به گزارش ایرنا، مصطفی کیا کجوری روز جمعه در بازدید از نهالستانهای استان ایلام اظهار داشت: این استان در بحث تولید نهال از لحاظ کیفی و کمی در کشور رتبه اول را دارد و در بحث توسعه جنگل کاری و آموزش ترویج اقدامات خوبی انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه استان ایلام در بحث توسعه جنگل کاری متفاوتتر از استانهای دیگر کشور است، تاکید کرد: مشارکت خوب مردم در طرحها به خصوص در بحث زراعت چوب و حفاظت از عرصهها سبب شده این استان الگوی برای دیگر استانهای کشور باشد.
کیا کجوری به برخی گونههای تولید شده در نهالستانهای سطح استان اشاره کرد و یادآور شد: استفاده و توسعه گونههای بومی در نهالستان استان اقدامی مفید برای حفظ و حراست از گونههای جنگلی است که خوشبختانه در استان ایلام به این مهم توجه شده است.
مدیر کل منابع طبیعی ایلام نیز در این بازدید گفت: سالانه ۱۲ میلیون اصله نهال در استان ایلام تولید می شود.
رضا احمدی افزود: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در بحث توسعه نهالستانهای کل استان اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است و ما شاهد جهش تولید نهال با گونههای بومی در نهالستانهای استان هستیم.
وی یادآور شد: افزایش دو برابری نهال در استان سبب شده ما توسعه و کاشت زراعت چوب در استان را در دستور کار خود داشته باشیم که این امر میتواند نوید بخش صرفه اقتصادی برای کشاورزان استان باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام تاکید کرد: با تلاش کارشناسان اداره کل منابع طبیعی ۶۵ گونه از گونههای جنگلی متناسب با شرایط اقلیمی استان در نهالستانهای استان تولید میشود و در کشور استاندارد ترین نهالها در سطح استان ایلام تولید میشود.
احمدی به برخی گونههای تولید شده در نهالستانهای سطح استان اشاره کرد و تصریح کرد: گونههای سازگار و بومی مناطق زاگرسی از قبیل بنه و بلوط، داغداغان، کیکم، بادام و ارغوان و گونههای خاص نواحی رویشی خلیجی و گرمسیری و چوبده مثل کنار، انواع آکاسیا، گز، استبرق و اوکالیپتوس که با توجه به شرایط اقلیمی سازگاری فراوانی با شرایط آب و هوای استان قابلیت کشت دارند، تولید میشود.
وی ادامه داد: با توجه به تنوع گونهای نهالهای تولیدی و متناسب با زمان کاشت، آماده سازی بستر، تأمین نهادهها و عملیات اجرایی از اواخر اسفند ماه آغاز و تا اواسط بهار ادامه مییابد.
بلوط، بنه، کنار، زالزالک، اوکالیپتوس، بادام و تای از جمله مهمترین گونه های جنگلی استان ایلام هستند.
دره ارغوان، دالاب، ششدار، شلم و منجل از مهمترین ذخیره گاه های جنگلی استان ایلام و زیستگاه های اصلی واریته های بلوط هستند.