زاهدان- ایرنا- مدیر بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان گفت: ۲پروژه حوزه تامین زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی این استان گرامیداشت دهه مبارک فجر به منظور افزایش تجارت با پاکستان افتتاح شد.

مبین علی میر روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در دهه فجر امسال ساختمان جدید تجاری اداری بازارچه مرزی پیشین، انبار سوله و ساختمان سرایداری به مساحت حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع و ارزش فعلی ۱۲ میلیارد تومان افتتاح شد.

وی با بیان اینکه تامین فیبر نوری بازارچه مرزی کهک از دیگر اقدامات انجام شده بود که یک میلیارد تومان هزینه در برداشت که با افتتاح آن زمینه برای استقرار دائم گمرک در این بازارچه مرزی فراهم می‌شود افزود: مرز پیشین با قدمت بسیار طولانی و تاریخی در زمانی که کالا با داد و ستد بدون دخالت ارز و پول معامله می‌شد مسیر تردد مسافر، کالا و دام بین ۲ کشور ایران و پاکستان بوده است.

مدیر بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: بازارچه مرزی پیشین دومین بازارچه مصوبه هیات وزیران در استان بعد از میرجاوه بوده که فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۷۶ آغاز و در این سه دهه جزو بازارچه‌های نخست منطقه در تبادل کالا اعم از صادرات و واردات بوده است.

وی با اشاره به اینکه تامین زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی از جمله پیشین امیدواری‌ها برای رونق تجارت میان ایران و پاکستان افزایش و زمینه را برای رونق جاده ابریشم فراهم کرد ادامه داد: مدتی است که به دلیل ناملایمات در آن سوی مرز در پاکستان این بازارچه مرزی مقداری دستخوش رکود و افت فعالیت شد که با افتتاح این پروژه مهم این امیدواری‌ها افزایش یافت.

به گزارش ایرنا بازارچه‌های مرزی محوطه‌ای است محصور، واقع در نقطه صفر مرزی در جوار گمرکات مجاز به انجام تشریفات ترخیص کالا، یا مکان‌هایی که طبق تفاهم‌نامه‌های منعقد شده بین ایران و کشورهای همجوار تعیین می‌شود و اهالی ۲ طرف مرز می‌توانند تولیدات و محصولات کشور خود را با رعایت مقررات صادرات و واردات برای داد و ستد در این بازارچه‌ها عرضه کنند.

سیستان و بلوچستان بالاترین تعداد بازارچه‌های فعال در میان استان‌های مرزی کشور را دارد، از میان آن‌ها ۲ بازارچه در مجاورت مرز مشترک با افغانستان و پنج بازارچه دیگر در مجاورت مرزهای مشترک ایران و پاکستان قرار گرفته‌اند.