به گزارش ایرنا، بختیار خلیقی روز یکشنبه در نخستین کارگروه فرش استان با اشاره به وجود ۹۰ هزار بافنده فرش در استان اظهارداشت: از این تعداد ۶۰ هزار نفر فعال هستند و سالانه ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار مترمربع فرش تولید میکنند.
وی اضافه کرد: تعداد بافندگان زیر پوشش خدمات تامین اجتماعی طی چند سال گذشته از ۳۲ هزار نفر به ۱۲ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: قطع بیمه تامین اجتماعی بافندگان استان، ورود تولیدکنندگان شهرها و سبک های دیگر به استان، پرداخت دستمزد کمتر از حد تعیین شده و رواج بافت تابلوفرش هایی با بافت ریز از جمله مشکلات حوزه فرش در استان است.
خلیقی یادآور شد: تاکنون چهار جواز تاسیس برای مجتمع های تولیدی فرش و ۱۷۶ فقره پروانه بهرهبرداری برای کارگاههای تولید فرش استان صادر شده که از این تعداد ۱۰۹ کارگاه در سنندج است.
وی با اشاره به اینکه چهار هزار و ۲۰۰ نفر در حوزه تولید فرش برای دریافت مشاغل خانگی ثبت نام کردند، اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۷ فقره تسهیلات به مشاغل خانگی حوزه فرش استان پرداخت شده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: یک هزار و ۳۰۰ نفر از بافندگان استان هم بیمه عشایر و روستایی دارند و ۲ هزار و ۷۰۰ نفر دیگر هم برای بهرهمندی از این بیمه معرفی شدند.
بیش از ۱۳ هزار نفر در کردستان بیمه قالیبافی هستند
مدیرکل تامین اجتماعی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه بخشنامه پوشش بیمه قالیبافان در سال ۹۱ ابلاغ شد، گفت: در ابتدای اجرای این بخشنامه تعداد قابل توجهی بدون بازرسی و صحت سنجی زیرپوشش بیمه قالیبافان قرار گرفتند.
صلاح قریشی اضافه کرد: در ابتدا نزدیک به ۳۰ هزار نفر در استان از بیمه قالیبافی بهرهمند شدند و بعد از بازرسی و غربالگری انجام شده این تعداد کاهش پیدا کرد.
وی با اعلام اینکه هم اکنون ۱۳ هزار و ۹۱۹ نفر در استان بیمه قالیبافی دارند، یادآور شد: طی چند ماه گذشته هم ابلاغ شده که ۵۰ درصد افرادی که بیمه قالیبافی آنها قطع شده در صورت صحت سنجی باردیگر زیر پوشش بیمه قرار گیرند.
اختصاص بیش از ۴ میلیارد ریال به خوشه فرش کردستان
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان هم دراین جلسه با اشاره به اینکه شهرک شهرکها متولی ایجاد و توسعه خوشههای صنعتی است، اظهار داشت: تاکنون دو خوشه مصالح ساختمانی و طیور در استان اجرا شده است.
احمد خسروی با اشاره به اینکه خوشه فرش هم در سال جاری فعالیت آن آغاز شده است، افزود: عامل توسعه این فرش طی ۶ ماه گذشته تعیین شد و چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال هم به این خوشه واگذار میشود تا فعالیتهای لازم در این زمینه انجام شود.
وی با اشاره به اینکه وجود خوشه موجب ساماندهی و مدیریت در حوزه تعیین شده می شود، افزود: از آنجا که صادرات فرش در کردستان انجام نمی شود راهبرد خوشه فرش توانمندسازی استان برای صادرات است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان با بیان اینکه هر سال باید یک خوشه در استان اجرایی شود، یادآور شد: یکی از برنامههای این شرکت در سالهای آینده ایجاد خوشه سنگ، گردشگری و توت فرنگی است.