به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مریم جلالی در مراسم اختتامیه این رویداد فرهنگی (صبح امروز در تالار وحدت)، جشنواره بینالمللی شعر فجر یکی از مهمترین جشنوارههای ادبی جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: این جشنواره از سال ۱۳۸۵، آیینهای برای انعکاس طرحی نو، ترغیب و تکریم پژوهشگران و شاعران و بازشناسی کلام صاحبان کلام، بیتردید جشنواره شعر فجر امانتدار شعر کهن و نو فارسی است.
جشنواره شعر فجر فرصتی است برای نشان دادن اینکه چگونه میتوان با کلمات، زیبا دید، چگونه میتوان به وسیله زیباترین واژگان، جنگید و حتی چگونه میتوان نفرت و تحریم را به کمک کلام، وادار کرد تا به سوی خود شلیک کند. این جشنواره یعنی ادب، تاریخ، اجتماع، سیاست، عشق، طرب و حتی دفاع و جنگ، کمیته علمی و داوران جشنواره امسال، ایستادهاند تا بگویند هرکس، به سهم خود از شعر فارسی نصیبی دارد.
وی افزود: آثار رسیده چه در کسوت زیبای شعر، چه در جامه نقد و نظریه پردازی و چه در التذاذ رسانی به ذائقه مخاطب نشان میدهد شعر امروز، محدود به جنسیتها و حتی چهارچوبهای سنی نشده است و قویتر از گذشته به حیات خود ادامه خواهد داد.
وی در پایان، از داوران پانزدهمین دوره جشنواره شعر فجر و دبیران دورههای گذشته و دبیرانی که در آینده این مسئولیت را برعهده میگیرند، تشکر کرد.
دبیر اجرایی جشنواره نیز با ارائه گزارشی از روند برگزارش جشنواره شعر فجر، گفت: امسال، فرهنگ و ادبیات کشور و به تبع آن شعر، روزهای سختی را پشت سر گذاشت. جشنواره بینالمللی شعر فجر نیز از این قاعده، مستثنی نبود.
مصطفی راضی جلالی، با بیان این که ادبیات، نقطههای روشنی است که همواره ما را به زندگی امیدوار میسازد، ادامه داد: جشنواره بینالمللی شعر فجر باید با رعایت کامل دستورالعملها برگزار میشد. اعضای دبیرخانه با دقتی مینیاتوری و رعایت کامل موازین بهداشتی، میزبانی امانتدار و مهربان بودند تا این دوره نیز به سرانجام خویش برسد. حساسیتهای جشنواره شعر فجر ذاتاً بالاست و این نگاهها بهخاطر تاثیر جشنواره کاملاً طبیعی است اما باید در اینجا اذعان کنم یگانه اصل جشنواره همواره، حفظ سلامت روند برگزاری بوده است که این حفظ سلامت امسال هر دو مصداق خود را داشت.
وی اضافه کرد: پایش آثار در دبیرخانه زیر نظر هیئت علمی با دقت صورت گرفت تا تمامی کتابها بررسی و خوانده شوند. برخی کتابها حتی چند بار خوانده شدند. برخی دوستان بر این باورند که پایش گزارشدادنی نیست. ولی باید بگویم برگزارکنندگان جشنواره اعتقاد راسخ به اهمیت استقلال داوران داشته و دارند، اما پشت این انتخابها دهها کارشناس و استاد ادبیات نشستهاند و در برگزاری شایسته این رویداد، به دبیرخانه و هیئت علمی مشاوره دادهاند.
راضی جلالی با اشاره به بخش ویژه دفاع مقدس در چهلمین سال جنگ ایران و عراق، بیان کرد: حماسه هشت ساله مردم ایران، جزو معدود کنشهایی است که تمام هنرمندان اصیل بر آن اتفاق نظر دارند. توان و وظیفه ما، نکوداشت و پاسداشت شاعران این حماسه و همه فداکارانی است که امروز، ایران را سرپا و امن به دست ما رساندند. اصحاب رسانه به همین خاطر، دعوت دبیرخانه پانزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر برای بزرگداشت چهلمین سال آغاز دفاع مقدس را با افتخار پذیرفتند.
جلالی در پایان، آیین پایانی پانزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر را به مدافعان جان و روح مردم، جهادگران سلامت تقدیم کرد و گفت: اختتامیه آخرین جشنواره شعر فجر در سالهایی با سریال ۱۳۰۰، امروز برگزار میشود، امیدوارم قرن جدید ایرانیان، قرن درخشش و شکوفایی بیشتر شعر و ادبیات فارسی باشد.
جشنواره بینالمللی شعر فجر، با آرمان بالندگی گونههای شعر امروز از سال ۱۳۸۵ هر ساله میزبان کاروان شعر پارسی بوده است و پانزدهمین دوره این جشنواره نیز در سال ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد.
فراخوان پانزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ۲۶ آذر منتشر و از علاقهمندان دعوت شد آثاری را که سال ۱۳۹۸ به زبان فارسی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشد در گروههای شعر کلاسیک، شعر نو (قالبهای: نیمایی و سپید)، شعر محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر(پژوهشهای حوزه شعر) به اینجشنواره ارسال کنند.
کتابهایی که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران، برای اولین بار در سال ۱۳۹۸ در داخل کشور به چاپ رسیده و در یکی از پنج گروه ادبی بالا قرار بگیرند میتوانستند در اینجشنواره شرکت کنند.