به گزارش ایرنا، لئونید سلوتسکی روز شنبه به خبرگزاری ریانووستی گفت: اظهارات «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مبنی بر موارد نقض حقوق بشر در روسیه واقعیت ندارد.
وی اضافه کرد: آمریکا از موضوع حقوق بشر برای توجیه مداخله خود در امور داخلی کشورهای دیگر استفاده می کند.
پیشتر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته بود که واشنگتن احتمال اتخاذ تدابیر جدید (تحریم) علیه مسکو بخاطر نقض حقوق بشر را رد نمی کند.
سلوتسکی با بیان اینکه متاسفانه آمریکا از مبحث حقوق بشر سوء استفاده می کند و از این مساله برای توجیه مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر استفاده می کند، اظهار کرد: ما تحت هیچ شرایطی اجازه مداخله به آمریکا را در امور داخلی کشور خود نخواهیم داد.
وی خاطرنشان کرد که روسیه انتظار چنین اظهاراتی را از مقامهای دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا داشت.
مقام روس گفت: آنچه که مربوط به پاسخ ها و تحریم های جدید می شود، واشنگتن برای وضع تحریم نیاز به بهانه ندارد و این گونه اعمال از مدتها پیش به ابزار برای مهار کردن کشورها تبدیل شده است.
آمریکا از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۹۰ بسته تحریم های اقتصادی و مالی در مورد روسیه وضع کرده است.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه پیشتر با انتقاد از استفاده ابزاری غرب و آمریکا از مبحث حقوق بشر برای اهداف سودجویانه خود گفت: کشورهای غربی کارزار اطلاعاتی گسترده ای را برای بی ثبات کردن اوضاع روسیه آغاز کرده اند.
به گزارش ایرنا، ماریا زاخارووا در نشست خبری هفتگی اظهار داشت: عرصه اطلاعاتی در سطح بین المللی از اظهارات غیرقابل قبول مقامهای آمریکایی و سایر کشورهای غربی و نیز برخی از سازمان های بین المللی مدعی دیده بان حقوق بشر پر شده است که گویا در روسیه موارد نقض حقوق بشر رخ داده و حقوق شهروندان روسیه برای آزادی بیان و اجتماعات نقض شده است.
او خاطرنشان کرد که در گذشته بطور مفصل در مورد قوانین و معیارهایی که در روسیه برای برگزاری اجتماعات عمومی از ان پیروی می شود توضیح داده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که جریان غالب رسانه ای در غرب اینطور می خواهد وانمود کند که افرادی که در اجتماعات غیرقانونی در روسیه شرکت کرده اند رهبران اپوزیسیون روسیه هستند اما این افراد در واقع عوامل نفوذ خارجی هستند.
زاخارووا گفت: ازجمله اشخاصی که در این مورد صحبت کردند، وزیر امور خارجه آمریکا، سخنگوی وزارت خارجه این کشور، سخنگوی سازمان حقوق بشر و نمایندگان دهها سازمان اجتماعی و رسانه های غربی بود که بسیاری از آنها با بودجه وزارت خارجه آمریکا یا سایر ساختارهای زیر مجموعه آن فعالیت می کنند.
او ادامه داد: بدیهی است که توطئه بزرگی که علیه روسیه به اجرا در می آید هدف بی ثبات کردن اوضاع این کشور را دنبال می کند اما این تلاش ها محکوم به شکست است و معتقدم که شرکای غربی به این واقعیت پی برده اند و به همین دلیل آنها عصبانی تر می شوند.
تظاهرات در روسیه روزهای ۲۳ و ۳۱ ماه ژانویه ( چهارم و دوازدهم بهمن ) و دوم فوریه ( ۱۴ بهمن ) در اعتراض به دستگیری و حکم حبس الکسی ناوالنی فعال سیاسی مخالف دولت در مسکو و چندین شهر این کشور برگزار و ماموران امنیتی با توجه به غیرقانونی بودن این اعتراضات شمار زیادی از افراد شرکت کننده را دستگیر کردند.
ناوالنی یکی از اصلیترین منتقدان پوتین و از داوطلبان شرکت برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ میلادی روسیه بود که به دلیل محکومیت قبلی از نامزدی در انتخابات منع شد.
زاخارووا در ادامه نشست خبری گفت که پس از سفر جوسپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به مسکو ، ایده تحمیلی تحریم روسیه به بهانه نقض حقوق بشر در این کشور مطرح شد.
او ادامه داد: این درحالی است که پیش از سفر بورل به مسکو، بسیاری در بروکسل ازجمله مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، احتمال وضع تحریم های جدید در مورد روسیه را بعید دانسته بودند و بنظر می رسد که به بی فایده بودن تحریم ها پی برده بودند. بدیهی است برخی تصمیم گرفتند که سفر بورل به روسیه را که نخستین سفر مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به روسیه از سال ۲۰۱۷ است دشوار کنند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه در پشت سر تحریم ها علیه روسیه، اهداف سودجویانه قرار گرفته است، اظهار کرد: یک بار دیگر موضع اصولی روسیه مبنی بر غیرقانونی بودن تحریم های یکجانبه بدون تایید شورای امنیت سازمان ملل را اعلام می کنیم. از اتحادیه اروپا دعوت به گفت و گوهای برابر و سازنده با روسیه می کنیم و اینکه از طریق کانال های دیپلماتیک که همچنان باز هستند توافق های قابل اجرا با روسیه بدست آورند.