تهران- ایرنا- نماینده قم در مجلس درباره قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، گفت: گره برجام فقط با رفع تحریم باز خواهد شد و غربی‌ها بحنبند چون ایران اسفندماه با پروتکل الحاقی خداحافظی کرده و ناظران باید از کشور خارج شوند

 به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علیرضا زاکانی در جلسه علنی یکشنبه با تشکر از ملت ایران به‌دلیل حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن، گفت: سفر ریاست مجلس به روسیه و تقدیم پیام رهبری و همچنین سفر رییس دستگاه قضا به عراق حاوی این نکته است که همه دنیا غرب نیست و همه غرب هم آمریکا نیست. دوران جدید انقلاب در شرایطی آغاز شده که نگاه به شرق و همسایگان یک اولویت قطعی است بی شک شرایط ما در عرصه جهانی و نقش ملت ایران بر سازندگی آن یک اولویت خاص را برایمان هموار کرده است.

نماینده مردم قم با اشاره به سفر روسای قوه قضاییه و مقننه گفت: ما باید با خودباوری و ابتکار عمل بتوانیم معادلات قدرت در سطح جهان را تغییر دهیم و شرایط را به سویی ببریم که جهان آینده نقش فزاینده ایران اسلامی را پر رنگ تر ببیند.

زاکانی در مورد سند برجام و چالش‌های بین ایران و آمریکا گفت: برجام سندی است که جز به رفع تحریم‌ها باقی نخواهد ماند. همان گونه که دوره «بزن و دررو» تمام شده و تحمیل ننگ نامه و تحمیق ملتها تمام شده است  و برای ایران اسلامی دیگر تکرار نخواهد شد. رهبری هوشمند و فرزانه، ملتی آگاه و در صحنه و نخبگانی شجاع و مبتکر شرایطی را برای ما فراهم کرده که  آن ننگ نامه که توسط دشمنان اجرا می شد در مسیر الغا هستند.

وی با اشاره به مصوبه مجلس در مورد «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» گفت: مجلس در راس امور است اگر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان نجنبند، ایران اسفندماه با پروتکل الحاقی خداحافظی کرده و ناظران NPT باید از کشور خارج شوند.

عضو کمیسیون اصل نود افزود: گره برجام فقط با رفع تحریم باز خواهد شد و مجلس میدان عمل را برای مسوولان باز خواهد کرد. پروتکل الحاقی به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای سندی است که به منظور تقویت کارایی سیستم پادمان در راستای مشارکت در اهداف منع گسترش هسته‌ای جهانی، برای کشورهایی که دارای موافقت‌نامه پادمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند، طراحی شده ‌است. کشورهای عضو آژانس باید این پروتکل را به عنوان ضمیمه توافق جامع پادمان می‌پذیرفتند.

زاکانی در مورد طرح شفافیت آرای نمایندگان گفت: مجلس اصلاحات را از خودش شروع کرده است تعارض منافع، عدم شفافیت و رانت سه ویژگی است که به کشور آسیب می‌زند اگر طرح شفافیت مجلس با کمبود سه رای تصویب نشد مجددا توسط نمایندگان امضا شده است و با ماده ۱۳۰ در دستور کار صحن قرار خواهد گرفت.  مجلس به شفافیت قائل است و بخش عمده ای از مخالفان معتقد بودند شفافیت موجود در طرح ارائه شده کافی نیست دو نفر از مخالفان سخنران نیز به این ماجرا اذعان داشتند ما به مردم قول می دهیم که در این مسیر کوتاهی نکنیم.

وی در مورد رد کلیات بودجه سال ۹۹ از سوی مجلس اظهار کرد: مجلس دهم و دولت در سال ۹۸، ۱۶۷ هزار میلیارد و در سال ۹۹، ۲۷۳ هزار میلیارد کسری بودجه به ارمغان آوردند آن چه در مجلس رخ داد در راستای شفافیت، جبران کسری بودجه و مواجهه با لایحه سیاسی دولت بود. هر چند که کمیسیون تلفیق بودجه اصلاحاتی انجام داد اما این اصلاحات کافی نبود و از آن جا که دولت ادعا کرد که تن به اصلاحات کمیسیون تلفیق نمی‌دهد. تصمیم گرفتیم کلیات بودجه را رد کنیم تا دولت براساس رفع رانت، رفع تعارض منافع و رفع عدم شفافیت لایحه جدیدی تقدیم کند.

نماینده مردم قم در مجلس در مورد ارسال  لایحه بودجه دولت گفت: امیدواریم بتوانیم پاسخ معتبر به نیازهای جامعه و تحقق اهداف انقلاب داده و با همکاری سایر قوا گام‌های بلندی برداریم.