پیروزی انقلاب اسلامی نقطه عطف تاریخی و سرآغاز دوران جدیدی در تاریخ جهان است، این انقلاب پایان دوران فرودستی و تحقیر شرق و دنیای اسلام در برابر استعمار و سلطهگری غرب و شروع بیداری، خودباوری و بازگشت به خویشتن اسلامی مسلمانان بود در این ۴۲ سال که از عمر این انقلاب میگذرد نه تنها همه تلاشهای غرب و همپیمانان منطقهای آنها برای شکست یا تغییر ماهیت و رفتار انقلاب و نظام برخاسته از آن در ایران، بینتیجه ماند، بلکه علاوه بر تثبیت و نهادینه شدن آن در داخل کشور، آثار آن به خارج از مرزها کشیده شد و صدور انقلاب به معنای واقعی یعنی صدور مبانی فکری آن به واقعیت پیوسته است. بررسی روزنامهها، تارنماها و خبرگزاریهای داخلی نشان میدهد که رسانههای داخلی در یادداشت ها و گزارش هایی به پیامدها و تأثیرات انقلاب اسلامی ایران در طول ۴۲ سال اخیر پرداخته اند.
رسانههای اصلاح طلب
رسالت اصلی انقلاب اسلامی ساختن انسان بر اساس اخلاق نبوی است
خبرگزاری ایسنا به گفت وگو با سید محمدجواد ابطحی نماینده سابق مجلس پرداخت و نوشت: مهمترین ثمره انقلاب شکوهمند اسلامی این بود که ایرانیان هویت خود را بازیافتند، از زمان قاجار و پهلوی بیگانگان، ایرانیان را تحقیر میکردند و در زمان پهلوی اگر میخواستند ایران را بشناسند به نفتی بودن آن اشاره میکردند، اما با پیروزی انقلاب، استقلال واقعی در بیشتر زمینهها رخ داد و مردمسالاری دینی جزو ثمرات این هویتیابی بود. معتقدم مهمترین دستاورد بعدی انقلاب بعد از هویتیابی، انسانسازی است. برای مثال در عملیات فتح المبین که پیروز شدیم امام خمینی(ره) فرمودند "این پیروزی بر زمین و خاک نیست بلکه فتح المبین اصلی ساخت انسانهایی است که مورد نظر اسلام و مکتب تربیتی این دین است" این انسانهای مورد نظر اسلام را در سیمای حججیها و سلیمانیها شاهد هستیم. اگر کسی یک نفر را احیا کند به این معنا است که کل بشریت را احیا کرده است. دشمن در تلاش است که این کارخانه انسانسازی را متوقف کند و با تهاجم فرهنگی خود قصد دارند خصیصه انسان سازی انقلاب را از بین ببرند. دشمن با به کارگرفتن برخی سلبریتی ها قصد دارد آموزههای مردود دوره پهلوی را زنده کند.
پله پله تا دهه چهارم انقلاب
حسین میرزایی مردمشناس عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: یکی از مهمترین ضرورتهای یک جامعه انقلابی، یادآوری و ارزیابی مداوم آن آرمانها و ارزشهای اساسی است که مردم به خاطر آنها دست به انقلاب زدهاند. در همه انقلابهای بزرگ دنیا، این ارزشها بهعنوان منشوری مقدس برای آن کشورها عمل میکند و گاه پیامدهای فراملی آن تا سالهای سال جامعه جهانی را تحت تأثیر خود قرار میدهد. اما تاریخ گواه آن است که بسیاری از انقلابها پس از وقوع، در اجرا و نهادینهسازی این ارزشها در بطن جامعه خود ناکام میمانند و سالهای سال زمان نیاز است تا آن ارزشها -اگر استحاله نشده باشند- بر سرجای خود قرار بگیرند. انقلاب اسلامی ایران، یکی از بزرگترین، مهمترین و اثرگذارترین انقلابهای تاریخ بهشمار میرود.
دو سالی است که این انقلاب چهل سالگی خود را جشن گرفته و مرور نتایج و دستاوردهای پس از آن میتواند برای ما نمایان سازد که این قیام بزرگ مردمی تا چه حد به اهداف خود دست یافته و چه قدر تا رسیدن به نقطه آرمانی فاصله دارد. روزمرگیها، رخدادها و نوسانهای مقطعی از یک سو و تهدیدهای سخت و نرم دشمنان زخمخورده از سوی دیگر، ممکن است دستاوردهای اثرگذار و درازمدت انقلاب را برای مردمان انقلابی و نسلهایی که دوران پیش از انقلاب را تجربه نکردهاند، پنهان نگه دارد، بویژه اگر این انقلاب بر ضد جریان سیاسی حاکم جهانی اتفاق افتاده باشد، به همین دلیل برجستهسازی و یادآوری آنها میتواند نگاه و چشمانداز ما را برای رصد پیامدها وسیعتر سازد.
به افتخار ۴۲ سال ایستادگی «یک ملت»
روزنامه ایران در یادداشت دیگری به قلم پرویز اسماعیلی روزنامه نگار و سفیر ایران در کرواسی، آورده است: ملت ایران ۴۲ سال پیش با تکیه بر اراده خود، تصمیم گرفت تا یک نظام مردمسالار مبتنـی بر قوانین اسلامی، مستقل، سلطهناپذیر و برخوردار از آزادی را جایگزین حکومـت استبدادی ۲۵۰۰ ساله نماید. «انقلاب مردم» منجر به تشکیل «جمهوری اسلامی ایران» شد تا کشور به جای خواست قدرتهای بزرگ جهانی، بر اساس خواست ملت ایران، اداره شود. ایران علاوه بر موقعیت ژئواستراتژیک منحصر به فرد؛ خاستگاه یکی از بزرگترین تمدنهای بشری و ...
یکی از غنیترین کشورهای جهان از نظر ثروتهای طبیعی، انسانی، منابع انرژی و معدنی است. در طول تاریخ، همواره قدرتهای استعمارگر تلاش کردهاند با تحمیل سلطه خود، هم با استفاده از موقعیت ممتاز منطقهای و هم با غارت منابع اقتصادی ایران؛ در رقابت با سایر قدرتهای جهان، در موقعیت برتر قرار گیرند. ایران در طول قرنهای گذشته هرگز به همسایگان خود حمله نکرده است، اما بلافاصله بعد از انقلاب اسلامی با تجاوز نظامی رژیم صدام، در جنگی ناخواسته وارد شد که ۸ سال طول کشید.
۱۲ تا ۲۲ بهمن به روایت انقلابیون
روزنامه شرق به گفت و گو با محمد عطریانفر، سیدحسین موسویتبریزی، حسین انصاریراد، فرخ نگهدار، جواد منصوری، سعید شاهسوندی، لطفالله میثمی، محمد هاشمیرفسنجانی و سیدحسین موسویان پرداخت و نوشت: «مشخصا در این فرصت دهه انقلاب ما جوانهای آن مقطع زمانی که در تحولات سیاسی و مبارزات حضور داشتیم با توجه به اینکه امام یک دوره چندماهه را در پاریس با یک قدرت رسانهای موفق فرایند انقلاب و تحولات را پیش بردند، توقع و امید پیروزی انقلاب را داشتیم. با توجه به این پیشینه و سابقه و بهخصوص آخرین تصمیمی که ایشان برای بازگشت به ایران در روز ۱۲بهمن گرفتند، امید و انتظار ملت مبارز ایران چند برابر شد. من جزء مجموعه نیروهایی بودم که با توجه به پیشینه فعالیت سیاسی خودم و سوابقی که داشتم، انتظار داشتم به سرعت بتوانیم به نقطه نهایی برسیم و حکومت پهلوی ساقط شود؛ اما اینکه در یک پروسه کوتاهمدت ۱۰روزه انقلاب پیروز شود، به نظر نمیرسید و تصور میکردیم چندماهی در یک منازعه سنگین خواهیم بود و بعد از چندین ماه شاید به نقطه انتظار و توقع ملت دست پیدا کنیم. اما آنچه رخ داد طی ۱۰ روز دلایل زیادی داشت. یک نکته مهم استقامت امام در برابر تمامی تهدیدها و فشارهای بختیار و هوشمندی نزدیکان امام در رساندن ارتش به بیطرفی و یکپارچگی کل ملت بود که امام را به رسمیت میشناختند و صدای ایشان به صورت کاملا رسا و با کمترین زمان به گوش مردم میرسید. اینها محورهایی بود که ما را به این پیروزی امیدوارتر میکرد؛ البته خروج شاه و عدم حضورش در کشور بر تزلزل طرفدارانش افزوده بود. اگر شاه در ایران میماند شاید ما نمیتوانستیم به این سرعت به پیروزی نزدیک شویم».
دانش و ضرورت مدیریت آن در گام دوم انقلاب
روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم حسن ارگی کارشناسارشد علم اطلاعات و دانششناسی پرداخت و نوشت: بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری به مناسبت ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۹۷ نشان از نگاه بلند ایشان و درک کامل از شرایط سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... دنیای امروز دارد که با انتشار آن و مطالعه و تعمق در آن، بهخوبی میتوان به ابعاد مختلف راهگشای آن پرداخت. اما آنچه در این موضوع نظر نگارنده را به خود جلب کرده اهمیت دانش در نگاه بلند سکاندار نظام بهعنوان یکی از ارکان مورد تاکید در این بیانیه است. مدیریت دانش بهعنوان بخشی از مولفههای زندگی فردی، سازمانی و اجتماعی در دنیای امروز که رهبری نظام فهم بالایی نسبت به آن دارد میطلبد تا در بین صاحبنظران بیشتر مورد مداقه قرار گرفته و ضمن تبیین آن در جامعه بایستی آن را در ابعاد گوناگون امور در گام دوم انقلاب به نحوی کارآمد پیادهسازی کرد. بدیهی است بهکارگیری ابزار دانش بهعنوان اصلی مهم در دنیای امروز برای حذف یا لااقل کاهش فاصله بین کشورهای پیشرفته و در حال توسعه ازجمله ضرورتهایی است که باید بهعنوان یک رکن اساسی مورد توجه قرار گیرد.
چرا انقلاب؟
روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم عباس عبدی نوشت: واقعیت این است که رژیم گذشته فاقد پشتیبانی عمیق در جامعه بود. از یکسو با سنت و وجه غالب آن دین به مقابله برخاسته بود و از سوی دیگر با طبقات مدرن و رو به رشد که حاملان مدرنیته هستند نیز سر سازگاری نداشت و همه را تحقیر میکرد. بقای او ناشی از حمایت خارجی، ارتش و نیروی پلیس و امنیتی و از همه مهمتر درآمدهای نفتی بود. اگر نیک بنگریم، رژیم شاه واجد ساختار سیاسی قابل قبولی نبود. نه مجلس و نه دولت آن هیچکدام از اقتدار و استقلال نسبی برخوردار نبودند. در عرصه عمومی هیچ روشنفکر و صاحبنظری نمیتوانست از آن دفاع کند و غالبا مخالف رژیم بودند. کمتر کسی آن رژیم را از آن خود میدانست تا برایش دل بسوزاند. البته افراد خیرخواه و خدمتگزار در آن بودند. ولی آنان چون میخواستند خدمتگزار کشور باشند، چارهای نداشتند جز اینکه در دل آن نظام کار کنند. نمونههایش قابل توجه است. شخصا به واسطه پژوهشم درباره دانشگاه امیرکبیر یا پلیتکنیک تهران باید تاکید کنم که افرادی چون مهندس حبیب نفیسی و دکتر محمدعلی مجتهدی روسای دانشکده پلیتکنیک و دبیرستان البرز خدمات بینظیری به این کشور کردند که در تاریخ کشور ثبت شده است و احتمالا در موارد دیگر نیز چنین افراد خیرخواه و سالم و کارآمد نیز وجود داشتهاند.
جشن متفاوت انقلاب
روزنامه همشهری در گزارشی نوشت: مراسم یومالله ۲۲بهمن۹۹ متفاوتتر از چهلویک مراسم برگزار شده از ابتدای انقلاب انجام میشود. مراسم ۲۲بهمن امسال بهدلیل شیوع کرونا متفاوت برگزار میشود و شهروندان با خودرو و موتورسیکلت میتوانند در این مراسم شرکت کرده و این روز را گرامی بدارند. به گزارش همشهری، مسیرهای ۱۲گانه حرکت خودرویی مراسم یومالله ۲۲بهمن و محدودیتهای ترافیکی آن در تهران از سوی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اعلام شده است. براساس مصوبه کمیته ترافیکی برگزاری این مراسم، در فاصله زمانی اعلام شده (ساعت ۲۳:۰۰ روز سهشنبه ۲۱ بهمن، تا پایان مراسم ۲۲ بهمن در روز چهارشنبه)، مسافران ورودی به تهران از طریق تقاطع آزادراه تهران- کرج و کمربندی آزادگان به پایانه مسافری جنوب انتقال داده میشوند. مسافرانی که قصد خروج از تهران را دارند هم میتوانند از پایانههای مسافری جنوب، بیهقی و شرق تهران به سمت مقاصد خود حرکت کنند. مسیرهای ۱۲گانه چون سنوات قبل تعیین شدهاند که ۶مسیر ویژه موتورسیکلت و ۶مسیر هم برای خودروها پیشبینی شده است. نورافشانی در ۴۲نقطه شهر بهویژه در ۲۱میدان از دیگر برنامههاست.
تناقضها بین مردم و انقلاب شکاف ایجاد میکند
خبرگزاری ایسنا به گفت وگو با معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس پرداخت و آورد: اگر شرایط ایران قبل از انقلاب را بررسی کنیم، متوجه پیشرفتهای انقلاب اسلامی ایران خواهیم شد. ایران امروز، در شاخصهای آزادیهای سیاسی و استقلال سیاسی و بین المللی پیشرفت کرده است. در زمان شاه، از یک طرف زاغه نشینی داشتیم و از طرف دیگر نظام سیاسی کشور بر اساس مزدوری ابر قدرتهای غربی بود. ما برای سادهترین موارد به کشورهای غربی و منطقه وابسته بودیم و هیچ خودکفایی در زمینه غذایی، دارویی و پوشاک نداشتیم. همه قدرتهای غربی و شرقی امروز اذعان دارند که بدون نظر ایران نمیتوان در خاورمیانه تصمیم گرفت. همچنین جمهوری اسلامی شاید از معدود کشورهایی باشد که طی ۸ سال جنگ تحمیلی، حتی یک متر از خاک میهن را واگذار نکرد. این استقلال و این قدرت حاصل تلاشهای انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) است. در کنار همه پیشرفتها، با آسیبهای متعددی رو به رو هستیم. مهمترین چالشی که بنیان انقلاب را با چالش مواجه میکند، مسئله عدالت است.
چرا فقرزدایی مهم است
روزنامه صبح اقتصاد در یادداشتی به قلم حمیدرضا نقاشیان نوشت: انقلاب اسلامی ایران تحت زعامت امام امت خمینی کبیر رحمت الله علیه فصل جدیدی را در تاریخ هزاران سال ایران زمین رقم زد. ملت دلداده به پیام الهی و شیفته زعیم و امام خود شدند و از جان و مال خود در راه رسیدن به استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی در همه این ۴۲ سال دریغ نورزیدند. بنابراین، انقلاب اسلامی ایران ثمره خونهای پاک و جانهای وارستهای است که خود را صادقانه و عاشقانه فدای آرمانهای انقلاب به رهبری امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) کردند. پاسداری از کیان انقلاب اسلامی به پاسداری از مرزهای کشور ختم نمی شود. پاسداری از انقلاب اسلامی، پاسداری از آرمانهای بلند امام امت و ملت انقلابی ایران اسلامی نیز هست. در طول چهار دهه از حیات انقلاب اسلامی، علیرغم دشمنیهای جبهه استکبار، دستاوردهای درخشانی در کارنامه ملت ایران ثبت شده است. با این حال، مشکلات عدیده دیگری نیز گریبانگیر کشور است که بخشی از آن، حاصل دوری برخی از مدیران از آرمانهای انقلاب اسلامی و فراموشی روحیه جهاد در راه خدا و مردم است. فقر و تضاد طبقاتی یکی از واقعیتهایی است که نمیتوان وجود آن را در کشور نادیده گرفت. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدارهای متعدد خود با مسئولان از ضرورت به کارگیری تمام امکانات کشور برای فقرزدایی و کم کردن فاصله طبقاتی و رفع تبعیض و فساد ستیزی تأکید کردهاند. گرایش برخی مدیران و مسئولان به زندگی اشرافی یکی از آسیبهای جدی در حوزه حاکمیت است که نیاز است که با نگاهی آسیب شناسانه به آن پرداخته شود.
رسانههای اصولگرا
۲۲ بهمن؛ پیروزی مردمیترین انقلاب جهان بر شاه و آمریکا
روزنامه خراسان در گزارشی نوشت: با تشکیل دولت موقت به فرمان امام(ره) در ۱۵ بهمنماه سال ۱۳۵۷، رژیم شاه در معرض سقوط کامل قرار گرفت و روند سرنگونی آن، شتابی مضاعف پیدا کرد. بختیار که با پیوستن همافران به جریان انقلاب و بیعت آنها با امام(ره)، کاملاً مستأصل شده بود، تصمیم گرفت انبارهای اسلحه نیروهای هوایی را، در محدوده پایگاه «فرحآباد»، بمباران کند. طرح عملیات بمباران، تا ساعت ۶ صبح روز ۲۲ بهمن، کامل شد. هدف بختیار، جلوگیری از دستیابی مردم به سلاح بود؛ اما مخالفت تعدادی از نظامیان با این طرح و البته، خطرات ناشی از این اقدام، اجرای آن را به بنبست کشاند. در همان حال، خبر سقوط انبارهای مهمات ارتش و افتادن اسلحه به دست انقلابیون، در اتخاذ تصمیم لغو عملیات، بسیار مؤثر بود. این انبارها، ساعت ۸ صبح به دست مردم افتاده بود. ارتش تقریباً به صورت کامل به مردم پیوسته بود و تنها، واحدهایی از گارد شاهنشاهی، همچنان به درگیری و کشتار ادامه میدادند. هنوز ظهر روز ۲۲ بهمنماه سال ۱۳۵۷ فرا نرسیده بود که این درگیریها به اوج خود رسید. ساعت ۱۰:۳۰ صبح، شورای عالی ارتش، با شرکت «قرهباغی»، رئیس ستاد و بیشتر فرماندهان نظامی برگزار شد. آنها پس از بررسی اوضاع، به این نتیجه رسیدند که کار رژیم شاه تمام است و ارتش، باید اعلام بیطرفی کند.
نوای پیروزی در کالبد ایران زمین
روزنامه رسالت به گفت و گو با محمد گلریز، خواننده برجسته سرودهای انقلابی پرداخت و نوشت: «هنر مقولهای است که به وسیله آن میتوان مفاهیم را سهل و آسان به مخاطب منتقل کرد. بنابراین بیان هنرمندانهای همچون موسیقی، شعر، نوشته که به صورت موزون درآمده باشد میتواند بسیار اثر گذار باشد.» «در اوایل انقلاب، آنهنگام که نمیدانستیم چطور و چگونه مفاهیم خود را منتقل کنیم، تمامی سودا ها را از مردم و بیانشان دریافت کردیم. هنگامی که با پیشتازان موسیقی انقلابی به گفتمان برای ساخت آهنگ مینشستیم، تصمیم گرفتیم تا با گوش سپردن به شعارهای مردم، کلام موسیقی خود را طرح کنیم.» «در آنسالها مردم مشتهای خود را گره کرده بودند و همواره شعارهای آهنگین سر میدادند. به موجب همین شعارها و نجوای موسیقی بود که تاریخ آنسالهای انقلاب در دل مردم ماندگار شد، درست به سان تیتراژ پایانی فیلم که پس از اتمام در دل مردم برای سالهای سال ماندگار میشود. خواننده برجسته سرودهای انقلابی کشور همچنین خاطرنشان کرد: «موسیقی بر انتقال مفاهیم تأثیر بسیاری دارد. اکنون که در حال جنگ فرهنگی با دشمنان خود هستیم بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم تا با استفاده از نجوای آهنگین، موسیقی فاخر بسازیم و یکایک اهداف انقلاب اسلامی را محقق و اهداف دشمنان ایران اسلامی را سرنگون کنیم.» «هماینک دشمن درصدد است تا با استفاده از فضای رسانه و دنیای مجازی سلیقه موسیقی مردم را به سمت و سوی نامطلوب هدایت کند.
اجازه کاسبی با نام طالقانی را نمیداد
روزنامه وطن امروز به گفت و گو با سیدمهدی طالقانی پرداخت و نوشت:آیتالله سیدمحمود طالقانی، تجسم هر آنچه از اسلام بود که مردم روایتش را میشنیدند. امام خمینی در پیام تسلیت خود به مناسبت در گذشت آیتالله طالقانی، ایشان را اینچنین توصیف کردند: «او برای اسلام به منزله حضرت ابوذر بود. زبان گویای او چون شمشیر مالک اشتر بود؛ بُرنده بود و کوبنده». مقام معظم رهبری نیز در دیدار خود با اعضای ستاد بزرگداشت آیتالله طالقانی در سال ۹۵ فرمودند: «آقای طالقانی واقعا سزاوار و شایسته این است که از او تجلیل بشود، احترام بشود؛ نگذارید نام و خصوصیات ایشان فراموش بشود و نسبتهای واقعی ایشان با انقلاب، تبدیل بشود به نسبتهای غیرواقعی». در گفتوگویی که با سید مهدی طالقانی، فرزند آیتالله طالقانی داشتیم، سعی کردیم نگاهی هر چند اجمالی به اصلیترین علل محبوبیت آیتالله طالقانی در بین نسل جوان دوره انقلاب بیندازیم، باشد که سیره رفتاری ایشان، الگویی باشد برای امروز ما. در دیداری که مقام معظم رهبری با اعضای ستاد بزرگداشت آیتالله طالقانی داشتند و شما هم در این دیدار حاضر بودید، ایشان مجموعا عملکرد بیت آیتالله طالقانی را در حفظ وجهه ایشان در نزد مردم قابل تقدیر دانستند. بله! ایشان روی این موضوع خیلی حساس بودند. به هر حال دلایل متعددی برای این مساله وجود دارد. به نظر من مهمترین مساله برای جلوگیری از ظهور این پدیده، مراقبت و دقت خود شخصی است که به واسطه مسؤولیتش، فرزندانش در معرض سوءاستفاده قرار دارند.
۴۲ ساله عزیز
روزنامه صبح نو در گزارشی نوشت:ماه بهمن همیشه با خاطرات و یاد جشنهای مربوط به پیروزی انقلاب اسلامی همراه است؛ کودکانی که در روزگار بهمن ۵۷ همراه با والدین خود در خروش مردمی حضور داشتند، حالا پدران و مادرانی میانسال هستند که فرزندانشان درباره انقلاب و پیروزی مردم بر ظلم، از آنها میپرسند؛ اما جامعه و نهادهای فرهنگی و انقلابی چقدر توانستهاند در انتقال این مفاهیم به خانوادهها کمک کنند؟ هر سال ایام دهه فجر که از راه میرسید، شور و نشاط دیگری در بین دانشآموزان برقرار میشد. برگزاری انواع مسابقات دانشآموزی برای تهیه روزنامه دیواری، نمایش، سرود و کارهای فرهنگی دیگر و حتی آذینبندی کلاسها و مدارس از مهمترین اقداماتی است که از سوی دانشآموزان در مدارس انجام میشد؛ اما این اتفاق امسال به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی مدارس با وقفه مواجه شده است؛ البته این مساله مربوط به تمام برنامههای فرهنگی است و کارهایی هم که انجام شده تحت تاثیر رعایت پروتکلهای بهداشتی بوده است. اما این تمام ماجرا نیست. آقای بهاری ساکن یکی از محلههای قدیمی تهران در اینباره به «صبحنو» میگوید: من زمان انقلاب ۶ سالم بود و خیلی تصاویر شفافی در ذهنم نیست، ولی همراه با مادرم چند باری در راهپیماییها بودم که تصاویری در ذهنم است.
ایران مستقل و قدرتمند
روزنامه صبح نو در گزارشی نوشت:چهلودو سال پس از بهمن تاریخی۵۷ این جمهوری اسلامی ایران است که مستقل و قدرتمند باقیمانده از جنگ و تحریمها عبور کرده و در مسیر پیشرفت و تحول به فردای بهتر میاندیشد. مردم در رأس امور این تحول قرار خواهند داشت. مردم وفادار به انقلاب و ایران اسلامی در سختترین روزها همراه با نظام بودند و سختیها را در کنار مسوولان و دولتمردان صادق و مردمی مثل شهید بهشتی و رجایی تحمل کردند، اما فاصله میان صاحبان اصلی انقلاب و دولتهای پس از انقلاب در مقاطعی شکل گرفته که از طبقه مردم جدا شدند. اشرافیگری و امید به قدرتهای خارجی همان پدیدهای است که در مسیر پیشرفت و توسعه حرکت نظام را کند یا حتی متوقف میکند.
امام خمینی(ره) : اسلام ابرقدرتها را به خاک مذلت مینشاند
روزنامه کیهان در گزارشی نوشت:چهلودو سال پیش یعنی آن زمانی که زورمداری، نفوذناپذیری و یکهتازی قدرتهای استکباری شرق و غرب، در صحنه جهانی، این باور را در همه مردم جهان بهوجود آورده بود که هرگز نمیتوان با آنها مقابله کرد، مردی با ارادهای پولادین، ایمانی وصفناشدنی و اعتقادی راسخ، در کشور عزیزمان ایران، پرچمی را برافراشت که با اتکاء به ذات الهی و به پشتوانه ملّت، بزرگترین حادثه قرن و مردمیترین انقلاب عصر جدید را، رقم زد. معمار کبیر انقلاب، با آیندهنگری حکیمانهاش، در همان ابتدای پیروزی انقلاب، سخن از «به خاک مذلّت نشستن ابرقدرتها و شکسته شدن ابهت شرق و غرب» داشتند. سخنی که باورش برای خیلیها، سخت بود. اینک اما در آستانه سالگرد چهلودومین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، با تمام شیطنتها و دشمنیهای مخالفین، پس از سپری شدن یک چلّه پُرافتخار، با پرچمداری خمینی دیگری، گام در دهه پنجم انقلاب گذاردهایم و به فضل خدا، به سمت و سوی تشکیل تمدّن بزرگ اسلامی، پیش میرویم و در هر گام از گام دوم انقلاب، پیشگوییهای آن مرد الهی، برایمان ملموس و محسوس میگردد.