به گزارش ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی عصر سهشنبه در مراسم افتتاح مدرسه حج در استان کردستان با بیان اینکه بهترین کار در زمان حاضر که ۴۲ سال از پیروزی انقلاب میگذرد این است که جامعه را به سمت ثبات، وحدت و همدلی رهنمون کنیم، اظهار داشت: هرآنچه بتواند در این عرصه تاثیرگذار باشد قابل ستایش است و باید تقویت شود.
وی با تاکید براینکه امروز دشمنان تمام توان خود را برای ایجاد شکاف و تفرقه در جهان اسلام بکار بستهاند، اضافه کرد: با وجود تمام هجمهافکنیها و تبلیغات سوء دشمنان، مردم ایران اسلامی از شیعه و سنی در عین وحدت و همدلی در کنار هم زندگی میکنند.
نماینده ولی فقیه در کردستان یادآور شد: ارزشهایی مانند جهاد، مهاجرت، شهادت و نهادهایی مانند سپاه و کمیته امداد به برکت انقلاب اسلامی رویش پیدا کردهاند و یکی از همین رویشها مدیریت اهل سنت حج است که بعد از انقلاب به صورت جدی مورد توجه قرار گرفت.
حجتالاسلام پورذهبی با بیان اینکه این ظرفیت همدلی و همراهی که در حج ایجاد میشود قابل تامل است و به تقویت پایههای وحدت کمک میکند، افزود: وقتی مسلمانان از تشیع و تسنن در مناسک حج در کنار هم متحد حضور دارند اوج اتحاد جهان اسلام را به تصویر میکشد و نشان میدهد که تلاشهای دشمنان در دمیدن در طبل تفرقهافکنی بیتاثیر است.
وی با بیان اینکه تکیه بر مشترکات دین پایههای وحدت را محکم میکند و در میان مذاهب مختلف باید سعی کنیم به نقاط اشتراک تکیه کنیم، یادآور شد: نباید اجازه دهیم به خاطر اختلافات جزئی که وجود دارد شکاف در بین مسلمانان ایجاد شود، چرا که دشمن تنها راه ضربه زدن به اسلام را ایجاد اختلاف میداند.
نماینده ولی فقیه در کردستان با تاکید براینکه همت بالا از دیگر نیازهای اساسی در جامعه است، گفت: ظرفیت در کردستان زیاد است و امیدواریم زمینه وسعت مدارس حج در این استان فراهم شود.
وی دلسوزی و شفقت را از دیگر نیازهای اساسی در جامعه امروز بیان کرد و گفت: اگر ما به همه چیز با دلسوزی و شفقت نگاه کنیم از لغزش دیگران خوشحال نمیشویم.
نماینده ولی فقیه در کردستان اضافه کرد: اگر دلسوزانه با مطالب مواجه شویم همه مشکلات حل خواهد شد باید اصل همدلی را در هر اقدام و حرکتی اولویت خود قرار دهیم چنگ انداختن به صورت همدیگر دردی دوا نمیکند.
حجتالاسلام پورذهبی تاکید کرد: مردم ایران اسلامی ثابت کردهاند در دفاع از اسلام و ارزشهای آن هرگز کوتاه نمیآیند و در این مسیر سختی و مشکلات زیادی را پشت سر گذاشتهاند.
ارتقای سطح علمی روحانیون کاروانها رسالت اصلی مدارس حج است
مدیر امور اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری هم با بیان اینکه ارتقای سطح علمی روحانیون کاروانها رسالت اصلی مدارس حج است، افزود: حج یک عبادت فردی صرف نیست، بلکه عبادتی فردی و اجتماعی و به رخ کشیدن اقتدار و وحدت و انسجام مسلمین است.
حجتالاسلام والمسلمین هادی اکبری با بیان اینکه این وحدت در ظاهر و لفظ یک شکل و معنا دارد و در جامعه اسلامی معنا و عوامل دیگری دارد، گفت: باید اول بدانیم که وحدت در جامعه اسلامی به چه معنی است و مصادیق آن در کجاها قرار دارد.
وی وحدت کلمه را مهمترین عامل پیروزی انقلاب اسلامی دانست و اضافه کرد: طبق فرموده امام امت و رهبر معظم انقلاب اسلامی این وحدت کلمه بود که انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند و موجب استمرار آن شد.
مدیر امور اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری از حج به عنوان تبلور وحدت در جهان اسلام نام برد و اظهار داشت: اگر به واسطه وحدت نبود به این جایگاه از قدرت و عظمت نمیرسیدیم در جهان اسلام هم اگر وحدت نباشد موفقیتی به دست نمیآید، پس هر جا که بین صفوف مسلمانان شکاف و شقاق ایجاد میشود دشمنان از همان نقطه نفوذ و اهداف شومشان را علیه دین اسلام پیاده میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین اکبری با بیان اینکه قرآن بر وحدت جامعه اسلامی تاکید دارد و از آن به عنوان نعمت بزرگ یاد میکند، افزود: قرآن همچنین تفرقه را نکوهش و از جامعه اسلامی خواسته از آن پرهیز کنند.
وی با تاکید براینکه در حج این سه اصل مهم توحید، نبوت و معاد تبلور پیدا میکند، افزود: همه مردم در هر رنگی و با هر زبان و مذهبی از هر کجای دنیادر یک زمان و مکان مشخص جمع میشوند و همرنگ در حضور پروردگارشان قرار میگیرند.
مدیر اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری در ادامه با بیان اینکه عبادت حج عبادت ویژهای است، گفت: روایات ما بر این تاکید دارند که حج انسانساز است و تحول ایجاد میکند گذشته عمر انسان با عبادت حج زیر رو میشود.
حجتالاسلام والمسلمین اکبری با تاکید براینکه حج مظهر قدرت و اتحاد مسلمانان است، افزود: اگر اتحاد مسلمانان به معنای واقعی شکل بگیرد و همه مسلمانان که از نقاط مختلف دنیا به مکه میآیند، شعارشان برائت از مشرکان باشد هیچ دشمنی جرأت نمیکند به اسلام و بلاد اسلامی تعرض کند.
وی یادآور شد: حجاج استان کردستان همواره به واسطه برنامههای منظم سفیران بسیار خوبی برای ایران اسلامی در حج بودهاند و مردم این استان نمونهای از مسلمان معتقد ایرانی به نمایش گذاشته و الگویی برای زائران دیگر کشورها هستند.
مدیر اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه نباید به وضع موجود قانع باشیم، اضافه کرد: سال گذشته نزدیک به ۱۰ هزار نفر اهل سنت به حج مشرف شدند که بیش از ۲ هزار نفر آنان تحصیلات دانشگاهی داشتند، همه اینها ما را مصمم میکنند که سطح دانش کاروانها و معین و معینهها را افزایش دهیم.
حجتالاسلام اکبری گفت: اینگونه نیست که هرکس اراده کرد به حج برود گاهی برخی از انسانها سالها چشم انتظار هستند ولی نمیتوانند به این سفر الهی مشرف شوند، بنابراین روحانی حج باید از آن سطح توانایی برخوردار باشد که بتواند در زائر تحول ایجاد کند.
وی یادآور شد: ارتقای سطح علمی روحانیون کاروانها مهمترین رسالت مدارس حج است که تا امروز ۵ مدرسه حج در کشور افتتاح و فعالیت خود را آغاز کرده است.
مدیر اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه در استان گلستان به دلیل پهناور بودن دو مدرسه حج تا کنون افتتاح شده است، گفت: در استان سیستان و بلوچستان نیز افتتاح دو مدرسه هدفگذاری شده که تا کنون یک مدرسه آن بهرهبرداری شده است.