مسکو- ایرنا - الکساندر نوواک معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد که بازار جهانی نفت تثبیت یافته و متعادل شده است.

به گزارش ایرنا، نوواک که همزمان مسئولیت امور انرژی روسیه را به عهده دارد، روز یکشنبه در گفت و گو با شبکه تلویزیونی روسیه یک گفت: وضع بازار جهانی نفت متوازن شده است و قیمت نفت با وضع بازار مطابقت می کند.

وی افزود: در چند ماه اخیر شاهد هستیم که نوسانات شدید در بازار نفت کاهش یافته است و این وضع به آن معنی است که توازن در بازار برقرار شده است. 

 معاون نخست وزیر روسیه پیش بینی کرد که قیمت نفت در بازار جهانی در سال جاری ۲۰۲۱ بین ۴۵  تا ۶۰ دلار برای هر بشکه باشد. 

هم اکنون بهای نفت برنت در بازار جهانی نفت، بشکه ای ۶۲ دلار است.

به عقیده کارشناسان، ثبات قیمت نفت در بازار جهانی نفت به دلیل تصمیم اوپک برای کاهش تولید و مشارکت اوپک پلاس است.

 براساس توافق وزیران اوپک پلاس در نشست دسامبر (آذر) این گروه تولید نفت در ژانویه (دی) را ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می دهند و پس از آن وزیران هر ماه برای بررسی شرایط بازار و تغییر احتمالی مفاد پیمان محدودیت عرضه دیدار خواهند کرد.

پیش بینی می شود که  اوپک پلاس هر ماه ۵۰۰ هزار بشکه در روز به تولیدش اضافه کند تا مجموع این افزایش در آوریل سال ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) به دو میلیون بشکه در روز برسد. با این حال طرح مذکور باید مورد تایید کمیته نظارتی وزیران اوپک پلاس قرار گیرد.

طرح کاهش تولید نفت براساس تصمیم کشورهای اوپک پلاس از سال ۲۰۱۹ اجرایی می شود که با کاهش تولید ۷.۷ میلیون بشکه ای تلاش کردند قیمت نفت را در بازار افزایش دهند و تا حدودی موفق هم بوده اند.

اوپک پلاس به قصد همراهی تولیدکنندگانی مثل روسیه، مکزیک، جمهوری آذربایجان، بحرین، سودان، سودان جنوبی، مالزی و عمان با سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در تنظیم بازار شکل گرفته است. این ائتلاف صرفا برای کاهش تولید نیست بلکه دقیق ترین عبارت در این مورد شاید تعیین سیاستی مشترک در تنظیم بازار است.

سازمان کشورهای تولید کننده نفت (اوپک) دسامبر ۲۰۱۶ میلادی ( آذر ۹۵ )  پس از ۲ سال تجربه سقوط قیمت در بازارهای جهانی با جمعی از تولیدکنندگان غیر عضو اوپک برای کاهش تولید به توافق رسید. این کشورهای غیر عضو در کنار اوپک توانستند در پی بازنگری بر میزان تولید و عرضه نفت در سال ۲۰۱۷ بازار را تنظیم کنند.

مشورت برای سیاست‌گذاری مشترک میان ۱۰ کشور تولیدکننده نفت از جمله روسیه در کنار ۱۳ عضو اوپک، به اوپک پلاس شهرت یافت؛ نهادی که در عمل و تا پیش از ششم آوریل سال گذشته میلادی (فروردین ۹۹)، ائتلافی به رهبری مسکو و ریاض بوده تا با حجم تولید و عرضه خود بازار را تنظیم کنند.

روسیه از تولیدکنندگان عمده نفت در بازار جهانی است و روزانه بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید می کند که بیش از نیمی از نفت تولیدی این کشور به صورت نفت خام یا محصولات فرآوری شده همچون بنزین به کشورهای دیگر صادر می شود. 

نوواک در ادامه سخنان خود گفت که بیش از ۹۵ درصد طرح خط لوله گاز جریان شمالی ۲ احداث شده است و به رغم موانعی که از سوی آمریکا برای اجرای این طرح بوجود آمده است، این خط لوله بطور کامل احداث و راه اندازی خواهد شد. 

  خط لوله گاز جریان شمالی-۲ برای انتقال سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز روسیه از طریق دریای بالتیک به آلمان برنامه ریزی شده که بخشی از برنامه شرکت روسی گازپروم برای رهایی از اتکا به مسیر کنونی اوکراین برای گاز رسانی به اروپا است.
فاز نخست این خط لوله به آلمان که ۱۲۲۲ کیلومتر است، سال ۲۰۱۱ به بهره برداری رسیده و سالانه بیش از ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز روسیه را به این کشور اروپایی منتقل می کند.