محمدصالح احمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان اعتبار در اختیار ۲۱ کارشناس مستقر در هشت کلینیک گیاهپزشکی استان قرار میگیرد تا از هم اکنون نسبت به آگاه سازی بهرهبرداران در خصوص مبارزه با آفات در بهار ۱۴۰۰ اقدام کنند.
وی اضافه کرد: شهرستان سقز با ۲ کلینیک و پنج کارشناس به میزان ۵۵۰ میلیون ریال بیشترین میزان این اعتبار را به خود اختصاص داده و پس از آن شهرستان های کامیاران، سنندج و قروه هرکدام با ۳۹۰ میلیون ریال و سه کارشناس رتبههای بعدی را دارند.
وی افزود: این طرحها شامل اعتبار سنجی مدل پیش آگاهی آفت کرم سیب در شهرستانهای سقز و قروه، و اجرای برنامه شبکه مراقبت آفات و بیماری و عوامل خسارتزا با تأکید بر اجرای برنامه IPM در محصولات دارای مصرف تازه خوری (سبزی و صیفی) است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: اعتبار سنجی مدل پیش آگاهی آفت کرم خوشه خوار انگور در شهرستانهای سنندج و کامیاران، اجرای برنامه شبکه مراقبت سایر محصولات توسط کلینیکهای دسته دوم و برنامه مدیریت تلفیقی آفات در محصولات گلخانه ای از دیگر طرحهای پیش آگاهی ویژه بهار سال آینده است.
وی اضافه کرد: در طرحهای پیش آگاهی و شبکه مراقبت بهار سال ۱۴۰۰ حدود هفت هزار هکتار انواع باغات، مزارع سبزی و صیفی و گلخانههای استان زیر پوشش میرود.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای ۵۰ هزار هکتار باغ است که سالانه ۴۰۰ هزار تُن انواع میوه در آن تولید و برداشت میشود.
میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تُن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیتهای مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تُن در سال برساند.