به گزارش ایرنا، خالد جعفری شامگاه سه شنبه در شورای اداری شهرستان سروآباد با تبریک دهه مبارک فجر اظهار داشت: باتوجه به اینکه امکانات و زیرساختهای بازارچه مرزی مله خورد اخیرا فراهم شده است فعالیت در این بازارچه فرصتی برای رونق و توسعه منطقه است.
وی افزود: کالاهایی در قالب ۱۰۰ قلم با ۸۱۶ ردیف کالایی مجوز عبور و واردات آن برای مرزنشینان این منطقه تحت عنوان رویه کولبری ایجاد شده برای اینکه بتوانند از معافیت سود بازرگانی به ازای هر نفر ۷۰۰ هزار تومان و هر خانوار ۲ میلیون و ۸۰ هزار تومان بهره مند شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: کالاهایی که از این مرز وارد می شوند از قبیل لوازم خانگی در هیچ کدام از مرزها، بنادر و گمرگات امکان ورود آنها نیست و این یک فرصت برای مرزنشینان این منطقه است که بتوانند از ظرفیت این بازارچه در راستای درآمدزایی و اشتغال استفاده کنند.
وی اضافه کرد: تمام امکانات لازم هم به لحاظ نرم افزاری و سامانه های مربوط به سازمان صنعت معدن و تجارت و گمرگ و سایر جاهای دیگر از قبیل دانشگاه علوم پزشکی و استاندارد در این بازارچه فراهم شده است و از مردم منطقه و تجار و بازرگانان تقاضامندیم فعالیت خود را در این بازارچه آغاز کنند.
جعفری به ظرفیت های مهم سروآباد اشاره کرد و گفت: این شهرستان در بحث کشاورزی و شیلات و گردشگری ظرفیت بسیار بالایی دارد و کمتر در شهرستان های دیگر دیده می شود.
وی تاکید کرد: همه باید از این ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در راستای درآمدزایی و اشتغال استفاده کنیم و با جذب سرمایه ها و حفظ این ظرفیت ها بتوانیم اشتغال پایدار و توسعه را در این منطقه رقم بزنیم.
ناظر گمرگات استان کردستان نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: دولت در راستای تامین معیشت مرزنشینان مرز مله خورد سرواباد، مرز سیرانبند بانه و خانمه شیخان مریوان را دایر کرد که مرز مله خورد به دلیل صعب العبور بودن امکان ترانزیت کالا و خدمات را نداشت.
رحمانی پور افزود: با موافقت استاندار کردستان و گمرگ مرز مله خورد بازارچه آن به مرکز شهرستان یعنی شهر سروآباد منتقل و جابجا شد و هم اکنون شرایط لازم برای ورود و خروج کالاها و اجناس به این بازاراچه فراهم شده است.
وی تاکید کرد: از نظر گمرگ هیچ مشکلی در بازارچه مله خورد سروآباد وجود ندارد و شرایط لازم برای ترخیص کالا و اجناس در این بازاچه فراهم شده و بستگی به فعالیت بازرگانان و تجار دارد.
در ادامه این جلسه بازارچه موقت مله خورد در ورودی شهر سروآباد با حضور مسوولان استانی و شهرستانی رسما فعالیت خود را از سر گرفت و چند پروژه کشاورزی، آبرسانی و گاز رسانی در این شهرستان در آخرین روز از دهه فجر افتتاح شد.
شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و هورامان و بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت در فاصله ۹۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.