به گزارش ایرنا، از جمله این اخبار تایید نشده ، معدوم شدن سه هزار پرنده در باغ پرندگان قم در اثر شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بوده است.
روابط عمومی شهرداری قم روز شنبه در اطلاعیهای به نقل از معاون خدمات شهری این سازمان در واکنش به این اخبار، از "کنترل کامل بیماری در باغ پرندگان قم" خبر داد و اعلام کرد که "کمتر از ۲۰ درصد پرندگان در معرض خطر قرار گرفتند".
"سید امیر سامع" با اشاره به انجام اقدام های لازم برای سلامتی و بهداشت کارکنان و پرندگان مجموعه باغ پرندگان قم اظهار داشت: در چند روز اخیر چهار مورد نمونه مثبت آنفولانزای پرندگان در باغ پرندگان قم اعلام شد که بلافاصله با حضور کارشناسان و ناظران دامپزشکی و پیمانکار، اجرای شیوه نامهها در دستور کار قرار گرفت و برای رفع خطر اقدام شد.
وی گفت: به دلیل قرار گرفتن در فصل زمستان و اینکه شیوع بیماری کرونا امکان بازدید شهروندان را در دو ماه اخیر فراهم نکرده بود، تعداد پرندگان حاضر در مجموعه کمتر از ۲۰ درصد ظرفیت باغ پرندگان بود و سرمایه گذار، اکثر گونههای با ارزش و کمیاب محیط زیستی را از ابتدای زمستان در محلی خارج از محدوده باغ نگهداری می کرده است.
سامع خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت حراست از سلامت شهروندان و حفظ و نگهداری از گونههای با ارزش در مجموعه باغ پرندگان، تمام توان مجموعه برای کنترل کامل بیماری به کار گرفته شده است.
به گفته وی، در حال حاضر کنترل کامل بیماری در مجموعه باغ پرندگان با اجرای موازین بهداشتی قرنطینه ای در شعاع های اپیدمیولوژیک مد نظر دامپزشکی صورت گرفته است.
شهرداری قم در این اطلاعیه به جزییات بیشتری اشاره نکرده است.
همچنین در حالی که انتشار اخبار ضد و نقیض در خصوص اتلاف پرندگان در باغ پرندگان قم بازتاب گسترده ای در میان فعالان رسانه ای و افکار عمومی قم داشته است، تا لحظه انتشار خبر، ادارات کل دامپزشکی و محیط زیست استان قم و سایر دستگاه های نظارتی و ستادی، اظهارنظری در این خصوص نکرده اند و تلاش خبرنگار ایرنا برای کسب نظر از دستگاه های ذیربط به جایی نرسید و به آینده موکول شد.
روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور روز پنجشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرده بود: براساس بررسی های انجام گرفته تاییدآزمایشگاهی بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان در تعدادی از پرندگان باغ پرندگان شهر قم، به تایید این سازمان رسیده است.
در این اطلاعیه تاکید شده بود: با شناسایی و تایید بیماری این پرندگان، در راستای برنامه ملی کنترل بیماری آنفلونزای فوق پرندگان نسبت به انجام موازین بهداشتی قرنطینه ای در شعاع های اپیدمیولوزیک این مناطق اقدام شده است.
در این اطلاعیه همچنین از تمام صاحبان واحد های مرغداری، مدیریت باغهای پرندگان، پرورش دهندگان طیور زینتی و طیور بومی درخواست شده است تا نسبت رعایت کامل ضوابط بهداشتی در واحدهای خود اقدام کنند.
اطلاعیه همچنین از شناسایی و تایید ابتلای یک قطعه لک لک در دریاچه زریوار کردستان به بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان خبر داده است.
مجموعه باغ پرندگان شهر قم، با مساحت ۷۰ هزار متر مربع در حالی آذرماه امسال به بهره برداری رسید.
در زمان افتتاح اعلام شد که در این مجموعه انواع پرندگان در ۱۱ قفسه و یک سوله ۲ هزار و ۷۰۰ مترمربعی نگهداری میشود./