به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، هفتهنامه ساندی تایمز گزارش داد که اعضای کمیته پارلمانی دفاعی انگلیس از وزارت دفاع این کشور خواستهاند تا درباره تصاحب شرکتهای هوا فضای انگلیس توسط چین تحقیق کند. آنها مدعی شدهاند که دولت پکن در تلاش است تا کنترل این شرکتها را که به دلیل پیامدهای ناشی از بحران کرونا در وضعیت مالی شکنندهای قرار گرفتهاند دست بگیرد.
اعضای کمیته یادشده با انتشار گزارشی ادعا کردهاند که پکن تاکنون ۹ شرکت تجاری را که قطعات فنی مورد نیاز وزارت دفاع و همپیمانان انگلیس را تامین میکند، خریداری کرده است. گزارش یادشده حاکیست که این شرکتها قطعات حساس جنگندههای اف-۳۵بی و هواپیمای اِی۴۰۰ام انگلیس را تامین میکنند.
بر اساس سیاستی که وزارت دفاع انگلیس در سه دهه گذشته در پیش گرفته، ریسک ناشی از این سرمایهگذاریها «قابل قبول» شناخته شده است. با این حال، اعضای کمیته پارلمانی دفاعی انگلیس میگویند که سرمایهگذاریهای خارجی در این زمینه باید به شرکتهای تجاری اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) محدود شود.
آنها از «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس میخواهند که در راهبرد جدید دفاعی این کشور، فهرستی از کشورهای «متخاصم» از جمله چین و روسیه را تنظیم کند که از سرمایه گذاری در حوزه دفاعی انگلیس منع شوند. وزیر دفاع انگلیس قرار است ماه آینده سند راهبردی دفاعی این کشور را که شامل اخراج هزاران تن از نیروهای مسلح و تقویت فن اوریهای جدید نظامی میشود، منتشر کند.
روابط بین لندن و پکن پس از ممنوعیت بکارگیری تجهیزات غول مخابراتی هواوی در پروژه احداث اینترنت پرسرعت در انگلیس، پر تنش شده است.
دولت محافظهکار بوریس جانسون سال گذشته با پیروی از سیاست ضد چینی دونالد ترامپ قرارداد چند صد میلیون پوندی با هوآوی را فسخ کرد و به رغم تغییر دولت آمریکا، همچنان سیاستهای خود را در قبال پکن تغییر نداده است.
در همین حال برخی همحزبیهای نخست وزیر انگلیس، خواهان صفر شدن مشارکت چین در تمام پروژه های اقتصادی این کشور به ویژه در حوزه زیرساختهای ملی شدهاند. این درحالیست که چین پس از اتحادیه اروپا و آمریکا بزرگترین شریک تجاری انگلیس به شمار میرود.