تهران- ایرنا- آیین افتتاح طرح های آموزشی، پژوهشی، ورزشی و دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی شامل چهار پژوهشکده، یک مرکز تندرستی و پنج مجموعه آموزشی و پژوهشی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، در این مراسم پروژه های آموزشی پژوهشی و دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی برای فعالیت در سال تحصیلی جدید با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گشایش یافت.

ساختمان جدید دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، کتابخانه، زمین چمن مصنوعی و پژوهشکده علوم ورزشی و تندرستی و ساختمان شماره ۲ پژوهشکده فرهنگ و ارتباطات، پژوهشکده مطالعات و سیاست گذاری اجتماعی، پژوهشکده تحول علوم انسانی و مرکز تحقیقات علوم شناختی از جمله مراکزی است که به بهره برداری رسیدند.

راه اندازی پنج مجموعه آموزشی پژوهشی 
همچنین پنج۵ مجموعه آموزشی پژوهشی با دستور وزیر علوم تحقیقات و فناوری راه اندازی شد. در این مراسم مجموعه خوابگاه شهید مهدیه با هدف آموزشی، اقامتی و خوابگاهی افتتاح شد.

ناصر مطیعی رییس صندوق رفاه دانشجویان در مراسم افتتاح مجموعه خوابگاهی مهدیه گفت : این مجموعه جز ۱۰۶ پروژه خوابگاهی است که با همکاری خیرین به مرحله بهره برداری رسیده و می تواند نقش مهمی در رفاه دانشجویان دارد.

این خوابگاه با ظرفیت اسکان ۱۱ نفر به صورت خدمات رفاهی خاص(هتلینگ) و ۴۰ نفر به صورت اسکان (با سطح یک رفاهی) آماده سازی شده است. 

افتتاح کلینیک حقوقی
در ادامه کلینیک حقوقی دانشکده حقوق  و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی به بهره برداری رسید. این مرکز در ساختار دانشگاه تحت نظر دانشکده حقوق و علوم سیاسی و با رعایت قوانین و مقررات دانشگاه، به صورت درون دانشگاهی، برون دانشگاهی  فعالیت می‌کند. 

جواد کاشانی رییس کلینیک حقوقی و مرکز شبیه سازی ملی گفت: این کلینیک یک بسته بالقوه علمی آموزشی و خدماتی است که نیاز همه دانشجویان است. دانشجویان باید خدمات عملی را آموزش ببینند تا بتوانند با قدرت بیشتری وارد بازار کار شوند. موفقیت این کلینیک بستگی به حمایت ها دارد، اما تا کنون ۲ دوره دادرسی در دانشگاه برگزار شده است. 

مرکز تحقیقات چین شناسی

مرکز تحقیقات چین شناسی از دیگر پروژه هایی بود که افتتاح شد. مرکز تحقیقات چین اولین مرکز در غرب آسیا است که با همکاری دانشگاه های چین ساخته شده است.

غلامعلی چگینی رییس مرکز تحقیقات چین شناسی در مراسم افتتاح این مرکز گفت: چین پدیده نظام بین الملل است و با ۱۲۰ کشور دنیا پیمان راهبردی دارد. وزارت علوم توجه ویژه ای به کشور چین داشته باشد؛ چون ۴۰ درصد اقتصاد مربوط به این کشور است. این مرکز اکنون نیازمند کتابخانه و سایت برای ارتباطات بین الملل است.

به دنبال انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه مطالعات بین‌المللی شانگهای و در اجرای مفاد آن مبنی بر تاسیس مراکزی برای مطالعات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در دو دانشگاه طرف قرارداد، دانشگاه علامه طباطبایی در ابتدای سال ۱۳۹۸ مبادرت به راه‌اندازی مرکز تحقیقات چین کرد. این مرکز با هدف کلی شناخت و شناساندن کشور چین به عنوان بازیگری تعیین‌کننده در عرصه مناسبات بین‌المللی و منطقه‌ای و موضوعات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در ابعاد داخلی و بین‌المللی و مرتبط با ایران و منطقه خاورمیانه و سیاست بین‌الملل از جمله سند جامع همکاری ۲۵ ساله شروع به فعالیت کرد.

کلاس های ترکیبی مجازی و حضوری دانشگاه علامه با هدف آموزش به دانشجویان داخلی و خارجی در مراسم امروز افتتاح شد. سید سعید میرواحدی رییس کلاس های ترکیبی دانشگاه علامه طباطبایی در مراسم افتتاح کلاس های ۲ گان گفت: کلاس های ۲ گان ترکیبی از کلاس حضوری و مجازی است که امکانات الکترونیکی خوبی دارد. این کلاس ها با توجه به شیوع ویروس کرونا اکنون  پنج دانشجوی حضوری را پوشش می دهد.

اولین شتاب دهندۀ جامع حوزه علوم‌انسانی کشور (فلامینگو) نیز آخرین طرحی بود که در این دانشگاه افتتاح شد. مرکز شتاب دهنده جدید از شرکت‌های دانش بنیان در رشته‌های علوم انسانی تشکیل شده است. 

یوسف  قاسمی رییس مرکز رشد و شتاب دهنده علوم انسانی دانشگاه علامه طباطبایی در این خصوص گفت: با این شتاب دهنده، گروه جامع دانش بنیان در تجاری سازی نوآوری در مسیر پیشرفت قرار دارد، این گروه موفق به جذب سرمایه میلیاردی شده است.