به گزارش روز سهشنبه روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، «حسین فلاح جوشقانی» در بازدید از پروژه ابررایانه سیمرغ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص «نقش ابررایانه سیمرغ در اکوسیستم حوزه ICT کشور»، افزود: همه سرویسهایی که در دنیا وجود دارند مبتنی بر پردازشهای فوق سریع هستند.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: در حال حاضر همه چیز وابسته به زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی است و یکی از اجزا مهم شبکه ملی اطلاعات نیز سیستم های فوق سریع با قدرت پردازش بسیار بالا است که ابررایانه سیمرغ یک زیرساخت اصلی شبکه ملی اطلاعات بوده و همینطور در بحث های اقتصادی نیز دخیل است.
معاون وزیر ارتباطات به حضور موثر پژوهشگاه در پروژه ابررایانه سیمرغ اشاره کرد و گفت: طی سال های اخیر پژوهشگاه با تغییر رویکرد خود و حرکت به سمت مدیریت پژوهش، تحول بسیار خوبی را رقم زده است و پژوهشگاه با مدیریت مناسب و نگاه پژوهشی - کاربردی که داشته، طی همکاری با مراکز دانشگاهی موضوع ساخت ابررایانه سیمرغ را به خوبی پیش برده است.
وی خاطرنشان کرد: تنها مجموعه ای که می توانست موضوع پروژه ابررایانه سیمرغ را بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و حوزه های دانشگاهی پیوند دهد، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات است. ظرفیت های پژوهشگاه و دانشگاه هر کدام به تنهایی کافی نبوده و تلفیق این دو مجموعه و مدیریت پژوهش توسط پژوهشگاه باعث شد تا از ظرفیت های علمی و کاربردی هر دو مجموعه بهترین بهره حاصل شود و پروژه ابررایانه نتیجه مطلوب را بدست آورد.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: ما در این پروژه صرفا با یک پژوهش علمی روبرو نیستیم و در آینده نزدیک کاربردهای آن را لمس خواهیم کرد.
فلاح جوشقانی افزود: تیم توانمندی روی این پروژه در حال فعالیت است و با توانمندی که وجود دارد کار در زمان مناسب به سرانجام خواهد رساند.
به گزارش ایرنا، ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان (بند ۱ الزامات شبکه ملی اطلاعات) و گسترش ظرفیت و ایجاد امکانات لازم جهت شکلگیری اقتصادی ارائه خدمات بومی و محتوای اسلامی- ایرانی (بند ۴ ماده ۴-۲ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی) از مهمترین اهداف پروژه ابر رایانه سیمرغ است.