گناوه - ایرنا - مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان بوشهر گفت: سند توسعه مهارت‌آموزی که امسال در شورای برنامه‌ریزی این استان مصوب شد برای اجرا به تمامی مراکز شهرستان‌ها ابلاغ شده‌است.

عبدالمجید دوراهکی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: فرآیند و مراحل تدوین سند توسعه مهارت آموزی در سال ۱۳۹۷ آغاز و در بهمن ماه سال ۹۸ در شورای برنامه‌ریزی استان بوشهر مطرح شد که پس از یک اصلاحیه در سال ۹۹ مصوب و به مراکز شهرستان‌ها ارسال  شد.

وی اظهارکرد: در تدوین این سند توسعه، ابتدا همه قابلیت و ظرفیت‌های موجود و اشتغال‌زایی استان بوشهر نظیر بنگاه‌های اقتصادی، ادارات، سازمان‌های غیردولتی، کارآفرینی و تجاری شناسایی و متناسب با این ظرفیت‌ها، حرفه معرفی شد.

وی گفت: کلیات این سند براساس شناسایی ظرفیت‌های اقتصادی و توانمندی‌های مهارتی هر شهرستان و معرفی حرفه‌ها متناسب با حوزه‌ها و  تامین نیازهای اشتغال‌زایی تدوین شده‌است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر بیان کرد: توسعه آموزش‌های مهارتی در اجرای تربیت نیروی فنی و متخصص و مهارت آموزی جوانان جویای کار همواره از سیاست‌های راهبردی نظام اسلامی بوده‌است.

وی افزود: باتوجه به اینکه  نیاز نیرو در بعضی از صنایع و حرفه‌های موجود از جمله در حوزه ساختمانی استان بوشهر و شهرستان گناوه توسط اتباع خارجه تامین می‌شود، این مدیریت برای تربیت و پرورش نیروی داخلی ورود کرده‌است.

دوراهکی گفت:  این مدیریت در حوزه‌های عمران، نقشه کشی،  کاشی کاری، سقف کاذب و حرفه‌های دیگری که مرتبط با ساختمان نظیر  هوشمندسازی و اتوماسیون‌های خانگی است، خرید تجهیزات مورد نیاز این حرفه‌ها و آموزش آنها را متناسب با سطح نیاز وضعیت ساختمانی بویژه  در شهرستان گناوه آغاز کرده  و چندین کارگاه فعال است.

مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای استان بوشهر ادامه داد:  بزرگ‌ترین چالشی که فنی و حرفه ای  با آن مواجه است و رسانه‌ می‌تواند به ما کمک کند، بحث فرهنگ سازی ترغیب و تشویق حضور جوانان متقاضی اشتغال در دوره‌های مهارت‌آموزی است.

وی گفت:  امروزه آموزش‌های تئوری که جوانان فرا می‌گیرند پاسخگوی نیاز بنگاه‌های اقتصادی نیست و آنان دنبال نیروی توانمند، فنی و مهارتی هستند.

وی افزود: درحالی که در دانشگاه‌ها، چنین توانمندی موردنیاز را انتقال نمی‌دهند، تنها مرکزی که می‌تواند در این عرصه گام بردارد، مراکز آموزش فنی وحرفه‌ای است.

دوراهکی بیان کرد: باتوجه به اینکه در این برهه خانواده‌ها، مدارک فنی و حرفه‌ای را ارجح بر مدارک تئوری و علمی نمی‌دانند، از رسانه‌ها انتظار داریم به ما کمک و به جامعه تلقین کنند اگر دنبال تامین اشتغال آینده فرزندان خود هستند باید آنان را  به مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای هدایت کنند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان بوشهر افزود:  باتوجه به اینکه سند توسعه مهارت‌آموزی به همه مراکز استان بوشهر ارسال شده‌است و طرح تکاپو نیز از طرف وزارت کار تدوین و ظرفیت‌های اشتغال‌زایی هر شهرستان مشخص شده‌است، این فرصت برای جوانان فراهم شده تا از هم اینک در دوره‌های راهنمایی و  متوسطه بتوانند آینده شغلی خود را متناسب با ظرفیت‌های فنی و حرفه‌ای و مهارت آموزی برنامه ریزی کنند.

وی گفت: در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران و برادران شهرستان گناوه طبق برنامه ریزی صورت گرفته و براساس سند توسعه مهارت آموزی، رشته و حرفه‌های موردنیاز آنان شناسایی شد و متناسب با موقعیت این منطقه اقدام به تجهیز کارگاه و آموزش‌های لازم صورت گرفته است.

شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر دارای دو مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران و برادران است.