سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تا کنون ۲۵۰ میلیارد ریال شامل ۱۲ درصد از سهم تسهیلات کشاورز کارت این استان جذب شده است.

به گزارش ایرنا، محمد فرید سپری روز یکشنبه در ستاد گیاهپزشکی کردستان با اشاره به اینکه این استان از طرح کشاورز کارت سهم سهم یک هزار و ۹۶۰ میلیارد ریالی دارد اظهار داشت: تا کنون ۱۲ درصد از این میزان شامل ۲۵۰ میلیارد ریال در قالب یک هزار و ۴۴۰ کارت به بهره بردارات پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: تسهیلات کشاورز کارت کمکی برای تهیه نهادهای مورد نیاز کشاورزان بوده که می‌توان از این فرصت برای تهیه سموم مورد نیاز آن جهت مبارزه با آفات مختلف استفاده کرد تا در فصل بهار سال آینده همزمان با زمان مبارزه چالشی در عرصه سمپاشی اراضی و مزارع نداشته باشیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: میانگین مصرف سموم در اراضی کشاورزی استان کردستان با توجه به ۸۱۳ هزار و ۳۴۷ هکتار سطح زیر کشت باغات، مزارع و گلخانه‌ها با متوسط مصرف سالانه ۵۲۱ هزار و ۳۸۶ لیتر معادل ۶۴۱ گرم در هکتار است که از میانگین کشوری بسیار پایین است.

سپری یادآور شد: از جمع کل اراضی استان ۷۱ درصد  به کشت گندم و جو اختصاص دارد به همین دلیل حدود ۵۲ درصد از کل حشره کش‌های مصرفی استان برای مبارزه با آفت سن گندم و ۷۲ درصد از علف کش مصرفی نیز برای کنترل علف‌های هرز گندم و ۹۳ قارچ کش مصرفی استان بصورت ضدعفونی بذر در این محصول گندم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یافته‌های تحقیقاتی برای کاهش مصرف سموم مورد توجه قرار بگیرد

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه کاهش سم مصرفی از مهمترین اهداف تحقیقاتی در کشوراست یادآور شد: برای تحقق این هدف باید یافته‌های تحقیقاتی بیشر از گذشته مورد توجه کارشناسان و بهره براداران قرار بگیرد.

محمدحسین سدری اضافه کرد: با توجه به افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی، ارتباطات مستقیم محققان و مروجان با کشاورزان و بهره‌برداران گام مهمی در زمینه انتقال یافته‌ها و انتقال دستاوردها به مزارع است.

کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای ۵۰ هزار هکتار باغ است که سالانه ۴۰۰ هزار تُن انواع میوه در آن تولید و برداشت می‌شود.

میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تُن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیت‌های مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تُن در سال برساند.