به گزارش ایرنا، خبرگزاری روسی تاس نوشت: الکساندر گینزبورگ، روز جمعه در مصاحبه با کانال تلویزیونی روسیا ۲۴ ضمن بیان این مطلب افزود: سطح پادتن نگهدارنده که امکان سنجش آنها در خون وجود دارد این امکان را می دهد که فرد پادتن خود را اهدا کند. در بیماران دریافت کننده واکسن اسپوتنیک وی تعداد زیادی پادتن در بدن فرد تولید می شود.
اوایل ماه فوریه، مجله معتبر پزشکی لانست مقاله ای را در بازنگری نتایج فاز سوم آزمایشات بالینی واکسن روسی اسپوتنیک وی منتشر کرد که عملکرد مثبت این واکسن را نشان می دهد و آن را یکی از ایمن ترین و موثر ترین واکسن های تولیدی در جهان معرفی کرد.
بر اساس این نتایج، واکسن اسپوتنیک وی تا ۹۱.۶ درصد موثر است و در افرادی بالای ۶۰ سال این میزان موثر بودن تا ۹۱.۸ درصد بالا می رود. در عین حال ۹۸ درصد از همه داوطلبان دریافت کننده واکسن روسی در بدن خود پادتن داشتند.
واکسن اسپوتنیک وی توسط مرکز تحقیقات فدرال گمالیا تولید شده و در ۱۱ آگوست ۲۰۲۰ (۲۱ مرداد۹۹) در روسیه ثبت شد و در زمره اولین واکسن های تایید شده کرونا در جهان قرار گرفت. از آن زمان به بعد این واکسن در بیش از ۲۰ کشور ثبت شده است.
واکسیناسیون سراسری در روسیه در ۱۸ ژانویه ۲۰۲۱ (۲۹ دی ۹۹) آغاز شد.
اولین محموله واکسن اسپوتنیک وی به میزان ۲۰ هزار دوز پنجشنبه هفته گذشته (۱۶ بهمن) وارد کشور شد و روز ۲۱ بهمن با استفاده از این محموله، واکسیناسیون کرونا در ایران با اولویت کادر بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانی آغاز شد.
"کیانوش جهانپور" جمعه شب در حساب توییتر خود نوشت: محموله دوم واکسن اسپوتنیک وی شامل ۱۰۰ هزار دوز واکسن چند روز زودتر از موعد، دقایقی پیش به تهران رسید.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در مسکو با بیان اینکه روسیه تجربه زیادی در تولید واکسن دارد، اظهار داشت: این نهاد هر سه واکسن ساخت این کشور علیه ویروس کرونا را به دلیل داشتن سه ویژگی «کیفیت، اثربخشی و ایمنی» برای جهان توصیه می کند.
«ملیتا ووینوویچ» نماینده سازمان بهداشت جهانی (WHO) در روسیه روز جمعه در گفت و گو با رسانه روسی RBC ابراز اطمینان کرد که هر سه واکسن روسی علیه بیماری کرونا توصیه می شود.
وی اظهار داشت: براساس تجزیه و تحلیل این نهاد سه ویژگی، کیفیت، اثربخشی و ایمنی در واکسن های روسی وجود دارد و استفاده از این واکسن ها در موارد اضطراری نیز توصیه می شود.