تهران- ایرنا- رییس شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو با تاکید بر چندجانبه گرایی برای برون رفت از بحران های جهانی اعلام کرد که مقابله با نابرابری های عمیق ناشی از همه گیری کووید ۱۹ در گرو مسئولیت جمعی جامعه بین المللی است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای رسمی سازمان ملل، "نزهت شمیم خان"، رئیس جدید شورای حقوق بشر در نخستین سخنرانی خود در سازمان ملل بیان داشت که استانداردهای حقوق بشر در پیوند با اهداف توسعه پایدار باید سرلوحه اقدامات و تلاش های انجام گرفته برای برون رفت از بحران جهانی شیوع کرونا و همچنین بحران حقوق بشر ناشی از آن باشد.

وی افزود: اگرچه ویروس کرونا تبعیضی در گزینش قربانیان خود قائل نمی شود؛ اما آثار مخربی را به جای می گذارد.

نزهت شمیم خان در سازمان ملل تصریح کرد: وضعیت اضطراری و فاجعه آمیز ناشی از بحران شیوع کرونا و بحران آب و هوایی، منجر به تشدید نابرابری های موجود و وخیم تر شدن شرایط فقرا شده است.

وی گفت، شورای حقوق بشر  سازمان ملل متحد و ماهیت سازنده و فراگیر گفت وگوهایی که می تواند میزبان آن باشد، در شرایط کنونی برای ساخت جوامع مقاوم تر، عادلانه تر و مبتنی بر کرامت و برابری انسانی، بسیار حائز اهمیت است.

تارنمای رسمی سازمان ملل در ادامه نوشت: در این راستا،  شورای حقوق بشر نقش ایجاد تحول در روابط اجتماعی، ملی و جهانی را بر عهده دارد.

رئیس جدید شورای حقوق بشر سازمان ملل افزود، در این برهه زمانی، تاکید بر برخورداری از حقوق بشر، ارتقا و پاسداری از کرامت ذاتی همه انسان ها و قرار دادن برابری و عدم تبعیض در رأس اهداف توسعه پایدار، از عناصر کلیدی مقابله با بحران های جهانی به خصوص بحران بی سابقه گسترش کرونا است.

نزهت شمیم خان خاطر نشان کرد: چند جانبه گرایی برای کشورهای کوچکی که صدای هر یک به طور جداگانه ممکن است شنیده نشود، موثر است؛ چرا که در کنار هم و با همکاری یکدیگر، توانایی سخن گفتن با صدای قوی تری را دارند.

دولت ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در سلسله خروج از نهادهای بین‌المللی، در سال ۲۰۱۸ از شورای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی خارج شد..

آنتونی بلینکن  وزیر خارجه  دولت جدید آمریکا از بازگشت این کشور به عنوان عضو ناظر شورای حقوق بشر خبر داد و در عین حال این شورا را ناقص توصیف کرد که باید دستور کار آن اصلاح شود.

وی که کشورش بزرگترین نابرابری نژادی را نشان داده است و نزدیک به یک سال است که در تمام شهرهای این کشور راهپیمایی برای مبارزه با این نابرابری وجود دارد، اظهار کرد: در سریع‌ترین حالت، آمریکا به عنوان عضو ناظر با شورا تعامل خواهد کرد و از این طریق  فرصت خواهد داشت تا در شورا صحبت کند، در مذاکرات مشارکت داشته باشد و شریک دیگران برای ارائه قطعنامه‌ها شود.