محمدراشد مدرسگرجی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای آغاز طرح ملی اقدام برای احداث و آسفالت ریزی راههای اولویت دار روستایی موسوم به ابرار تاکنون ۹۳ کیلومتر راه روستایی آسفالتریزی و ۵۵ کیلومتر نیز روکش شده است.
وی اضافه کرد: در نتیجه این اقدامات ۲ هزار و ۷۰۰ خانواده روستایی در ۷۰ روستا از این خدمت بهرهمند شدهاند و شاخص بهرهمندی راه روستایی نیز از ۴۸ درصد به ۵۰ درصد رسیده که حدود چهار درصد از میانگین کشوری پایینتر است.
مدیرکل راهداری، حمل و نقل جادهای کردستان با بیان اینکه این میزان راه روستایی روز هفته آینده همزمان با سفر معاون اول رییس جمهوری به کردستان بهرهبرداری میرسد یادآور شد: برای اجرای این طرح در استان ۹۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی، قیر یارانهای و استانی هزینه شده است.
مدرسگرجی افزود: این طرح در تمام شهرستانهای استان اجرا شده اما بیجار، دیواندره و بانه از نظر طول اجرای دارای رتبههای برتر استان در طرح ملی ابرار هستند و کردستان از طرح ملی ابرار سهم ۲۰۰ کیلومتری دارد که تا کنون حدود ۵۰ درصد از این سهم زیر بار ترافیک رفته است.
اقدام برای آسفالت ریزی راههای اولویتدار روستایی از طرح های وزارت راه و شهرسازی تحت عنوان طرح ابرار در ۲ مرحله با افق آسفالت ریزی پنج هزار کیلومتر تا پایان دولت دوازدهم است اجرا میشود، مقرر شده در مرحله اول این طرح ۲ هزار کیلومتر و در مرحله دوم نیز سه هزار کیلومتر از راههای اولویت دار روستایی کشور آسفالت ریزی شود.
۲ هزار کیلومتر راه روستایی در کردستان هنوز آسفالت نشده که بسیاری از این راه ها در قالب طرح ابرار نمی گنجد و تنها ۳۰۰ کیلومتر راه روستایی در قالب طرح ابرار قابلیت آسفالت شدن دارد که ۲۰۰ کیلومتر از این راه ها تا سال آینده آماده اجرای طرح میشود.
استان کردستان داری هشت هزار و هشت کیلومتر راه شریانی، غیرشریانی و روستایی بوده که شامل یک هزار و ۹۰۰ کیلومتر بین شهری (شریانی و غیرشریانی) و ۶ هزار و ۱۹۰ کیلومتر روستایی است.
هم اکنون از ۶ هزار و ۱۹۰ کیلومتر راه روستایی کردستان، ۲ هزار و ۹۰۰ کیلومتر آسفالته، ۶۳۵ کیلومتر شنی و ۲ هزار و ۶۵۵ کیلومتر خاکی است.