به گزارش ایرنا به نقل از المیادین، در بیانیه روز جمعه این ۹۹ سازمان و نهاد حقوق بشری آمده است: دهها هزار نفر در نتیجه جنگ یمن کشته شده و زیرساختهای این کشور از بین رفته است و به سختی میتوان غذا و دارو و مایحتاج زندگی را به دست مردم یمن رساند.
این بیانیه میافزاید: جنگ و محاصره باعث شده است تا نزدیک به ۸۰ درصد جمعیت یمن که ۱۲ میلیون نفر از آنها کودک هستند نیاز به کمک بشردوستانه فوری داشته باشند.
سازمانها و نهادهای حقوق بشری همچنین خواستار رفع محاصره و بازگشایی فوری فرودگاه صنعاء و بندر الحدیده جهت انتقال زخمیها به خارج از یمن و رسیدن کمکهای بشردوستانه به یمن شدند.
این بیانیه نسبت به توقف فروش سلاح به عربستان سعودی و امارات متحده عربی از سوی آمریکا و ایتالیا ابراز خوشبینی کرده و آن را گامی درست خوانده و خواستار اقدام مشابه تمامی کشورهای جهان برای توقف کامل فروش سلاح به ریاض و ابوظبی شدند.
این گروههای حقوق بشری به صورت ویژه از دولت فرانسه و انگلیس خواستند تا از فروش سلاح به عربستان سعودی و امارات متحده عربی حداقل در شرایطی که امکان پایان جنگ وجود دارد، خودداری کنند.
پیشتر فعالان حقوق بشری اعلام کرده بودند که انگلیس پس از لغو منع صادرات سلاح به عربستان مجوز فروش بالغ بر ۱.۴ میلیارد پوند تسلیحاتی را به عربستان سعودی صادر کرده است که میتواند در جنگ یمن مورد استفاده قرار گیرد.
ائتلاف عربی - آمریکایی به سرکردگی عربستان از ششم فروردین ۱۳۹۴ و زمانی که او معاون رییس جمهوری آمریکا (باراک اوباما) بود، حملات ضدانسانی خود علیه مردم مظلوم یمن را آغاز کرد.
این حملات که حدود ۶ سال از آن میگذرد، تاکنون به نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر، بیکاری، گسترش بیماریهای واگیردار و قحطی در این کشور فقیر عربی منجر شده است.
کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان عنوان میکنند؛ در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد جمعیت ۲۹ میلیونی یمن نیازمند کمکرسانی و حمایت بشردوستانه هستند و از این میان میلیونها نفر نمیدانند وعده غذایی بعدیشان از کجا تأمین خواهد شد.