تهران- ایرنا- معاون شورای علمای پیوند عراق گفت: آمریکا بزرگ‌ترین مبارزان ضد تروریسم یعنی حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را به شهادت رساند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، شیخ محمود نوری دوشنبه شب در وبینار کنفرانس بین المللی مکتب شهید سلیمانی و تمدن نوین اسلامی گفت: آمریکا با هدف قرار دادن حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس خشم و ناراحتی خود را از اقدامات این دو شهید عزیز به نمایش گذاشت. زیرا حاج قاسم و المهندس توانسته بودند به یک پیروزی بزرگ مقتدرانه دست پیدا کنند و گروه های تروریستی داعشی را از عراق بیرون برانند. 

وی افزود: این موضوع برعکس آن چیزی است که آمریکا ادعا می کند. آمریکا توسط وزارت خارجه خود بارها مدعی شده است که آمده تا منطقه را از تروریسم رهایی ببخشد. هر کس اظهارات و خبرهای ضد و نقیض کاخ سفید را دنبال کند، متوجه خواهد شد که داعش کاملا دست پرورده سازمان اطلاعات آمریکا است.

این تحلیلگر عراقی با تاکید بر رویه غیر قابل تغییر آمریکا اضافه کرد: ایالات متحده با هدف قرار دادن شهید سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس به وضوح نشان داد که تا چه اندازه از اقدامات حاج قاسم سلیمانی و حاج المهندس خشمگین شده بود. از سوی دیگر المهندس در عراق شاهکارهای زیادی داشت .

شیخ محمود افزود: آنچه که در میدان عمل از المهندس و حاج قاسم سلیمانی مشاهده کردیم به وضوح نمایانگر آن است که این دو در راه صحیح گام برمی داشتند تا برای امت مسلمان عزت را به ارمغان بیاورند. در واقع اگر کسی بخواهد بیش از پیش با شخصیت حاج قاسم و حاج ابومهدی آشنا شود، در خواهد یافت که موضوع فلسطین و آزادی بیت المقدس و پشتیبانی از فلسطینیان ضعیف و بیچاره و مستضعف جزو اولویت های کاری آنها محسوب می شد.

ایران به یکی از قدرت‌های برتر غرب آسیا تبدیل شده است

دکتر عبدالصمد شیخ پژوهشگر هندی گفت: امروزه ایران با استراتژی ها و سیاست های خاص و منحصر به فرد خود به یکی از قدرت های برتر نظامی و سیاسی در منطقه غرب آسیا تبدیل شده است و شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی یکی از طراحان و مجریان سیاست های منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: شهید سلیمانی با رفتار شایسته و خوب با افراد تحت فرمان خودش مشهور بود. خصوصیات اخلاقی و منش این شهید که خود را مخلص انقلاب اسلامی می دانست و از ارادتمندان خاص امام خمینی (ره) به شمار می رفت، زبانزد عام و خاص در منطقه بود.

عبدالصمد شیخ ادامه داد: شهید سلیمانی همواره در تلاش بود تا علیه مشکلات و چالش‌های تمدن اسلامی بایستند و برای آن چاره اندیشی کند. شهید سلیمانی نمونه ای از اصول و راه حل های مشکلات امروزه تمدن اسلامی را پیشنهاد کرد که مهمترین آنها مبارزه با رشوه و فساد، مبارزه با تجمل گرایی و خودنمایی، احترام به مردم و خدمتگزاری برای آنان و پذیرفتن مسئولیت های اجتماعی توسط سیاستمداران از جمله توصیه های مهم این شهید برای جوامع اسلامی به شما می رود.

وی اضافه کرد: علما و پیشوایان دین بنابر نظر سردار شهید سلیمانی باید اولین و مهمترین مسئولیتشان حفاظت از دین باشد و مانع از اشاعه تفکرات و نگرش های سطحی در جوامع شوند. 

سردار سلیمانی تجلی اوصافِ اولیای الهی بود

سید سامی خضرا، عضو شورای سیاسی حزب الله لبنان گفت: شهید سلیمانی و المهندس، مردانی بودند که ما را به یاد زنجیره طلایی می اندازد که تا دوران پیامبران، اولیا، مراجع عظام و دانشمندان ما امتداد یافته است و هم اکنون به صورت سپاه پاسداران انقلاب در جمهوری اسلامی ایران و مجاهدان مقاومت اسلامی در لبنان نمایانگر شده است؛ مردانی که ما امروزه در جریان بخشی از دستاوردهای پر برکت شان و رمز و رازهایشان قرار گرفته ایم.

این فعال سیاسی لبنانی افزود: سلیمانی یک فرد خاکی بود و از هر گونه سخت گیری های بی مورد و تظاهر دوری می جست. او با دیگران بسیار ساده برخورد می کرد. همین امر باعث شده بود تا مردم با مشاهده وی به یاد خاطرات نقل شده از اولیا الهی می افتادند که دیگر در این زمانه مگر در موارد ایده آل هیچ نشانه ای از آنها نمی توان یافت.

ظهور مدیران جهادی و تمدن ساز در سایه ایدئولوژی سلیمانی
 استاد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ایدئولوژی شهید سلیمانی راهی برای عرضه و ظهور مدیران جهادی و تمدن ساز است.
معصومه رشاد افزود: ایدئولوژی سردار سلیمانی الگو و گفتمان مقاومت را در عرصه ملی و بین المللی در خود دارد. این ایدئولوژی در حوزه تمدن سازی در جهان و در شرایط مختلف با هنجار ها و باورهای خود همواره رویکرد مقاومت و مبارزه و جهاد را تداعی می کند.

منطق مقاومت، ایثار و از خود گذشتگی رویکرد جدیدی است که توسط شهید قاسم سلیمانی به عنوان سردار ملی ایران در این ایدئولوژی پایه گذاری شده است. گام هایی که سردار سلیمانی در طول مبارزه خود برداشت گام های محکم و استواری است که می تواند به ایجاد باورهای مشترک  در جوامع مسلمین منجر شود. این باورها و هویت ها می‌توانند با رویکرد ها، مولفه ها و شاخص های جدید وارد عرصه نظام بین‌المللی شود. مسئله مهم در این ایدئولوژی مولفه ها و شاخصه هایی است که قادر است هویت های جدیدی را در جامعه اسلامی و جهانی عرضه نماید.

وی افزود: اگر قالب های فکری شهید سلیمانی را تجریه و در قالب های آن حرکت کنیم، متوجه ظهور ایدئولوژی جدیدی با رویکردهای نوین خواهیم بود. این ایدئولوژی قابلیت دارد که مدیران جهادی و تمدن‌ساز را به عرصه ظهور کشانده و مدیرانی تربیت نماید که هر یک قاسم سلیمانی جدید باشند. در قالب رویکرد این نظریه ما می‌توانیم محورهای هویتی و محورهای هنجاری جدیدی را با توجه به بحران هایی که در منطقه غرب آسیا وجود دارد، تبیین کنیم. 
رشاد ادامه داد: به این ایدئولوژی به عنوان مظهر مقاومت اسلامی باید بیشتر توجه شود، ضمن توجه به انگاره ها و مولفه ها و هویت ها به ترجمه آنچه در قالب اصلی آن است اهتمام بیشتری شده و نه تنها به جامعه ایرانی بلکه به جهان اسلام ارائه شود.

به گزارش ایرنا، کنفرانس بین المللی مکتب شهید سلیمانی و تمدن نوین اسلامی به همت انجمن رهپویان فرهنگی ایرانیان و با حضور جمعی از اندیشمندان و نخبگان ایران و جهان، از شب گذشته (یکشنبه)  آغاز شد و تا ۲۹ بهمن ادامه دارد. اولین نشست و پنل تخصصی کنفرانس بین المللی مکتب شهید سلیمانی و تمدن نوین اسلامی امروز برگز ار شد.
در عصر روز یکشنبه ۲۷ بهمن ماه در ساعت ۱۸ و در اولین روز از برگزاری  کنفرانس بین المللی مکتب شهید سلیمانی و تمدن نوین اسلامی نشست تخصصی با محور" اندیشه، سیره و فرهنگ در مکتب شهید سلیمانی" با حضور جمعی ازاندیشمندان داخلی و خارجی برگزار گردید.
در این نشست افرادی همچون سید سامی خضرا،عضو شورای سیاسی حزب الله لبنان، حجت الله  ایوبی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو-ایران،نبیل الحباوی امام جماعت درگاه حضرت رقیه در کشور سوریه ، حجت الاسلام صادق رجایی، دبیر کل موسسه یادبود امام خمینی(ره)در کارگیل-ایالت جامو وکشمیرهند، لاله افتخاری استاد دانشگاه و عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی ، معصومه رشاد استاد دانشگاه ، عبدالصمد شیخ  محقق و پژوهشگر از هند، شیخ محمود نوری از علمای عراق  به ایراد سخنرانی و طرح دیدگاههای خود در سیره و فرهنگ مکتب شهید سلیمانی پرداختند.
علاقمندان  می توانند ارمسیرهای زیر به کنفرانس دسترسی پیدا کنند:
Www.sm-soleimani.com
Www.salamnews.ir
Www.aparat.com/iwpeace/live