینالمللی، به دنبال راه حل برای ایجاد وحدت میان گروه ها و احزاب لبنانی بود تا مشکلات این کشور به دست خود لبنانی ها حل شود، چراکه طرف های خارجی هر یک براساس منافع خاص خود در لبنان عمل خواهند کرد.