شهرکرد- ایرنا- رییس هیات موتورسواری و اتومبیل‌رانی چهارمحال و بختیاری از آغاز اجرای طرح شناسایی و دسته‌بندی خودروهای کلاسیک و تاریخی در استان خبر داد و گفت: با اجرای این طرح، مقدمات لازم برای معرفی این خودروها به نیروی انتظامی و صدور پلاک برای آن‌ها انجام خواهد شد.

قهرمان آماره روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا با بیان اینکه تا پایان سال ۹۸ بیش از ۲۵۰ نفر از دارندگان خودروهای کلاسیک، کف‌خواب و تیونینگ چهارمحال و بختیاری در کمیته‌ای با همین نام در هیات موتورسواری و اتومبیل‌رانی استان ساماندهی شدند، افزود: با تشکیل کارگروه شناسایی و صیانت از خودروهای تاریخی، مرحله نخست طرح شناسایی، دسته‌بندی و معرفی این خودروها به مراکز مربوطه برای صدور شناسنامه و پلاک تاریخی در استان آغاز شده است.

وی تصریح کرد: اگر چه آیین‌نامه مربوط به شناسایی و صیانت از وسیله‌های نقلیه تاریخی در سال ۹۵ به تصویب هیات وزیران رسید،  اما تاکنون برای اجرای آن در استان اقدام موثری انجام نشده است و سعی می‌شود با اجرای مرحله نخست طرح شناسایی و دسته‌بندی خودروهای کلاسیک در استان، زمینه حفظ و نگهداری از آن‌ها به عنوان اشیایی ارزشمند فراهم شود.

آماره با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه‌های خودروهای کلاسیک و تاریخی همواره با استقبال مطلوبی روبه‌رو شده است، گفت: این خودروها می‌توانند به یکی از جاذبه‌های دیدنی و میراث فرهنگی استان نیز تبدیل شوند.

وی یادآور شد: خودروهایی با قدمت بالای ۶۰ سال در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که بسیاری از آن‌ها در حال حاضر به دلیل نداشتن پلاک، مجوز تردد در خیابان‌ها را ندارند و به صورت محدود در آتلیه‌های عکاسی و یا مراسم ازدواج از آن‌ها استفاده می‌شود.

رییس هیات موتورسواری و اتومبیل‌رانی چهارمحال و بختیاری در ادامه درباره نحوه اجرای طرح شناسایی و دسته‌بندی خودروهای کلاسیک و تاریخی در استان افزود: بر این اساس خودروهایی که حداقل ۳۰ سال از زمان تولید آن‌ها سپری شده است و علاوه بر اصلالت از سلامت فنی کامل نیز برخوردار باشند در سه گروه‌ وسیله نقلیه نفیس، قدیمی و ویژه دسته‌بندی خواهند شد.

آماره قدمت بالای ۵۰ سال، طراحی و مهندسی ساخت کم‌نظیر و برخورداری از برخی ابعاد فرهنگی ویژه را از جمله شرایط قرار گرفتن خودروها در این دسته‌بندی‌ها اعلام کرد و گفت: این طرح با همکاری کارشناسانی از صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، حفاظت محیط‌زیست و معاونت راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی انجام می‌شود.

وی یادآور شد: با اجرای این طرح، خودروهای تاریخی شناسایی شده در استان برای ارزیابی نهایی و دریافت پلاک در سامانه دبیرخانه شناسایی و صیانت از وسیله‌های نقلیه تاریخی ثبت خواهند شد.

آماره افزود: در صورت موافقت ستاد مقابله با کرونا استان تا پایان سال نمایشگاهی از خودروهای کلاسیک در شهرکرد برپا خواهد شد و امید می‌رود با اجرای طرح شناسایی این خودروها در استان، مراسم نمادین پلاک گذاری یکی از قدیمی‌ترین خودروهای استان نیز در حاشیه این نمایشگاه انجام شود.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی چهارمحال و بختیاری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا درباره نحوه پلاک گذاری خودروهای تاریخی و کلاسیک در استان گفت: بر اساس آخرین ابلاغیه شماره‌گذاری پلیس راهور، این‌گونه خودروها درصورتی‌که ارکان آن‌ها همچون شماره موتور و شاسی و رنگ بدنه تغییر نکرده باشد و قدمتی بالای ۴۰ سال داشته باشند می‌توانند پلاک تاریخی دریافت کنند.

سرهنگ ایرج حسین پور افزود: خودروهای تاریخی پلاک گذاری شده، همچنان اجازه تردد در معابر عمومی را ندارند و صدور پلاک برای آن‌ها تنها امکان تردد خودروها در مراسم‌ها و دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده همچون نمایشگاه‌ها را فراهم می‌کند.