تهران – ایرنا - رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه گفت: بیستم اسفند امسال، خط کشتیرانی بندرعباس به بندر لاذقیه سوریه آغاز به کار خواهد کرد.

به گزارش ایرنا ؛ کیوان کاشفی" در  گفت و گویی اظهار داشت  : طبق توافق صورت گرفته، ماهی یک‌بار کشتی‌های باری به‌طور منظم از ایران به سوریه حمل بار خواهند داشت که نخستین محموله در تاریخ بیستم اسفند به بندر لاذقیه ارسال خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای راه اندازی این خط، هماهنگی‌های لازم با ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه و سازمان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است ؛ افزود : قرار است در صورت نیاز این خط کشتیرانی به دو خط یعنی هر ۱۵ روز یکبار ارسال کالا به لاذقیه تبدیل شود، اما در ابتدای کار، یک‌بار در ماه صادرات به سوریه را به‌صورت منظم شروع می‌کنیم.

کاشفی گفت: قبلاً مشکل اصلی این بود که باید بارهای صادراتی در بندرعباس دپو می‌شد تا اینکه به ظرفیت مورد نظر می‌رسید؛ در آن صورت کشتی به سمت بندر لاذقیه حرکت می‌کرد، اما اکنون این محدودیت زمانی و معطلی ۴۵ روز برداشته ‌شده و هرماه به‌طور منظم کشتی لاینر به سوریه خواهد رفت.

وی افزود: این نظم در صادرات حتماً به حجم صادرات کمک خواهد کرد و اگر ظرفیت تجارت میان دو کشور بیشتر شود، خطوط کشتیرانی بیشتری به این موضوع اختصاص داده خواهد شد.

کاشفی ادامه داد: هیچ محدودیتی در اقلام صادراتی وجود ندارد ضمن اینکه این کشتی‌ها هم کانتینربر و هم فله‌بر است و صادرکنندگان در صورت تمایل می‌توانند سوریه را به‌عنوان مقصد کالای صادراتی خود انتخاب کنند.

به گزارش اتاق بازرگانی صنایع ؛ معادن و کشاورزی ایران ؛ چندی قبل نیز ؛‌ کاشفی عضو هیئت‌رئیسه اتاق ایران در سفر به سوریه و در ملاقات با نخست وزیر این کشور ؛ گزارشی از چگونگی تأسیس مرکز تجارت ایرانیان به نخست‌وزیر سوریه ارائه کرد.

وی در این دیدار  با اشاره به تحریم‌های آمریکا، گفت: معتقدیم فشارهای تحریم به دو کشور سوریه و ایران به نقطه پایان خود رسیده و این دو کشور توانسته‌اند الگویی از مقاومت در برابر زیاده‌خواهی آمریکا به دنیا معرفی کنند.

حسین عرنوس، نخست‌وزیر سوریه در این دیدار ضمن تشکر و قدردانی از حمایت‌های دولت و مردم ایران، خواستار افزایش مبادلات اقتصادی دو کشور توسط بخش خصوصی شد.

عرنوس با اشاره به صدمات سوریه در جنگ، مشارکت بیشتر شرکت‌های ایرانی در امر بازسازی و راه‌اندازی مجدد کارخانه‌های سوریه را خواستار شد.

 نخست‌وزیر سوریه همچنین با اظهار خوشحالی از تأسیس مرکز تجارت ایرانیان در دمشق، این اقدام اتاق ایران را ناشی از اشتیاق بخش خصوصی ایران برای حضور در اقتصاد سوریه دانست و از حمایت کامل دولت سوریه از این مرکز خبر داد.

همچنین در سفر هیات ایرانی به حلب برنامه‌ریزی جهت برگزاری نمایشگاه در فروردین سال 1400 انجام گرفت و به‌علاوه اولین فروم تجاری در مرکز تجارت ایرانیان در آیین سفر برگزار و طی آن ظرفیت‌های همکاری دو کشور ایران و سوریه بررسی شد.

یادآور می شود ؛ طی ۷ ماهه ابتدایی سال جاری حدود ۷۳ میلیون دلار صادرات به سوریه و حدود ۱۰ میلیون دلار از کشور فوق واردات صورت گرفته است.

در همین سال مهم‌ترین کالاهای صادراتی ایران به سوریه شامل قطعات خودرو، دارو، میله‌های آهنی و فولاد، لوله و پروفیل، قطعات توربین‌های گازی، شیرخشک اطفال، پسته، شیرآلات بهداشتی، کربنات دی سدیم و مخمرها بوده و مهم‌ترین اقلام وارداتی ایران از سوریه نیز شامل فسفات، روغن زیتون، نباتات، مغز میوه و پارچه بوده است.