شیراز-ایرنا-رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تقدیر از نمایندگان گروه‌های جهادی و بسیجی در عرصه مبارزه با شیوع ویروس کرونا در استان فارس گفت: نقش این گروه‌های جهادی، تاثیرگذار و غیر قابل انکار است.

دکتر مهرزاد لطفی، سه‌شنبه در نشست ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا افزود : تلاش‌های نیروهای جهادی در کنار کادر درمان فراموش شدنی نیست و جهاد و تلاش‌های خستگی ناپذیر این نیروها به تمام معنا، جهاد واقعی بوده است.

وی با بیان اینکه حجم کار نیروهای جهادی فراتر از اعداد و ارقام است، اظهار داشت: این تلاشگران حجم سنگینی از فعالیت‌ها نظیر تغسیل (غسل دادن) و تکفین (کفن کردن) اموات کرونایی، خدمات همیاران سلامت و کمک‌های مومنانه را در بیمارستان‌ها انجام داده‌اند.

ورود واکسن و تزریق آن به معنای پایان کرونا نیست

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به آغاز اجرای واکسیناسیون کرونا در استان فارس همزمان با سراسر کشور، بر ضرورت حفظ پایبندی به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی با وجود اجرای این واکسیناسیون تاکید کرد.

لطفی افزود: با وجود آغاز واکسیناسیون در کشور و استان فارس، ضرورت پایبندی به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی مانند گذشته وجود دارد و این اقدام نباید موجب برخی عادی پنداری‌ها در جامعه شود.

وی، با بیان اینکه ورود واکسن و تزریق آن به معنای پایان کرونا نیست، از مدیران سلامت استان فارس خواست تا نسبت به تداوم رعایت توصیه‌های بهداشتی در این استان، تلاش جدی داشته باشند.

لطفی، با ابراز نگرانی نسبت به موج جدید بیماری کرونا در استان فارس، این موضوع را نشان دهنده برخی سهل انگاری‌ها و عادی پنداری‌ها در جامعه دانست.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، همچنین از تلاش شبانه روزی خانواده سلامت فارس در مدت یک سال در مقابله با کرونا، تقدیر و کارنامه این خدمات را درخشان توصیف کرد.

وی، با اشاره به برگزاری نشست‌های روزانه ستاد دانشگاه برای رصد، پیگیری و برنامه‌ریزی اقدامات مقابله با کرونا در یک سال گذشته و حتی در روزهای تعطیل، دستاورد این اهتمام را وضعیت مطلوب فارس نسبت به سایر استان های کشور در زمینه ثبت کمترین میزان مرگ و میر مبتلایان و بیشترین موارد نمونه‌گیری و بیماریابی در کشور خواند.

رایزنی برای افزایش سهمیه دارویی استان فارس

لطفی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ۲۷ درصد بیماران بستری در بیمارستان‌های استان فارس را بیماران سایر استان‌ها تشکیل می‌دهند، حجم خدمات دانشگاه علوم پزشکی شیراز را در سطح کشور گسترده خواند و گفت:در حال رایزنی برای افزایش سهمیه دارویی استان فارس هستیم.

۱۶۰ جهادگر در خدمات رسانی به بیماران مبتلا به کرونا فعالیت دارند

مدیر کانون بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با ارائه گزارشی از خدمات گروه‌های جهادی این شهر گفت: این خدمات شامل طرح همراه یار، برنامه‌های تغسیل و تدفین اموات کرونایی، طرح تماس مهربانی، برپایی جشن میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار و نیز آیین گرامیداشت شهدای سلامت بوده است.

دکتر سید ابوالفضل هاشمی اصل افزود: با توجه به ابتلای تعداد بالایی از هموطنان در پاییز ۹۹ و درگیر شدن بخش اعظمی از بیمارستان‌های شهر شیراز به خدمات رسانی به بیماران مبتلا به کرونا، گروه‌های جهادی این شهر اعم از ۱۶۰ جهادگر خواهر و برادر، با گذراندن سه هزار و ۱۷۴ شیفت و ۱۰ هزار و ۶۹۰ ساعت به ارائه خدماتی از جمله، انتقال و جا به جایی بیماران، پشتیبانی بخش‌ها با کمک در انتقال تجهیزات و داروهای مصرفی، همچنین روحیه دهی به کارکنان درمان پرداختند.

وی، با بیان اینکه این گروه‌های جهادگر با حضور در بیمارستان‌های حضرت علی اصغر (ع)، شهید دکتر فقیهی، شهید دکتر چمران و بیمارستان نمازی به ارائه خدمت پرداختند، اظهار داشت: در طرح تماس مهربانی نیز تعدادی از خواهران جهادگر ضمن تماس با مبتلایان شناسایی شده به بیماری کرونا، مبادرت به ارزیابی وضعیت قرنطینه و آموزش نحوه قرنطینه خانگی آنان کردند.

هاشمی اصل، تهیه و توزیع ۱۸۰ بسته حمایتی معیشتی شامل مواد غذایی و بسته بهداشتی، همچنین تامین کمک هزینه خرید دارو و توزیع سبدهای میوه را از دیگر خدمات این گروه‌های جهادی برشمرد.

در ادامه این نشست، از گروه‌های جهادی شامل علمدار جهاد، شهدای رهپویان وصال، قرارگاه جهادی امام رضا (ع) و گروه جهادی نصیر وابسته به دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تقدیر شد.

از سفر به شیراز خودداری کنید

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، نیز در این نشست، با اشاره به افزایش تعداد مراجعان به مراکز درمان سرپایی و مراکز شانزده ساعته استان فارس در هفته جاری، گفت: میانگین مراجعه بیماران به این مراکز در هفته گذشته، ۷۵۰ نفر بود اما در هفته جاری این میانگین به بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است و در شبانه روز گذشته نیز تعداد مراجعان به مراکز شانزده ساعته این استان، ۹۷۴ نفر گزارش شده که این موضوع یک هشدار و نشان دهنده رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی در فارس است.

سید روح‌الله حسینی افزود: با توجه به تعطیلات پیش رو در پایان هفته، ضمن تاکید بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و شست و شوی دست‌ها، از هموطنان انتظار داریم از سفر به شیراز خودداری کنند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز همچنین در مورد آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان فارس بیان داشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون، ۶۰۶ هزار و ۶۸۷ مورد تست تشخیصی به روش مولکولی در آزمایشگاه‌های این استان انجام شده که با بررسی نمونه‌ها، ۱۷۰ هزار و ۲۵۹ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده‌اند.

حسینی اضافه کرد: از آغاز اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۲۲ هزار و ۵۴۴ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد، یک هزار و ۸۸۷ بیمار مثبت نیز به این روش شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۱۷۲ هزار و ۱۴۶ نفر بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

به گفته حسینی، از ابتدای شیوع کرونا تا کنون در استان فارس، ۱۶۵ هزار و ۶۵ نفر از این بیماری بهبود یافته از بیمارستان‌ها ترخیص و یا از ایزوله خانگی خارج شده‌اند.

او اظهار داشت: هم اکنون ۵۶۰ بیمار مثبت و یا مشکوک دارای علایم کروناویروس در بیمارستان‌های استان فارس بستری هستند که از این تعداد، ۹۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش‌های مراقبت های ویژه (ICU)، بستری هستند و خدمات درمانی دریافت می‌کنند.

حسینی ادامه داد: با جان باختن هشت نفر از مبتلایان به این بیماری در روز گذشته (بیستم بهمن ماه ۹۹) شمار جانباختگان ناشی از کووید۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون در فارس به سه هزار و ۱۸۲ نفر رسیده است.