سیدکمال الدین میرجعفریان روز یکشنبه در ششمین همایش ملی فناوریهای نوین صنعت ساختمان در مشهد افزود: زمانی که مجبور به استفاده بیشتر از انرژی در بخش خانگی میشویم، خطوط تولید مانند نیروگاهها و برخی صنایع مجبور به استفاده از مازوت و انرژیهای آلاینده به جای گاز میشوند.
وی ادامه داد: در صورتی که اگر طراحی ساختمانها براساس اصول صنعتی سازی شکل میگرفت و مجریان عایق سازی را به درستی انجام میدادند، به طور قطع با تغییرات جوی مجبور به کاهش سهم گاز یا برق بخش تولید برای تامین انرژی بیشتر ساختمانهای مسکونی و عمومی نمیشدیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی گفت: توسعه نظام علمی و فناوریهای نوین در کشور نیاز به ابزارهایی دارد که به کمک آن بتوان برنامه ریزی لازم، ایجاد تنوع به همراه هماهنگیهای لازم بین عناصر طراح و عوامل تاثیرگذار در تولید ساختمان را انجام داد.
وی استفاده از امکانات و فناوریهای نوین در طراحی ساختمانها را ضروری دانست و افزود: انجام مطالعات لازم در این زمینه منجر به نوآوریها و انتقال فناوریهای نوین به ساخت و سازها میشود.
میرجعفریان ادامه داد: با توجه به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات لازم است دستاندرکاران صنعت ساختمان اعم از طراحان ساختمان، تولیدکنندگان مصالح ساختمانی و سازندگان ساختمانها خود را به علم روز تجهیز کنند که این مهم یکی از محورهای اصلی این همایش است.
وی گفت: برای نهادینه شدن این امر در نخستین گام فرهنگ سازی لازم است، سپس باید تولیدکنندگان، طراحان و مجریان طرح به این باور برسند که صنعتی سازی به نفع استفاده کنندگان ساختمانها خواهد بود و باید در این زمینه با هم همراه و هماهنگ باشند
معاون استاندار خراسان رضوی افزود: باید اثربخشی همایشهایی مانند همایش ملی فناوریهای نوین صنعت ساختمان را در تصمیم گیریها، تصمیم سازیها و ساختمان سازی پیگیری کرد تا خروجی آن منجر به تامین نیازهای مردم شود.
وی اظهار امیدواری کرد با هم افزایی در جامعه علمی و عملی حوزه صنعت ساختمان سازی، ضمن تولید محتوا برای صنعتی سازی، اجرای آن در ساخت ساختمان منجر به کاهش مصرف انرژی و هزینه تولید ساختمانها و ارتقای ایمنی آنها شود تا با بروز کوچکترین سیل، زلزله و توفان شاهد خسارات فراوان به ساختمانها نباشیم.
همایش ملی فناوریهای نوین صنعت ساختمان تا ۲۸ بهمن ماه ادامه دارد.