تهران- ایرنا- نایب رییس برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان بررسی لایحه آیین نامه مصوب شهر دوستدار سالمند با تاکید بر اینکه همه یارانه‌هایی که توسط شورای اسلامی و شهرداری تقدیم می‌شود باید بر اساس مصوبه قبلی هدفمند باشد، اعلام کرد: از کجا معلوم همه شهروندان بالای ۶۰ سال تهران نیازمند هستند.

به گزارش ایرنا، سید حسن رسولی، روز سه شنبه در دویست و هفتاد و یکمین جلسه شورای شهر تهران و در جریان بررسی لایحه آیین نامه مصوب شهر دوستدار سالمند گفت: با چنین طرح‌هایی که ابعاد مالی، اجتماعی، فرهنگی و سلامت تن و روان دارد باید پخته‌تر برخورد کنیم تا از تکریم عملی بزرگان عاجز نباشیم. 

وی افزود: دو سه ماه قبل مصوبه‌ای در شورای شهر تهران مبنی بر هدفمندسازی تخصیص اعتبار و یارانه به افراد و اقشار سالمند داشتیم که در متن این لایحه به این تخصیص توجهی نشده است و عموم سالمندان با نصاب ۶۰ سال به بالا تهران منظور شده است. با توجه به هرم سنی شهروندان تهرانی حدود ۲ میلیون نفر شهروند واجد شرایط این حد نصاب را داریم. این ۲ میلیون نفر ضرب در ۵۰۰ هزار تومانی در ماده ۵ باید بابت کارت اعتباری پرداخت شود، نیازمند هزار میلیارد تومان اعتبار است. 

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در ماده ۶ این لایحه آمده است که اعتبار این کار باید در بودجه سالیانه دیده شود ادامه داد: آقای شهردار لایحه بودجه را تقدیم کرده و شورا هم در میانه رسیدگی به آن است. بنابراین اولا تکریم سالمندان از طریق تقدیم هدایا و یارانه  نقدی  نیست و امری فرهنگی، تربیتی و اخلاقی که به شدت از این جهت در سال‌های اخیر افت داشتیم. 

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه همه یارانه‌هایی که توسط شورای اسلامی و شهرداری تقدیم می‌شود بر اساس مصوبه قبلی باید هدفمند باشد، گفت: از کجا معلوم همه شهروندان بالای ۶۰ سال تهران نیازمند هستند. این موضوع همچنین در بودجه پیش بینی نشده است و با تصویب این لایحه از فردا مراجعات متعددی خواهیم داشت بنابراین با کلیات لایحه مخالف هستم و با چنین طرح‌هایی که ابعاد مالی، اجتماعی، فرهنگی و سلامت تن و روان دارد باید پخته‌تر برخورد کنیم تا از تکریم عملی بزرگان عاجز نباشیم.

همچنین محمد سالاری رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر، در توضیح این لایحه گفت: این مصوبه در دوره گذشته به تصویب رسیده و تبصره‌ای در آن وجود دارد که شهرداری برای این تبصره لایحه مذکور را پیشنهاد داده است. در این لایحه جامعه هدف، تعریف سن سالمندی که افراد بالای ۶۰ سال به بالا، نوع خدمات، اهداف لایحه، نوع خدمات و تسهیلات از جمله ارائه خدمات رفاهی و تفریحی شهرداری به سالمندان تصریح شده است. اعتبار کارت خدمات سالمندی با اعتبار ۵ میلیون ریال نیز پیشنهاد شده است.

در ادامه ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر در سوالی گفت: بنده از هیئت رئیسه متعجبم که این لایحه به کمیسیون سلامت و محیط زیست ارائه نشده است. در حقیقت در هیئت رئیسه دقت نمی‌شود که لوایح به کدام کمیسیون تخصصی می‌رود. این لایحه باید بازگشت داده شود چرا که بخش اعظم این طرح نیاز به تغییر و اصلاح دارد.

در ادامه پیشنهاد بازگشت این طرح به کمیسیون اصلی از سوی خدا کرمی مطرح شد.

سپس رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در مخالفت با این پیشنهاد گفت: شهر در حال پیری است و سالمندان ما روز به روز در حال بیشتر شدن هستند که نیاز به حمایت دارند. شهرداری موضوع بودجه این امر را دیده و تصویب این آئین نامه لازمه شهر است.

محمد جواد حق شناس افزود: شهرداری این حرکت لاک پشتی را آغاز کرده و برای آن لایحه ارائه داده و نباید با بهانه‌های واهی این حرکت کوچک شهرداری که پس از سال‌ها اقدام به آن کرده است را متوقف کنیم.

سپس علیرضا امینی نایب رییس شورای شهر گفت: بر روی این آئین نامه کار دقیقی نشده است. به عنوان مثال درباره سن سالمندی نیز عدد درستی تعیین نشده است. باید موئلفه ها به صورت دقیق مشخص شود.

بهاره آروین عضو شورای شهر نیز گفت: نرخ سالمندی در تهران دو برابر نرخ کشوری است و تهران پیرترین شهر کشور است. این آئین نامه ۳ سال است معطل مانده است و کاری برای آن نشده است. اما حال دوستان برای بررسی یک جلسه بیشتر آن، معتقدند که اجرای آئین نامه دیر می‌شود.

وی افزود: اگر می‌خواهیم آئین نامه را در حد شعار تصویب کنیم، که دیگر چیزی نمی‌توان گفت اما اگر می‌خواهیم کاری عملی انجام دهیم، باید اعتبار آن را در بودجه ۱۴۰۰ در نظر بگیریم تا یک مصوبه صوری تصویب نکنیم.

سپس محمدرضا جوادی یگانه معاون اجتماعی شهرداری تهران در توضیح این لایحه گفت: از سال ۹۱ تاکنون این آئین نامه معطل مانده است. البته بسیاری از مواد آن و تسهیلات لازم به سالمندان ارائه می‌شود اما پراکنده است. نظر ما این است که سن سالمندی در این آئین نامه به ۶۵ سال و با اولویت استفاده کارکنان شهرداری تغییر یابد.

در نهایت برگشت این آئین نامه به کمیسیون اصلی رأی نیاورد و بررسی کلیات آن به جلسه بعدی شورای شهر موکول شد.