به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی روز یکشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار استان که با حضور عباس تابش معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت(صمت) برگزار شد، به مشکل تامین مرغ مورد نیاز شهروندان یزدی اشاره کرد و افزود: مرغدارانی که از حمایتهای دولت بهرهمند می شوند باید نسبت به تامین نیاز بازار هم متعهد باشند.
وی در مورد مجوزهای دام و طیور و آبزیان هم اظهارکرد: لازم است، هم اکنون انحصاری که در این مورد وجود دارد، شکسته شود تا رونق تولید در برخی بخشها با فعال شدن ظرفیتهای موجود افزایش یابد.
استاندار یزد در مورد تصفیه روغن و غلات هم افزود: اقداماتی در استان در حال انجام است ،امید می رود، بتوان این بخش از ظرفیت استان را نیز فعال تر کرد.
همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد گفت: یکی از مباحثی که تحتالشعاع تامین نهادههای دام و طیور مورد غفلت قرار گرفته است، نهادههای مورد نیاز آبزیان است که مشکلات این بخش نیز باید رفع شود.
سیدمسعود عظیمی افزود: شرایطی که امروز در مورد مرغ و تخم مرغ وجود دارد، قابل تامل است و این وضعیت باید به سرعت از سوی دستگاههای مرتبط ساماندهی شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نگرانی مرغداران، تامین دیرهنگام نهاده هاست ،معمولا ۱۰ روز بعد از جوجه ریزی، نهاده ها به دست آنها می رسد که این امر نگرانی دایمی این بخش از تولیدکنندگان را به دنبال دارد .
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد با بیان اینکه صنعت مرغداری استان ظرفیت صادراتی دارد، تصریح کرد: لازم است سیاستگذاریهای اصولی در این زمینه انجام تا مرغداران فعال تر شوند.
تولید روزانه ۱۱۰ تن مرغ مازاد بر نیاز در یزد
همچنین رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت(صمت) یزد در این نشست از تولید روزانه ۱۱۰ تن مرغ مازاد بر نیاز استان خبر داد و گفت:میزان مصرف مرغ استان روزانه ۷۰ تن است.
محمدرضا علمدار یزدی با بیان اینکه میزان کشتار روزانه مرغ در استان به ۱۸۰ تن می رسد یادآور شد: قیمت مصوب گوشت قرمز ماههاست از قرار کیلویی ۱۱۰ هزار تومان ثابت مانده است با آنکه یزد مولد گوشت قرمز گوسفند نیست و نیازهای خود را از فارس وارد میکند اما همیشه قیمت مصوب استان از فارس کمتر است.
وی تصریح کرد: قیمت تخم مرغ در بازار ثابت مانده و هر کیلوگرم آن ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان عرضه می شود و برای اینکه به ثبات در بازار تخم مرغ برسیم، از ابتدای دی ماه تا ۲۰ بهمن، ۲ هزار و ۱۰۰ مورد بازرسی از واحدهای مرغ تخمگذار و صنفی انجام شد که حاصل آن تشکیل ۱۱۱ فقره پرونده تخلف اقتصادی به ارزش ۲۶ میلیارد ریال جریمه است.
رییس سازمان صمت یزد با اشاره به اقدامات شبانه روزی در زمینه کنترل بازار و تولید تخم مرغ اظهار کرد: استان در حال حاضر صادر کننده تخم مرغ است.
وی در مورد تولید و مصرف گوشت مرغ هم اظهار کرد: بازرسان مرتب مشغول نظارت بر تولید، عرضه و فروش گوشت مرغ هستند و اگر استانهای همسایه قیمتهای مصوب را رعایت و یزد را در تنظیم بازار قیمت مرغ همراهی کنند،کنترل بازار یزد سادهتر است.
علمدار یزدی در مورد تنظیم بازار میوه شب عید هم افزود: امسال ۴۰۰ تن سیب و ۵۰۰ تن پرتغال برای شب عید در نظر گرفته شد.