به گزارش ایرنا، سرتیپ «امیر حاتمی» روز پنجشنبه ۲۳ بهمن ماه در مراسم افتتاح و راه اندازی بخش های مختلف بیمارستان ارتش زنجان در گفت و گو با خبرنگاران در پاسخ به تهدیدهای اخیر رژیم صهیونیستی علیه کشورمان گفت رژیم صهیونیستی در شرایط به شدت شکننده، از روی استیصال و ترس نکاتی را مطرح می کند که مورد قبول و توجه هیچ کس نیست. حرف هایی که رژیم صهیونیستی زده در حد و اندازه های این رژیم نیست. «مجید تخت روانچی» نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد هم ۱۹ بهمن ماه در واکنش به اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی علیه ایران در نامه ای هشدار داد ایران به هرگونه تهدید یا عمل نادرست رژیم صهیونیستی قاطعانه پاسخ خواهد داد. او در نامه ای به سازمان ملل تاکید کرد «به طور کامل روشن است که رژیم اسرائیل باید مسئولیت کامل عواقب اقدامات لجام گسیخته و نادرست خود را بر دوش بکشد». تخت روانچی خواستار ثبت این نامه به عنوان سند شورای امنیت شده است.
هشدار مقامات ایران درباره رژیم صهیونیستی در حالی مطرح شده که هفته های گذشته برخی مقامات این رژیم تهدیدهایی را علیه ایران مطرح کرده اند. در یک نمونه، «آویو کوخاوی» فرمانده ارتش این رژیم گفته است به نیروهایش دستور داده خود را برای یک حمله احتمالی علیه ایران در آینده آماده کنند.
این اظهارات و تهدیدهای مقام های رژیم صهیونیستی علیه ایران بخشی از تلاش ها برای ممانعت از تعامل دیپلماتیک بر سر توافق هسته ای بین ایران و طرف های غربی است که با پیروزی «جو بایدن» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مطرح شده است. مقام های صهیونیست بارها آشکارا اعلام کرده اند که نمیخواهند تحریمهای جمهوری اسلامی بدون توافق جدید کنار گذاشته شود و باید موضع سختگیرانه ای نسبت به برنامه هستهای، برنامه موشک های بالستیک و نقش منطقهای ایران در پیش گرفته شود.
اهداف مقامات رژیم صهیونیستی از اظهارات و تهدیدهای ضد ایرانی
کارزار صهیونیست ها علیه توافق هستهای ایران تازگی ندارد ،«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم در سال ۲۰۱۵ و زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما» رئیس جمهوری اسبق آمریکا به هر دری زد تا مانع از توافق هسته ای شود اما در این زمینه راه به جایی نبرد.
برخی از تحلیلگران معتقدند تهدیدهای مقام های اسرائیل از جمله آویو کوخافی جدا از حساسیت ها و پیپچیدگی های صحنه سیاسی در سرزمین های اشغالی نیست. بزرگنمایی تهدیدهای ایران و ایجاد هراس در میان شهرک نشینان صهیونیست در راستای منافع مشترک نتانیاهو و کوخاوی است. این تهدیدها با تبلیغات انتخاباتی و نقشه راه سیاسی این مقام ها با انتخابات کنست که قرار است در ماه مارس آینده برگزار شود در ارتباط است. آنها با طرح این مسائل تلاش می کنند خود را از بحران های داخلی رها سازند. همچنین آنها با چنین مسائلی تلاش می کنند در مسیر بازگشت بایدن به توافق هسته ای سنگ اندازی کنند و از دولت جدید آمریکا امتیازهایی بگیرند تا بتوانند در انتخابات از آن به عنوان برگ برنده ای استفاده کنند.
«محمد الشرقاوی» استاد دانشگاه «جورج میسون» واقع در شهر فرفکس در ایالت ویرجینیای آمریکا در این زمینه به شبکه خبری «الجزیره» قطر گفت: اظهارات ضد ایرانیِ مقام های اسرائیل عبارت از یک مانور سیاسی است تا نگاه دولت جدید آمریکا و همپیمانان اروپایی آن را که به بازگشت به توافق هسته ای تمایل دارد به خود جلب کنند. دولت جدید آمریکا تاکنون به این اظهارات مقام های رژیم اسرائیل توجهی نکرده است. گزینه ای که روی میز دولت بایدن قراردارد در مسیر حفظ امنیت شکننده منطقه است. دولت آمریکا به تهدیدهای رژیم اسرائیل به عنوان مانوری سیاسی از سوی حزب «لیکود» در آستانه انتخابات کنست نگاه می کند. زیرا نتانیاهو رئیس حزب لیکود از بحران های مختلفی از جمله موضوع پرونده فساد خود رنج می برد و شاید این پرونده ها او را راهی زندان کنند.
«جمال زحالقة» رئیس حزب «تجمع ملی» در سرزمین های ۴۸ در گزارشی تحلیلی که در روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن منتشر کرد نوشت: دولت جدید آمریکا تمایل خود به بازگشت به توافق هسته ای را اعلام کرده است. رژیم اسرائیل نگران است که این توافق، خواسته های این رژیم را به همراه نداشته باشد. این رژیم تلاش می کند با مطرح کردن شرط های خود در مسیر بازگشت بایدن سنگ اندازی کند و یا دستکم بتوانند برخی امتیازها را از دولت آمریکا دریافت کند. همچنین مقام های اسرائیل با چنین اظهاراتی سعی می کنند، ایران را تحریک کنند تا در نتیجه رفتارهای ایران، آمریکا و کشورهای اروپایی عصبانی شوند. اما ایرانی ها در دام نیفتاده اند و اظهارات مقام های اسرائیل را یک جنگ روانی به شمار آورده اند.
قدرت و آمادگی ایران تسلیم کننده دشمن
گزارش تحلیلگران عربی حاکی است: رژیم صهیونیستی از همان روزهای نخست مخالفت خود را با توافق هسته ای ایران پنهان نکرد و طی ۴ سال گذشته همواره از سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران حمایت کرد. این رژیم با فضاسازی رسانه ای و فشار از طریق لابی های خود در سراسر جهان به ویژه در آمریکا، بر دامنه فعالیت های خود علیه جمهوری اسلامی ایران افزوده است. مقام های این رژیم بار دیگر با شدت بیشتری به تهدید تکراری خود مبنی بر احتمال حمله به تاسیسات هسته ای ایران روی آورده اند. این در حالی است که رژیم صیهونیستی خوب می داند که در عمل کوچکترین تعرض نظامی علیه تاسیسأت هسته ای ایران با واکنش قاطع نیروهای جمهوری اسلامی ایران مواجه شده و این تهدیدها نخواهند توانست در از بین بردن دانش هسته ای ایران و توانمندی های آن تأثیری داشته باشد. شرایط داخلی رژیم صهیونیستی هم در وضعیتی نیست که بتواند تهدیدهای خود را عملی سازد. به یقین تنها نتیجه این تهدیدها تشدید احساسات ملی گرایانه در ایران برای مقابله با رژیم صهیونیستی و شتاب بخشی در ساخت تاسیسات هسته ای خواهد شد.
«امین حطیط» سرهنگ بازنشسته ارتش لبنان با انتشار گزارشی در تارنمای «النشره» لبنان آورد: ایران با ائتلافسازی های خود دوست و دشمن را شگفت زده کرده است. ایران با هوشیاری بالای خود به طرف مقابل این پیام را فهمانده است که دارای قدرت نظامی قابل اعتمادی برای دفاع از خود است. این کشور می تواند از دشمنان انتقام بگیرد. مراکز راهبردی دشمن در تیر رس سامانه های موشکی ایران است. ایران خود را برای این موضوع آماده کرده است. قدرت و آمادگی ایران سبب شده است که دشمن از دست زدن به هرگونه اقدام احمقانه علیه ایران پرهیز کند. ایران با تحمیل معادله بازدارندگی طرف مقابل خود را وادار کرد که به مذاکره با ایران روی آورد. توافق هسته ای ایران که با امضای شورای امنیت همراه بود و به یک سند قانونی در عرصه بین المللی تبدیل شد .ثمره اخلاقی و انسانی رفتار گروه ۱+۵ و تمایل آنها برای حل این موضوع از طریق مسالمت آمیز نبود، بلکه وقتی آنها به نتیجه رسیده اند که نمی توانند دست به ماجراجویی نظامی علیه ایران بزنند، به توافق با ایران روی آوردند. رهبری ایران هم به طور آشکار اعلام کرده است جهان وارد مرحله پسا آمریکا شده است. اکنون کسی خردورز باشد باید این موضوع را درک کند که ایران که با در پیش گرفتن صبر راهبردی در جهان سرآمد است و از حق خود چشم پوشی نخواهد کرد. در چنین شرایطی بایدن باید زمان را در بازگشت به توافق هسته ای از دست ندهد. زیرا از دست دادن زمان به سود وی نخواهد بود. او باید بداند راهی جز بازگشت به توافق ندارد.