معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک در آیین تزریق این واکسن در جمع خبرنگاران افزود: تزریق مرحله نخست واکسن روسی کرونا در گام اول برای پزشکان، متخصصین بیهوشی و کادر مراقبتهای ویژه، و پرسنل بخشهای مراقبت ویژه تزریق شد.
دکتر «علیرضا کمالی» افزود: این واکسن با توجه به مطالعات اخیر و نتایجی که در مجلات معتبر دنیا از جمله لنست به چاپ رسیده نتایج قابل دفاعی داشته و امید است به زودی برای همه مردم ایران اسلامی و استان مرکزی تزریق شود.
وی بیان کرد: نخستین کسانی که در برخورد بیشتر با این بیماری هستند در اولویت تزریق قرار دارند که شامل پزشکان و کادر درمان هستند و پس از آن سایر افراد نیز می توانند تزریق کنند.
متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه بیمارستان امیرالمومنین (ع) اراک ادامه داد: این واکسن ۲ مرحله ای است و مرحله دوم آن ۲۱ روز بعد تزریق میشود.
دکتر کمالی اظهار داشت: در برنامه زمان بندی مشخص به ترتیب همه پزشکان، کادر درمان و افراد پرخطر این واکسن را دریافت میکنند و سپس به سایر افراد جامعه تزریق میشود تا سطح ایمنی خوبی در جامعه ایجاد شود.
وی تاکید کرد: تزریق این واکسن به طور قطع به نفع جامعه و مردم است و برای قطع زنجیره و رهایی از این بیماری باید واکسیانسیون انجام شود.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: از اسفندماه سال ۹۸ و با شیوع ویروس کرونا، طرحهای متعددی در خصوص کرونا در این دانشگاه ثبت شده و پایاننامهها و طرحهای تحقیقاتی مختلفی نیز انجام شده است.
کمالی عنوان کرد: ۸۰ طرح تحقیقاتی و عنوان مصوب با کد اخلاق در دانشگاه علوم پزشکی اراک انجام شده که نیمی از آنها به شکل مقاله چاپ شده و برخی نتایج نیز آنالیز شده که در زمینههای مختلف پیشگیری، تشخیص، شناخت، درمان و علایم بالینی است.
وی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی اراک ۲ فناوری در خصوص ویروس کرونا داشته که یکی کیت تشخیص همزمان آنفلوآنزا و ویروس کرونا و دیگری تولید داروهای گیاهی موثر بر این بیماری تحت عنوان شربت موکوزیفت که بر اساس پایه گیاه زنیان با همکاری گروه عفونی و پزشکان طب سنتی به تجاری سازی رسیده و در بازار نیز وجود دارد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: نخستین محموله واکسن کرونای تحویلی وزارت بهداشت که وارداتی کشور روسیه با عنوان اسپوتنیک ۵ است امروز در مرحله نخست برای کارکنان مراقبتهای ویژه و آی سی یو تزریق شد و نوبت دوم سه هفته بعد تزریق میشود.
دکتر «علی علیمحدی» افزود: سایر کارکنان بهداشت و درمان و جامعه هدف تعیین شده نیز در نوبت های بعدی تزریق قرار میگیرند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.