تهران-ایرنا- روزنامه لبنانی الاخبار با اشاره به اختلاف نظر میان تصمیم‌گیرندگان اصلی در دولت فرانسه نسبت به پرونده لبنان، نوشت که اعتمادی به تحرکات پاریس برای حل بحران سیاسی لبنان وجود ندارد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا ، الاخبار نوشت :

پاتریک دورل مشاور رئیس جمهوری فرانسه در امور خاور نزدیک پایان هفته وارد بیروت می‌شود. برخی با توجه به اینکه نتایج آن به طور حتم مثبت خواهد بود، روی این دیدار حساب باز کرده‌اند.  اما اکنون ابهامات بزرگی درباره تلاش‌های بین‌المللی «برای لبنان» وجود دارد، درحالی که فرانسه مدعی است که تشکیل کابینه جدید بسیار نزدیک است، اما چند شاخص منفی برای بی‌اعتمادی به تحرکات فرانسه جهت حل بحران سیاسی لبنان وجود دارد که در ذیل آمده است:

اول اینکه، احزاب سیاسی لبنان که برای سفر «سعد الحریری» نخست وزیر مکلف لبنان به خارج از کشور لحظه‌شماری می‎ کردند، متوجه شدند که وی «دست خالی» به کشور برخواهد گشت؛ به طوری که پس از مصر و امارات به پاریس نخواهد رفت و به گفته منابع آگاه، قرار است طی دو روز آینده از ابوظبی به ترکیه برود. سفرش به ترکیه مربوط به پرونده‌های «مالی-شخصی» است و این بدین معناست که فرانسوی‌ها راه‌حل جدیدی ندارد که بخواهند درباره آن با سعد الحریری مطرح کنند.

دوم اینکه، تماس‌های اخیر فرانسوی‎ها با روسای احزاب سیاسی لبنان و به ویژه افرادی که به پرونده تشکیل دولت مربوط بودند و سخنان مقامات لبنانی نشان می‌دهد که فرانسوی‌ها هیچ ایده‌ای برای حل بحران ارائه نداده اند و چیزی در چنته خود برای امتیازدهی به لبنانی‌ها و تحت فشار قرار دادن آنها ندارند و تنها تلاش دارند درباره اقدامات احتمالی برای رفع موانع موجود بر سر تشکیل کابینه برآوردی داشته باشند.

سومین شاخصه، ادامه درگیری‌های داخلی لبنان است که در نهایت منجر به حملات رسانه‌ای متقابل رییس جمهوری و رییس پارلمان شده است. حتی اگر پشت پرده این تنش‌ها همان چیزی باشد که انور الخلیل نماینده پارلمان در اظهاراتش درباره «فصل هفتم» بدان اشاره کرده است، اما این کشمکش‌ها در دلِ دو طرف باقی مانده و از بین نمی‌رود.

پاتریک دورل مشاور رئیس جمهور فرانسه در امور خاورنزدیک، پایان این هفته به بیروت سفر خواهد کرد. کسانی که در لبنان این سفر را مورد ارزیابی قرار می‌دهند، زمان بازگشت فرانسه را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهند و بر این باورند که بازگشت مجدد فرانسه به لبنان به تغییر شرایط سیاسی منطقه ناشی از روی کار آمدن دولت جدید آمریکا مرتبط است و معتقدند که این تغییر شرایط شاید به یک نوع آتش‌بس در لبنان از طریق تشکیل یک دولت «توافقی» منجر شود.

پاریس به تغییر دولت آمریکا به عنوان فرصتی برای جبران شکستش در پرونده لبنان نگاه می‌کند اما واقعیت این است که آمریکایی‌ها به پرونده لبنان خوشبین نیستند، بلکه برعکس برخی‌ها به دنبال بازاریابی در این خصوص هستند. اولویت آمریکایی‌ها جای دیگری است و لبنان در آخرین دستور کار آنها قرار دارد، بنابراین پرونده‌ای که در دست فرانسوی‌ها است، یک حکم مطلق نیست، بلکه یک طرح پیشنهادی است که ممکن است آمریکایی‌ها با آن موافقت و یا آن را رد کنند.

پاریس تاکنون موفق به حصول توافق «فرانسوی-سعودی» به سبک توافق به دست آمده «فرانسوی-اماراتی» درباره پرونده لبنان نشده است؛ چراکه اماراتی‌ها در این خصوص بازتر عمل کردند، اما ریاض همچنان بر مواضع خود در مخالفت با هرگونه حل و فصل سیاسی با حزب الله و ایران تأکید دارد. از سوی دیگر، امارات قادر به نقش‌آفرینی موثر و مستقل از عربستان در پرونده لبنان نیست و سعد الحریری نخست وزیر مامور به تشکیل کابینه لبنان با وجود وابستگی زیاد به فرانسه، نمی‌تواند دیدگاه سعودی برای هرگونه حل و فصل بحران لبنان و تشکیل کابینه جدید را نادیده بگیرد.

در دولت فرانسه هیچ گونه نظر واحدی درباره پرونده لبنان وجود ندارد. «برنارد امیه» مدیر کل اداره اطلاعات خارجی فرانسه به سعد الحریری گرایش دارد، اما سایر مقامات فرانسوی ترجیح می‌دهند «به‌ شکل دیگری» در برخورد با سعد الحریری اقدام کنند.

البته موانع داخلی لبنان بسیار بیشتر از موانع خارجی است و هیچ‌یک از طرف‌های داخلی و احزاب سیاسی لبنان حاضر به عقب‌نشینی از مواضع خود در رابطه با تشکیل کابینه جدید نیستند. از طرف دیگر، سعد الحریری در جریان سفرش به کشورهای خارجی که اخیراً صورت گرفته است، شنیده که اگر وی همچنان به مواضع خود در تشکیل دولت پایبند باشد حمایت مالی منطقه‌ای از او صورت خواهد گرفت، اما «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی –نزدیک به رئیس جمهور لبنان-گفته تا زمانی که سعد الحریری نخست وزیر مکلف باشد و هر حزبی حق دارد وزرای خود را برای عضویت در کابینه انتخاب کند، «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان از حق خود برای انتخاب وزرای مسیحی کوتاه نخواهد آمد.