تهران- ایرنا- آخرین گزارش‌های خبری از آغاز موج جدیدی از کرونا در منطقه آسیا-اقیانوسیه و افزایش شمار مبتلایان و جانباختگان این بیماری مهلک در این ۲ قاره حکایت دارد.

به گزارش ایرنا، جدیدترین گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که شمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری مهلک در برخی کشورهای این ۲ قاره رو به افزایش گذاشته است.

مالزی:

آمارهای سازمان بهداشت جهانی حاکی است آمار مبتلایان به ویروس کرونا در مالزی تاکنون بیش از ۲۴۵ هزار نفر رسیده است که از این تعداد ۸۹۶ تن جان باخته و بیش از ۱۹۲ هزار تن بهبود یافته‌اند.

به گزاری خبرگزاری "برناما"ی مالزی، این کشور پیش‌تر اعلام کرده بود که با دو شرکت برای خرید ۱۸.۴ میلیون دوز واکسن‌های کرونای تولید شده بوسیله انستیتوی "گامالیای" روسیه و شرکت چینی "سینوواک" قرارداد امضا کرده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت بهداشت مالزی اعلام کرد شرکت داروسازی "دوفارما"ی مالزی ۶.۴ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک V انستیتوی گامالیا را در چند مرحله از ماه مارس (اسفند ماه‌) عرضه خواهد کرد.

همچنین شرکت مالزیایی «فارمانیاگا برهاد» نیز ۱۲ میلیون دوز واکسن چینی سینوواک را از ماه آوریل (فروردین) عرضه می‌کند.

تایلند:

بر اساس آمارهای منتشر شده در پایگاه رسمی سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در تایلند در جنوب شرق آسیا تاکنون به بیش از ۲۳ هزار نفر رسیده است که از این تعداد ۷۹ تن جان باخته و بیش از ۱۸ هزار تن بهبود یافته‌اند.

خبرگزاری "تی ان اِی" تایلند گزارش داد که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۹ مورد جدید ابتلا به این بیماری در این کشور گزارش شده است.

اخیرا، پزشکان تایلندی توانسته اند با ترکیب ۲ داروی ضد اچ آی وی به نام « لوپیناویر» و «‌ریتوناویر» و یک داروی ضد آنفلوآنزا به نام «‌اوسلتا میویر» به نتایج مثبتی برای درمان بیماری کرونای جدید دست یابند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، بهیاران تایلندی ترکیبی از این دارو را بر روی یک بیمار زن آزمایش کردند که شرایط وخیمی داشت، پس از ۴۸ ساعت از این تزریق، هیچ اثری از بیماری در وی مشاهده نشد.

به گزارش رویترز، تایلند تصمیم دارد در ماه جاری میلادی واکسیناسیون کرونا را با واکسن «استرازنکا-آکسفورد» آغاز ‌کند و اولویت واکسیناسیون را با گروه‌های پرخطر قرار داده است.

پاکستان:

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در پاکستان تاکنون به بیش از ۵۵۶ هزار نفر رسیده است که از این تعداد ۱۲ هزار تن جان باخته‌ و  بیش از ۵۱۲ هزار تن هم بهبود یافته اند.

در ۲۴ ساعت گذشته نیز یک هزار و ۸ مورد جدید ابتلا به این بیماری گزارش شده است و ۴۰ فرد جدید نیز جان خود را از دست داده اند.

در تاریخ ۱۴ بهمن ماه، طرح واکسیناسیون ویروس کرونا در پاکستان با ورود اولین محموله واکسن کرونا از چین، در اسلام‌آباد آغاز شد.

همچنین قرار است این کشور به منظور مقابله با کرونا بیش از ۱۷ میلیون دُز واکسن «آسترازنکا» را از طریق برنامه کواکس در پاکستان دریافت ‌کند.

وزارت بهداشت پاکستان پیش‌تر مجوز استفاده اضطراری از ۳ نوع واکسن خارجی ساخت دانشگاه «آکسفورد» انگلیس و شرکت داروسازی انگلیسی - سوئدی «آسترازنکا»، واکسن «سینوفارم» چین و «اسپوتنیک وی» روسی کرونا را صادر کرده بود.

بنابر اعلام ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه با کرونا در پاکستان، در اولین مرحله واکسیناسیون کرونا، اولویت دریافت واکسن با ماموران سلامت و فعالان حاضر در خط مقدم مبارزه با ویروس کووید-۱۹ شامل ۴۰۰ هزار نفر می‌باشد.

در مراحل بعدی (دوم) به شهروندان بین ۶۰  تا ۶۵ سال و سپس به سنین ۱۸ سال به بالا واکسن کرونا تزریق خواهد شد.

بنگلادش:

آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد تاکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور جنوب آسیا به بیش از ۵۳۸ هزار نفر رسیده است که از این تعداد ۸ هزار و ۲۲۹ تن جان باخته‌ و  بیش از ۴۸۴ هزار تن نیز بهبود یافته‌اند.

گزارش ها حاکی است، در ۲۴ ساعت گذشته دستکم ۸ تن به سبب کرونا در بنگلادش جان باختند و بیش از ۳۸۰ نفر نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند.

گفتنی است بنگلادش از روز یکشنبه ۱۹ بهمن واکسیناسیون سراسری کرونا را در این کشور با واکسن دانشگاه آکسفورد- آسترازنکا آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در اولین ماه، بنگلادش بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ تن از جمعیت این کشور را در ماه اول واکسینه می کند.

بنگلادش همچنین تصمیم دارد دست کم ۸۰ درصد از جمعیت ۱۷۰ میلیون نفری‌اش را واکسینه کند که در طی آن هر نفر ۲ تزریق واکسن را با فاصله ۴ هفته دریافت می‌کند.

افغانستان:

همچنین آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد تاکنون آمار مبتلایان به این بیماری مهلک در افغانستان به بیش از ۵۵ هزار نفر رسیده است که از این تعداد ۲ هزار و ۴۱۴  تن جان باخته‌اند و  بیش از ۴۸ هزار تن نیز بهبود یافته‌اند.

گفتنی است بنابر اعلام وزارت بهداشت (صحت) افغانستان، اولین محموله واکسن کرونا از هند شامل ۵۰۰ هزار دُز واکسن در تاریخ  ۱۹ بهمن وارد این کشور شده است.

قرقیزستان:

بر اساس آمارهای منتشر شده در رسانه‌های بین المللی، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در قرقیزستان تاکنون به بیش از ۸۵ هزار نفر رسیده است که از این تعداد یکهزار و ۴۳۳ تن جان باختند و  بیش از ۸۱ هزار تن هم بهبود یافته‌اند.

به گزارش خبرگزاری "آسیا پلاس" قرقیزستان، در ۲۴ ساعت گذشته دست کم ۲ تن به سبب ابتلا به این بیماری مهلک در این کشور جان باخته‌اند و ۵۸ مورد جدید ابتلا نیز گزارش شده است.

در اوایل بهمن ماه، اولین محموله واکسن ضد کرونا روسی حاوی ۲۰۰ هزار دُز به پایگاه هوایی «کانت» در قرقیزستان تحویل داده شد که قرار است این محموله از واکسن‌ها به کادر پزشکی پایگاه کانت، پرسنل ارتش، ستاد فرماندهی و نیروهای وظیفه در این کشور تزریق ‌شود.

 

قزاقستان:

بر اساس جدیدترین گزارش‌ها در ۲۴ ساعت گذشته ۸۵ مورد جدید ابتلا به این بیماری در این کشور گزارش شده است و ۲ تن جان خود را از دست داده اند.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در قزاقستان تاکنون به بیش از ۱۹۷ هزار نفر رسیده است که از این تعداد ۲ هزار و ۵۴۰ تن جان باخته اند و  بیش از ۱۷۸ هزار تن بهبود یافته اند.

گفتنی است مسئولان بهداشتی قزاقستان تصمیم دارند از واکسن روسی برای اولین مرحله واکسیناسیون در کشور خود استفاده کنند.

این کشور همچنین تصمیم دارد با فراهم کردن زیرساخت های تولید این واکسن در کشور خود، در مرحله اول واکسیناسیون، از واکسن تولید شده در روسیه استفاده کند اما پس از چند ماه اقدام به تولید واکسن اسپوتنیک V خواهد کرد.

استرالیا:

در ۲۴ ساعت گذشته دست کم ۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در استرالیا گزارش شده است.

بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، تاکنون شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به بیش از ۲۸ هزار نفر رسیده است که از این تعداد ۹۰۹ تن جان باخته و  بیش از ۲۶ هزار تن بهبود یافته‌اند.

گفتنی است استرالیا یکی از کشورهایی است که گونه جدید کرونا نیز در کشف و تایید شده‌ است.

پس از آنکه طرف‌های قرارداد تهیه ساخت واکسن کرونا نتوانستند به وعده خود مبنی بر تحویل به موقع واکسن‌های خریداری شده عمل کنند، «اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا از تعویق زمان آغاز واکسیناسیون از اوایل ماه فوریه به اوائل ماه مارس خبر داد. در حال حاضر کادر درمان در اولویت اول گروه بندی واکسیناسیون معرفی شده‌اند.

نخست وزیر استرالیا پیشتر گفته بود هیچ دلیلی برای اتخاذ اقدامات اضطراری در توزیع  و تزیق واکسن کرونا وجود ندارد زیرا درصد موارد ابتلا به کرونا در کشورش در مقایسه با  بعضی دیگر از کشورهای جهان از جمله آمریکا بسیار پایین‌تر است.

وی همچنین تصریح کرده بود: واکسن آمریکایی «فایزر» دو هفته پس از تایید ایمنی آن توسط سازمان های مسوول در کشورش در اواخر ژانویه آغاز خواهد شد.


نیوزیلند:

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم ۲ مورد جدید ابتلا به کرونا در نیوزیلند گزارش شده است.

آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد تاکنون آمار مبتلایان به کرونا در نیوکشور قاره اقیانوسیه به بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ نفر رسیده است که از این تعداد ۲۵ تن جان باخته و  بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ تن بهبود یافته اند.

گزارش‌ها حاکی است که سیاست‌های موفق دولت «جاسیندا آردرن»، نخست وزیر نیوزیلند برای مهار کرونا موجب شد این کشور از نظر مهار کرونا در صدر کشورهای قرار گیرد.

دولت نیوزیلند به سبب عاری بودن از ویروس کرونا، اعلام کرده بود از وارد کردن واکسن این ویروس کاملا صرف نظر می‌ کند، اما در نهایت راضی شد تا فقط برای واکسینه کردن کارکنان در معرض خطر مقداری کمی از آن را وارد کند.