تهران - ایرنا - وزیر امور خارجه مصر با اعلام نارضایتی نسبت به محتوای رسانه‌های قطر با وجود از سرگیری روابط دیپلماتیک میان قاهره و دوحه ، گفت که این موضوع در کمیته‌های دو جانبه‌ای که قرار است به زودی برگزار شود، مطرح خواهد شد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا ، سامح شکری در گفت وگو با عمرو ادیب خبرنگار مصری، بدون نام بردن از یک رسانه خاص ، گفت: این کشور به تعهدات خود در سندی که در اجلاس العلا امضا شد متعهد است و قاهره کمیته های دوجانبه با دوحه برگزار می کند و آنچه را که از رسانه های قطر صادر می شود، با این کمیته بررسی می کند.

محتوای برنامه های شبکه تلویزیونی الجزیره قطر یکی از موارد مورد اختلاف میان قطر و کشورهای تحریم کننده شامل عربستان ، مصر ، امارات و بحرین بود. کشورهای تحریم کننده خواهان تعطیلی این شبکه پر طرفدار در جهان عرب شده بودند.

وزیر خارجه مصر با بیان اینکه کشورش روابط دیپلماتیک خود را با قطر برقرار و تحریم پروازها را لغو کرده  است، افزود: ما تلاش کردیم کمیته های دوجانبه را تشکیل دهیم تا در مورد برنامه های مشخص شده برای اجرای تعهداتی که در کنفرانس العلا ذکر شد، بین دو طرف بحث و گفتگو کنیم.

وزیر امور خارجه مصر ، با بیان اینکه ما در حال تعیین زمان این جلسات هستیم، افزود: وقتی این جلسات برگزار شود، تمام تعهدات طرفین را بررسی و مدت زمان تعهدات و اجرای آنها را تعیین می کنیم.  

شکری افزود: ما به طور روزمره همه مواردی که کانال های رسانه ای قطر منتشر می کنند را رصد و مستند می کنیم  تا مورد بررسی قرار گیرند.

وزیر امور خارجه مصر درباره موضع  قاهره در خصوص دولت جدید آمریکا به ریاست « جو بایدن » گفت: دولت آمریکا مواضع خود را درباره تعدادی از موضوعات منطقه ای فاش نکرده است و ما باید درباره آنها تحقیق و ارزیابی کنیم و ببینیم مواضع دو کشور همخوانی دارند و می توانیم در مسیر توافق قرار گیریم. 

بحران روابط میان چهار کشور عربی عربستان، امارات، مصر و بحرین با قطر از ۱۵ خرداد ماه سال ۱۳۹۶ آغاز شد.

این چهار کشور عربی از همان زمان با وارد کردن اتهامات فراوان به دوحه، روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع و این کشور را به صورت زمینی، دریایی و هوایی تحت محاصره قرار دادند. دوحه نیز با رد اتهامات وارده از سوی همسایگان عرب خود و مصر، آن‌ها را به تلاش برای دست‌اندازی به حاکمیت قطر و تسلط بر منابع آن متهم کرد. 

کشورهای تحریم کننده ۱۳ شرط از جمله بسته شدن پایگاه نظامی ترکیه در قطر، توقف همکاری نظامی آنکارا با دوحه و قطع روابط با ایران را برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کردند، شروطی که مقام‌های قطری تن به پذیرش آن ندادند.  

این کشورها در چهل و یکمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس که ۱۶ دی در شهر العُلا با هدف آشتی و مصالحه بین اعضا به میزبانی عربستان برگزار شد، با امضای توافقنامه و صدور بیانیه‌ای، به اختلافات خود با دوحه به ظاهر پایان دادند.

با این حال رسانه های قطری اول ماه جاری گزارش دادند: قاهره در تصمیمی که جزییات آن مشخص نیست از شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر دعوت به عمل آورده بود تا برای حل برخی مشکلات به قاهره سفر کند اما او به این سفر تن نداد.

به نوشته این منابع خبری آنچه خشم قاهره را برانگیخته است تلاش قطر برای خاتمه دادن به مشکلات خود با عربستان سعودی نیست بلکه همانطور که منابع آگاه گزارش می دهند،  علی رغم اعلام خبر بازگشایی سفارت مصر در دوحه و گشودن فضای هوایی برای هواپیمایی قطر هنوز بسیاری از مسائل اختلافی بین دو کشور باقی مانده است .