به گفته مسئولان، خطر عادی انگاری در وضعیت آبی بیش از سایر وضعیتهاست و همین امر میطلبد تا کارشناسان رسانه با عملیات روانی برای جلوگیری از ساده پنداری در این وضعیت کمک کنند.
نخستین تزریق واکسن کرونا، تاکید بر ضرورت اقناعسازی جامعه برای بهبود وضعیت کرونایی، صفر بودن تعداد فوتیهای ناشی از ابتلا به کرونا، افزایش وسواس و استرس در کودکان به دلیل شرایط کرونا و ممنوعیت سفر به قم در شرایط زرد از جمله مهمترین اخبار کرونایی یک هفته گذشته در استان قم میباشد.
تاکید بر ضرورت اقناعسازی جامعه برای بهبود وضعیت کرونایی
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم در جلسه در سی و ششمین جلسه شورای اطلاعرسانی و مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به آغاز واکسیناسیون در کشور، گفت: هجمهای که ماشین رسانهای دشمن پیش از واکسیناسیون داشته، بعد از واکسیناسیون هم خواهد داشت و تلاش برای ناامید کردن مردم ادامه دارد.
بیژن سلیمانپور افزود: مسئولان و مردم باید با حفظ وحدت ملی و بصیرت طوری عمل کنند تا جلوی سوءاستفاده دشمنان را بگیریم.
وی با تاکید بر اینکه اطلاعرسانی باید متناسب با شرایط کنونی استان باشد، ادامه داد: محدودیتها و دستورالعملها در شرایط قرمز و آبی یکسان نمیباشد، بهویژه با شروع واکسیناسیون شاید برخی تصور کنند نیازی به رعایت دستورالعملها نیست.
وی تاکید کرد: آغاز طرح واکسیناسیون کار بسیار ارزشمندی است، ولی باید بهشدت مراقبت شود دچار عادی انگاری نشویم.
سلیمانپور با تاکید بر اینکه اصحاب رسانه هوشمندانه، دقیق، فنی و علمی به مساله واکسیناسیون ورود داشته باشند، گفت: برای طرح آغاز واکسیناسیون باید همافزایی و مشارکت جدی بین دستگاههای ذیربط شکل بگیرد و رسانهها نیز همراهی لازم داشته باشند.
وی افزود: دولت تلاش کرده واکسنی وارد کشور کند که بهترین شرایط و استانداردهای لازم را داشته باشد، ولی همه واکسنها عوارضی دارد که نمیتوان نادیده گرفت.
وی بیان کرد: برای کمک به تداوم طرح شهید سلیمانی باید همکاری و مشارکت صورت گیرد و امیدواریم این طرح آثار و برکات خوبی داشته باشد.
معاون استاندار قم تاکید کرد: کماکان از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد ممنوعیت تردد در سطح شهر ادامه دارد و صدور کارت تردد برای استانهای مقصد، فقط الکترونیکی صادر میشود.
وی از شهروندان درخواست کرد: امسال را هم با خویشتنداری مدارا کنند تا هم خودشان آسیب نبینند و هم آسیبها را تکثیر نکنند.
وی ادامه داد: صفر بودن فوتیهای ناشی از ابتلا به کرونا در ۱۱ روز گذشته، توفیق بزرگ و عنایت خداوند میباشد که باید در راستای رعایت دستورالعملهای بهداشتی تلاش کنیم.
سلیمانپور همچنین با تقدیر از اقدام خبرنگاران در طول یک سال گذشته برای اطلاعرسانی در خصوص ویروس کرونا، گفت: خبرنگاران بهتر از مسئولان کار کردهاند و با وجود اصرار ما در جلسههای ستاد، هیچ توجهی به این قشر نشد که امیدواریم گشایشی برای اصحاب رسانه حاصل شود.
تعداد فوتیهای ناشی از ابتلا به کرونا در قم صفر است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در خصوص وضعیت بیماری در این استان، گفت: بهطور میانگین در هفتههای گذشته حدود ۱۰۰ بیمار در بیمارستانهای استان بستری و تعداد بیماران بدحال در ۲ هفته گذشته بین ۷ تا ۸ نفر در نوسان بوده است.
سیامک محبی افزود: در ۲ هفته گذشته تعداد فوتیها صفر بوده و استان قم از نظر بروز بیماری در سطح کشور رتبه سیام و از نظر مرگ و میز نیز آخرین استان هستیم و شرایط مطلوب است.
وی با بیان اینکه امیدواریم شرایط پایدار شود، ادامه داد: بهطور میانگین تعداد افراد مثبت در هفتههای گذشته در طول شبانهروز بین ۸ تا ۱۵ بیمار است که نشاندهنده تداوم شرایط آبی است و امیدواریم به سمت سفید شدن پیش برویم.
وی بیان کرد: طرح شهید سلیمانی با رهگیری بیماران بستری و غیربستری به کنترل بیماری کمک بسیار کرده است؛ در این طرح تستهای روزانه به ۴۰۰ تست رسیده است که در مراکز پرتجمع و مشاغل پرخطر بهصورت رایگان و سرپایی انجام میشود.
محبی با بیان اینکه اطرافیان افراد درگیر شناسایی و رهگیری میشوند، افزود: همکاری حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افراد شناساییشده قطع میشود که درخواست داریم مردم با تیمهای طرح شهید سلیمانی با جدیت همکاری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: با آبی شدن شرایط، فعالیت های اجتماعی به حالت گذشته برگشته، ولی میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی و استفاده از ماسک کاهش یافته است؛ برای رسیدن به شرایط مطلوب و پایدار، رعایت پروتکلهای بهداشتی تنها راهکار میباشد.
وی گفت: هفته گذشته اولین محموله واکسن اسپوتنیک روسیه به تعداد ۲۰ هزار دُز وارد کشور شد و قرار است امروز بین دانشگاههای علوم پزشکی توزیع شود؛ هفته بعد ۱۰۰ هزار و هفته بعد از آن نیز ۲۰۰ هزار دُز واکسن وارد کشور خواهد شد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: مطبوعات از اثربخشی بالای ۹۱ درصد خبر دادهاند که قابلقبول است و عوارض کمتری نسبت به واکسن سایر کشورها دارد.
وی اضافه کرد: در فاز نخست کارکنان بهداشت و درمان، سالمندان در مرکز نگهداری سالمندان، جانبازان بالای ۵۰ درصد و شیمیایی واکسینه میشوند که پیشبینی میشود برای این فاز، ۱۰۰ هزار دُز نیاز باشد.
وی ادامه داد: محموله اول که ۲۰ هزار دُز بوده قرار است به کارکنان فعال در آی سی یو بیمارستانها که به بیماران کرونایی خدمات میدهند، تزریق شود؛ از امروز در بیمارستان امیرالمومنین(ع) واکسیناسیون انجام میشود که کاملا اختیاری میباشد.
محبی تصریح کرد: واکسیناسیون برای عموم مردم مقدور نیست و فقط پرستاران، پزشکان و کادر درمانی که آی سی یو بیمارستانها به بیماران کرونایی خدمات میدهند، در این مرحله واکسینه میشوند.
به گفته وی، در فاز دوم سالمندان بالای ۶۰ سال، بیماران دارای بیماری زمینهای از جمله فشار خون و دیابت و فاز سوم عموم مردم واکسینه میشوند.
وی با تاکید بر اقناعسازی و حساس سازی جامعه به شیوههای مختلف، گفت: معنی و مفهوم اقناعسازی در شرایط آبی متفاوتتر از شرایط قرمز است و با قلمی که رسانهها دارند انتظار داریم رویکرد مناسب در این زمینه داشته باشند.
افزایش وسواس و استرس در کودکان به دلیل شرایط کرونا
دبیر شورای نظام مشاوره و روانشناسی قم نیز گفت: روزانه بیش از پنج هزار مشاوره در سطح استان انجام میشود که مراکز مربوط به بهزیستی تاکنون ۷۴ مورد بهصورت تلفنی با موضوع کرونا مشاوره داشتهاند.
مبین صالحی افزود: در حوزه کودک و نوجوان، مساله وسواس و اضطراب و جدایی به دلیل شیوع کرونا و شرایط قرنطینه افزایش یافته است؛ شرایط قرنطینه به دلیل نزدیکی بیش از حد اعضای خانواده به هم، باعث در هم تنیدگی خانوادهها شده است.
وی اضافه کرد: بازگشایی مدارس که باعث جدایی کودکان پس از ۲ سال از والدین میشود نیز اگر کنترل نشود، مشکلساز خواهد شد.
وی ادامه داد: افت تحصیلی و دلسردی نسبت به تحصیل، وابستگی به فضای مجازی که بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد به دلیل اجبار به تحصیل افزایش یافته، از دیگر مشکلات دوران شیوع کرونا به شمار میرود.
صالحی تصریح کرد: در بزرگسالان نیز اختلالات وسواس و اضطراب شدت گرفته و ممکن است باعث از هم گسیختگی خانوادهها شود؛ کنار هم بودن اعضای خانواده لزوما منجر به صمیمیت بیشتر نمیشود؛ زیرا وقتی سبک زندگی فردی به هم میریزد در خانواده نیز عملکرد مناسبی نخواهد داشت.
سفر به قم در شرایط زرد ممنوع است
مدیرکل مدیریت بحران قم نیز گفت: با توجه به شرایط آبی حاکم در استان، هیچ محدودیتی نداریم و فقط رعایت پروتکلهای بهداشتی در دستور کار است.
محسن اوروجی با اشاره به ابلاغیه وزارت کشور نسبت به دستورالعملهای بهداشتی شرایط آبی استانها، افزود: حضور تمام کارکنان دستگاههای ضروری و غیرضروری با رعایت پروتکلهای بهداشت، برگزاری جلسات با فضای بسته با ۵۰ درصد، افزایش خرید اینترنتی، حضور اختیاری پایههای اول و دوم و دروس کارگاهی شاخههای کاردانش حداکثر با ۱۰ نفر جمعیت و پایههای بعدی بهصورت غیرحضوری، غیرحضوری بودن دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی، فعالیت حداکثر ۱۰ نفری آموزشگاههای خصوصی، برگزاری نماز جماعتها بهشرط التزام به پروتکلهای بهداشتی و محدودیت تردد از ساعت ۹ شب تا ۳ بامداد از جمله الزامات شرایط آبی است.
وی افزود: در شرایط زرد منع تردد به استان قم نیز اعمال خواهد شد و در حال حاضر با شرایط آبی هیچگونه محدودیتی نداریم.
وی اضافه کرد: در تعطیلات نوروز، سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است و برای سفر به سایر استانها مقصد و محل اقامت مسافران باید از ابتدا مشخص باشد.
نخستین تزریق واکسن کرونا در قم
در مراسمی با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم و اصحاب رسانه استان، نخستین تزریق واکسن کرونا در استان قم انجام شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در آیین نخستین تزریق واکسن کرونا در این استان، گفت: در مرحله نخست، ۳۸۰ دوز واکسن کرونا وارد قم شده که در ۲ مرحله به ۱۹۰ نفر از کادر درمان تزریق میشود.
محمدرضا قدیر اضافه کرد: در مراحل بعدی نیز به یاری خداوند، به دیگر اقشار جامعه واکسن تزریق تا شاهد ریشه کنی بیماری کویید ۱۹ باشیم.
وی گفت: وضعیت استان قم در حال حاضر آبی بوده و شرایط نسبتا مطلوبی داریم، اما باید بدانیم که در صورتیکه دستورات بهداشتی توجه نشود، بار دیگر شاهد شیوع کرونا در قم خواهیم بود.
دکتر شجری و دکتر سعیدی از بیمارستان امیرالمومنین(ع) نخستین افرادی بودند که در قم واکسن دریافت کردند.
جان باختن ۲ بیمار کرونا مثبت در قم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در ۲۴ ساعت منتهی به بیست و چهارم بهمنماه ۹۹ ، دو بیمار کرونایی در این استان جان خود را از دست دادند.
محمدرضا قدیر افزود: در این مدت ۲۶ نفر به اعلائم ویروس کرونایی پذیرش و ۲۴ نفر در بیمارستانهای قم بستری شدند.
وی اظهار داشت: همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۸ بیمار کرونایی نیز پس از درمان از مراکز درمانی این استان مرخص شدند.
وی گفت: در حال حاضر ۹۸ نفر در بیمارستانهای استان قم بستری هستند که حال ۶ نفر آنان وخیم است.
«با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان قم از ۱۵ دی از وضعیت قرمز به نارنجی، در ۶ دی از نارنجی به زرد و در ۲۰ دیماه جاری از زرد به «آبی» تغییر کرده است.»
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی از جمله راههای انتقال آن است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.»./