به گزارش ایرنا آیتالله لطفالله دژکام یکشنبه در یکصد و هفدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس افزود:در طول سال گذشته از آن رو که فعالیتهای فرهنگی به هماهنگی نخبگانی نیاز دارد، پیش از تصویب طرح اطلاعرسانی صورت گرفت و نقطهنظرات نخبگان استان جمعآوری شد.
وی با بیان اینکه سند مهندسی فرهنگی با همت استانداری فارس بهخوبی تدوین شده است، ابراز کرد: ظاهراً برخی استانهادر تهیه این سند عقب هستند و از همین رو اقدامات صورتگرفته تاکنون ستودنی است و حال که در این مرحله قرار دارد باید در اسفندماه ارائه شده و به تصویب رسد.
قرآن و جامعه
امام جمعه شیراز ادامه داد:ضروری است که مردم قرآن خواندن را بیاموزند؛ اما برنامهای برای دستیابی به این مهم نداشتهایم و گرچه نهادهای مردمی و اهل بیتی استان جلساتی در طول هفته برگزار میکنند و مدیریتهای مختلف نیز به این موضوع ورود کردهاند نیاز است بیشتر به آن رسیدگی شود.
آیت الله دژکام با اشاره به ساختاری که از سوی معاونت قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره عنوان شد، گفت: برای دستیابی به این مهم، نیازی به ساختارهای پیچیده در ادارت و سامانههای بسیار نیست؛ بلکه بیش از آن، هماهنگسازی بین فعالیتها اهمیت دارد.
امام جمعه شیراز اظهار کرد: آنچه حوزه دولتی و نهادهای حاکمیتی در زمینههای فرهنگی هزینه میکنند در وضعیت فعلی در مقابل آنچه مردم انجام میدهند، شایان توجه نیست؛ اما انگیزهبخش است و گروههای مردمی را به ادامه فعالیتها دلگرم میکند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با تاکید بر اینکه در سال ۱۴۰۰ باید گامی مهم در عرصه ترویج فرهنگ قرآن و عترت برداریم، افزود: از آنجا که هدف، توسعه فرهنگ قرآن و عترت در سال آینده است، ضروری است عنوان شورای عالی توسعه فرهنگ قرآنی به شورای قرآن و عترت استان فارس تبدیل شود؛ همچنین ایجاد کارگروهها در ادامه کار و در صورت لزوم صورت گیرد و کارگروهی پیش از آغاز به کار تشکیلات تعریف نشود اگر لازم شد کار گروهی تشکیل شود و پیش از آغاز تشکیلات تعریف نشود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان فارس با بیان اینکه وضعیت پرداختن به قرآن در جامعه مطلوب نیست، اظهار کرد: جامعهای که میخواهد آماده ظهور شود باید قرآنخوان باشد و سال ۱۴۰۰ زمان مناسبی است که اهتمامی جدی در این زمینه صورت گیرد تا مقدمات ظهور را فراهم کنیم.
تعدد سامانهها و کارگروهها معضل شده است
استاندار فارس نیز در این نشست با بیان اینکه در کشور با مشکل تعدد سامانهها و کارگروههای مختلف مواجهیم، گفت: این موضوع معضل شده است و وجود چندین کارگروه، برای شورای توسعه قرآن و عترت وقتگیر و پیچیده خواهد بود؛ از همین رو باید دستهبندی موضوعی تعریف کرد.
عنایتالله رحیمی خواستار ایجاد کارگروهی عملیاتی همراه با تبلیغ و اطلاعرسانی به جای چندین کارگروه بهمنظور تشکیل شورای قرآن و عترت شد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی نیز در این نشست با اشاره به اینکه نقشه مهندسی فرهنگی استان و تحقق بخشی به منشور توسعه قرآنی و خانواده متعالی در دستور کار است، ابراز کرد: آییننامه شورای عالی توسعه قرآنی در سالهای پیش در کشور تعریف شده، اما عملیاتی نشده است و هماکنون میتواند ذیل شورای فرهنگ عمومی در فارس بومیسازی شده و اجرایی شود.
صابر سهرابی افزود: در ساختار اولیه شورای فرهنگ عمومی استان، شورای توسعه قرآن و عترت ذیل شورای فرهنگ عمومی فعالیت خواهد کرد.
یکصد و هفدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس با دو دستور کار برگزار شد. دستور کار نخست مربوط به تشکیل شورای عالی توسعه فرهنگ قرآنی و دستور کار دوم به موضوع نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس اختصاص یافت.