محمد نبویفرد روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: هماینک "توزیع و تخصیص نهادههای دامی بر اساس میزان پلاکگذاری دام" مهمترین مطالبه جامعه عشایری این استان است.
وی "توزیع و تخصیص نهادههای دامی را بر اساس پلاکگذاری دامها" در سطح استانها با هدف تسریع در عملیات هویتبخشی جمعیت دامی کشور، بخشنامه وزارت جهاد کشاورزی اعلام و بیان کرد: تاکنون دو میلیون و ۶۰۰ هزار راس "دام سبک" در خراسان رضوی پلاکگذاری شده که ۴۵۰ هزار راس آن معادل ۱۷ درصد این دامها متعلق به عشایری استان است.
مدیرکل عشایر خراسان رضوی مجموع جمعیت "دام سبک" موجود در این استان را هفت میلیون و ۸۰۰ هزار ذکر و بیان کرد: بر این اساس ۳۴ درصد دامهای سبک خراسان رضوی تاکنون پلاکگذاری و در سامانه مربوطه ثبت شده است.
وی ادامه داد: همچنین ۳۰۲ هزار و ۸۲۱ راس دام از مجموع ۳۴۱ هزار راس "دام سنگین" موجود در خراسان رضوی معادل ۸۹ درصد تاکنون پلاکگذاری شده است.
نبویفرد گفت: حداکثر تا پایان امسال همه جمعیت دامی متعلق به عشایر در خراسان رضوی با پلاکگذاری، دارای هویت میشود.
وی افزود: خراسان رضوی تاکنون در عملیات پلاکگذاری به منظور هویتبخشی دامهای سبک و سنگین، در سطح کشور رتبه نخست را دارد.
مدیرکل عشایر خراسان رضوی تاکید کرد: با اینکه روند هویتبخشی به دامها در این مقیاس صورت گرفته و همچنان ادامه دارد اما هنوز کار توزیع علوفه بین همه دامداران به همان روال گذشته انجام میشود.
عشایر با ۱.۵ درصد از کل جمعیت ایران و نگهداری، پرورش و پرواربندی ۲۸ درصد دام سبک کشور، ۲۵ درصد مواد پروتیینی به ویژه گوشت قرمز و محصولات لبنی و همچنین ۴۰ درصد صنایع دستی ایران را تولید میکنند.
عشایر خراسان رضوی نیز با هفت هزار و ۵۰۰ خانوار جمعیت در قالب ۳۵ طایفه، دارا بودن ۹۹۰ هزار راس دام، تولید سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۱۷ هزار تن فراوردههای دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ مترمربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش نقش به سزایی در اقتصاد این استان دارند.