مهاباد- ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر میاندوآب گفت: با موافقت اعضای شورای اسلامی شهر، بودجه سال آینده شهرداری به میزان هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به تصویب رسید.

احد غفاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری جلسه‌های متعدد در شورای شهر و همچنین کمیسیون برنامه و بودجه این شورا برای بررسی بودجه پیشنهادی سال آینده شهرداری افزود: پس از بررسی‌ های لازم و با موافقت اعضای شورای شهر بالاخره مبلغ ‌هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای سال آینده به تصویب رسید که نسبت به سال‌جاری، ۱۶۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در سال‌جاری نیز بودجه شهرداری میاندوآب‌ ۶۵۰ میلیارد ریال تصویب شده بود، افزود: با توجه به اقدامات انجام گرفته و اصلاحیه‌های صورت پذیرفته میزان بودجه امسال شهرداری به ۹۴۰ میلیارد ریال ارتقا یافت.

وی گفت: تا پایان آذرماه از بودجه سال‌جاری شهرداری، ۵۱۰ میلیارد ریال تحقق یافته که پیش‌بینی می‌شود در مدت باقیمانده  سال با توجه به درآمدهای ناشی از ساخت و سازهایی که شهروندان انجام می‌دهند، تحقق بودجه نیز افزایش یابد.

در تدوین و تصویب بودجه ۱۴۰۰ تمام قوانین و بخشنامه‌های مربوطه رعایت شده است

رییس شورای شهر میاندوآب با بیان اینکه سعی شده در تدوین و تصویب بودجه ۱۴۰۰ شهرداری تمام قوانین و بخشنامه‌های مربوطه رعایت شود، افزود: در بودجه سال آینده شهرداری، ۴۲.۵ درصد بودجه عمرانی و مابقی هزینه‌های جاری در نظر گرفته شده است.

غفاری اضافه کرد: با توجه به اینکه نسبت بودجه عمرانی به هزینه‌های جاری باید ۴۰ به ۶۰ باشد، شورای شهر میاندوآب تقریبا آن را رعایت کرده و برای اجرای بهتر پروژه‌های عمرانی ۲.۵ درصد بودجه عمرانی را افزایش داده است.

وی افزود: در بودجه سال آینده شهرداری میاندوآب‌ برای اجرای پروژه‌های عمرانی از جمله ساماندهی ورودی‌های شهر، آزادسازی معابر، توجه به کوی‌های اقماری و همچنین ساماندهی سواحل رودخانه زرینه‌رود اعتبار قابل توجهی در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه برای ساحل سازی زرینه‌رود نیز ۲۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته‌است، اضافه کرد: همچنین برای این پروژه ردیف جداگانه‌ای در بودجه عمومی کشور باز شده است که از سال آینده برای آن اعتبار جداگانه تعلق می‌گیرد.

وی در خصوص منابع درآمدی برای بودجه سال آینده شهرداری میاندوآب گفت: کارخانه آسفالت شهرداری یکی از این منابع درآمدی است و تلاش می‌شود تا عید این کارخانه به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کند تا علاوه بر درآمد زایی، در زمینه آسفالت معابر شهری که موجب نارضایتی شهروندان شده، اقدام‌هایی خوبی انجام گیرد.

غفاری با اشاره به اینکه در سال آینده اعتبار قابل توجهی برای کارهای فرهنگی و هنری نیز در نظر گرفته شده، اظهار داشت: در این راستا مجتمع فرهنگی و هنری در قالب سرای محله در کوی اکبرنژاد راه‌اندازی شده تا شهروندان از فعالیت‌های فرهنگی و هنری نیز بی‌نصیب نمانند.

۵۰۰ میلیارد ریال بدهی شهرداری میاندوآب‌ پرداخت شد

رییس شورای شهر میاندوآب در خصوص بدهی شهرداری این شهر گفت: شورای دوره پنجم با ۷۰۰ میلیارد ریال بدهی که در پی اجرای کارهای مختلف در دوره گذشته ایجاد شده بود، شهرداری را تحویل گرفت که در این شرایط سخت اقتصادی تاکنون ۵۰۰ میلیارد ریال از آن تسویه شده‌است.

غفاری افزود: همچنین شهرداری میاندوآب‌ از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ برای حسابرسی واگذار شده تا میزان دیون آن مشخص شود که پیش‌بینی می شود در این دوره شهرداری میاندوآب‌ هیچ گونه بدهی نذاشته باشد.

در سه سال گذشته حتی یک نفر نیرو جذب شهرداری میاندوآب‌ نشده است

رییس شورای اسلامی شهر میاندوآب ادامه داد: با توجه به وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه و شیوع ویروس کرونا که معیشت مردم را با مشکل مواجه کرده، این شورا در بودجه سال آینده شهرداری با افزایش بهای تعرفه ها مخالفت کرد و شهرداری باید مانند سال‌های گذشته در تعرفه‌های محلی رفتار کند.

وی در پاسخ این سوال که در روزهای گذشته شاهد اعتصاب برخی کارگران شهرداری بودیم، گفت: آنها جزو نیروهای شرکتی هستند که سال‌های متمادی به امید اینکه در شهرداری جذب شوند، فعالیت کرده‌اند ولی طی ۳.۵ سالی که از عمر شورای پنجم می گذرد یک نفر نیرو هم جذب شهرداری نشده است.

غفاری در خصوص وجود شائبه‌هایی مبنی بر ارایه لیست ۸۰ نفری برای جذب نیرو در شهرداری‌ گفت: این نیروها توسط شرکت‌های طرف قرارداد با شهرداری بکارگیری شده‌اند و شهرداری از نظر قانونی حق جذب حتی یک نفر نیرو را ندارد و در صورت نیاز، جذب فقط از طریق آزمون ورودی توسط استانداری آذربایجان‌غربی خواهد بود.

وی با بیان اینکه شهروندان مطالبه هایی از شهرداری و شورای شهر دارند که بجاست، اضافه کرد: برخی طرح‌های مهم که شورای شهر میاندوآب درصدد اجرای آنهاست به دلایلی در روند آنها اختلال ایجاد شده است که آن هم با وضعیت اقتصادی جامعه مرتبط است، به طوری که در سال گذشته کمتر از ۵۰ درصد بودجه مصوب شهرداری تحقق یافت.

وی با بیان اینکه با این وجود شورای شهر و شهرداری میاندوآب اقدامات زیربنایی مهمی را انجام داده است، اظهار داشت: حل معضل پسماند یکی از این کارهاست به طوری که این موضوع به دغدغه اصلی مسوولان و مردم تبدیل شده بود که جا دارد بابت حل این موضوع، از فرماندار، شهردار، اعضای شورای شهر، نماینده شهرستان در مجلس و سایر مسوولانی که در این راستا تلاش کردند قدردانی کرد.

وی با بیان اینکه محل جدیدی که برای دفع پسماندهای شهری تعیین شده برای سال‌های زیادی پاسخگو خواهد بود، گفت: این محل از مناطق مسکونی و روستایی فاصله زیادی داشته و مطابق با اصول زیست محیطی است.

رییس شورای شهر میاندوآب با اشاره به موضوع ساحل‌سازی زرینه‌رود میاندوآب‌ گفت: این پروژه که شروع آن در دوره پنجم شورای اسلامی شهر کلید خورده ادامه خواهد داشت تا چند سال آینده این شهر به قطب گردشگری تبدیل شود.

وی احداث پارک بانوان و پارک ستارخان را از دیگر اقدامات شورای دوره پنجم میاندوآب‌ عنوان کرد و افزود: در سال‌های گذشته از سوی برخی منابع کمک‌هایی به شهرداری می‌شد ولی با توجه به مسایل و مشکلات کشور این منابع کاهش یافت و امسال به صفر رسید و اکنون تنها منابع درآمدی شهرداری میاندوآب‌ مشارکت‌های مردمی است.

شهر میاندوآب نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد؛ شهرداری میاندوآب در سال ۱۳۲۷ تاسیس شده و تاکنون با ۳۴ شهردار و ۱۸ سرپرست مدیریت شده‌ است.