اردبیل _ ایرنا _ دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل گفت: با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و کاهش سرقت ، معتادان متجاهر در تعطیلات نوروز با همکاری نیروی انتظامی و دستگاه قضایی جمع‌آوری می‌شوند.

به گزارش ایرنا ، بهنام بهشتی روز یکشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خلخال افزود: این افراد پس از جمع‌آوری به مراکز و کمپ‌های ترک اعتیاد هدایت خواهند شد.

وی گفت: بر اساس قانون جدید مبارزه با مواد مخدر ، شهرداری‌ها مکلف به احداث و راه‌اندازی گرم‌خانه برای اسکان شبانه معتادان متجاهر در شهرستان‌های مختلف استان هستند و انتظار می‌رود با اجرای این کار از سوی شهرداری‌ها ، خوابیدن معتادان متجاهر و کارتن‌خواب در معابر عمومی و اماکن مخروبه برای همیشه متوقف شود.

وی همچنین اظهارکرد: تمام معتادان بهبود یافته از اعتیاد با معرفی بهزیستی از آموزش‌های رایگان مهارت کار مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان بهره‌مند خواهند شد.

او بیان کرد: پس از گذران دوره آموزش مهارت کار توسط معتادان بهبود یافته و همچنین دریافت گواهی مهارت فنی از مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان ، تسهیلات بانکی کم‌بهره برای اشتغال بکار معتادان بهبود یافته پرداخت خواهد شد.

وی گفت: معتادان بهبودیافته دارای محکومیت در زندان‌ها نیز از آموزش‌های رایگان مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در داخل زندان بهره‌مند می‌شوند.

بهشتی اظهارکرد: برای پیشگیری از سودجویی از داروهای توزیع شده برای درمان معتادان در مراکز سرپایی ترک اعتیاد استان نظارت بر این مراکز افزایش یافته و طرح غربالگری معتادان هم برای پیشگیری از ابتلای آنها به بیماری‌های واگیر مهلک همچون ایدز اجرا خواهد شد.

وی به راه‌اندازی چهار مرکز بستری ، بهبودی و ترک اعتیاد در چهار شهر استان اردبیل اشاره کرد و افزود: مرکز و کمپ ترک اعتیاد خیری هشجین مرکز بخش خورش‌رستم خلخال بزودی فعال می‌شود و مراکز ترک اعتیاد نیر ، نمین و اصلاندوز نیز دایر خواهد شد.

او اظهارکرد: با هدف اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر ۱۶ نفر از قهرمانان نامی کشور با همکاری ورزش و جوانان استان در قالب طرح سفیران یاریگران زندگی اقدام به تهیه پیام‌ها و کلیپ‌هایی در زمینه پیشگیری از اعتیاد کردند و استفاده از ظرفیت ورزشکاران و هنرمندان نیز در دستور کار است.

 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان اردبیل ارتقای فرهنگ عمومی و پیشگیری اعتیاد ، مسئولیت‌پذیری اجتماعی، تحول و مهار اعتیاد، توسعه مشارکت‌های مردمی و کاهش تقاضای موادمخدر، تقویت و حمایت از طرح یاریگران زندگی ، پژوهش‌محوری در حوزه اعتیاد ، تقویت همکاری‌های بین‌بخشی فرابخشی در عرصه مبارزه با موادمخدر، حمایت از مشارکت خیران ،  بهره‌گیری از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد ، تقویت برنامه‌های کاهش تقاضای موادمخدر و افزایش نظارت بر عطاری‌ها را از جمله برنامه‌های کلیدی این شورا در حوزه مبارزه  وکاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد به مواد مخدر اعلام کرد.

۹۹ مرکز درمان سوء‌مصرف موادمخدر و روان‌گردان در استان اردبیل دایر بوده و علاوه بر درمان ارائه خدمات مصاحبه انگیزشی ، گروه‌درمانی و خانواده‌درمانی از طریق کارشناسان دوره‌دیده و پزشکان متخصص ارائه می‌شود.