اراک - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: مایحتاج اساسی مردم استان برای نوروز تامین شده و نگرانی و کمبودی وجود ندارد.

«سعید فرخی» روز شنبه در نشست ستاد تنظیم بازار استان مرکزی، افزود: کالاهای اساسی براساس قیمت‌گذاری کشوری تثبیت شده و بر اساس شرایط و میزان کافی در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: کالاهای مورد نیاز مردم برای روزهای پایانی امسال نیز در استان ذخیره سازی و تامین  و روند نظارتی موثر نیز برای اصناف و بازار پیش بینی شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: یک‌ هزار تن میوه برای مصارف نوروز استان تدارک شده و با توجه به شرایط بیماری کرونا نحوه توزیع و قیمت‌گذاری آن اعلام خواهد شد.

وی اظهار داشت: دستگاه‌های بازرسی و نظارتی تمامی نوسان کالاها در استان را رصد می‌کنند و طبق ظرفیت استان برای تامین برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد.

فرخی افزود: اولویت در استان تامین نیاز کالاهای اساسی به ویژه اقلام پرمصرف است که برخی از آن‌ها به تازگی با تشکیل صف توزیع می‌شد اما با تدابیر اتخاذ شده تلاش است که اجتماعی برای دریافت کالا صورت نگیرد.

وی اظهار داشت: تدابیر لازم برای زنجیره تولید در  تهیه اقلام اساسیاندیشیده شده تا تا تولید کنندگان نیز متضرر نشوند و مصرف کننده هم کالا را با قیمت مصوب خریداری کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: جهاد کشاورزی باید براساس ظرفیت تولید برای مدیریت نهاده‌ها در تولید مرغ، گوشت و تخم مرغ مدیریت اعمال کند.

فرخی افزود: به منظور تامین نهاده‌های دامی و کشاورزی باید برنامه منظم داشت تا بازار مصرف دچار نوسان نشود و برای تامین نیازها مدیریت مقبول صورت گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: میزان توزیع روغن خوراکی در استان افزایش یافته و ایجاد صف که در ۲ ماه گذشته معضلی بود دیگر به چشم نمی‌خورد.

فرخی افزود: یک‌هزار تن روغن خارج از سهمیه استان توزیع شد که ۹۳۰ تن سهمیه کارکنان دولت بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: شاخص قیمت حمل و نقل کالا در استان مرکزی از میانگین کشوری پایین تر است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: با توجه به شرایط باید حمل و نقل ریلی جایگزین سایر حمل و نقل‌های هزینه‌بر شود.

معاون امور دام و پشتیبانی جهاد کشاورزی نیز گفت: نرخ مصوب و نحوه توزیع تخم مرغ در استان به وضعیت با ثبات رسیده است و اکنون ۳۴ هزار و ۷۰۰ تن از این ماده خوراکی تولید در ۱۰ ماه گذشته در استان ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد داشته است.

«مجید آذر» افزود: قیمت مصوب هر کیلوگرم گوشت مرغ در استان اکنون ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان است اما نرخ نهاده‌های دامی نسبت به ۶ ماه گذشته افزایش داشته است.

وی اظهار داشت: این قیمت مصوب باعث شده تا تولید کنندگان احساس خطر کنند و میزان جوجه‌ریزی امسال نسبت به مدت مشابه قبل در استان یک میلیون قطعه کاهش داشته باشد.

معاون امور دام و پشتیبانی جهاد کشاورزی گفت: سال ۹۸ توزیع گوشت قرمز در استان ۵۵ هزار و ۱۰۰ تن بود که امسال به ۵۵ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است و تنها یک درصد رشد ثبت شده است.

آذر افزود: کاهش ۲۰ هزار تنی تولید گوشت قرمز برای سال آینده پیش‌بینی می‌شود که باید برای آن از اکنون راهکار اندیشیده شود.

استان مرکزی به‌عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.