سمنان- ایرنا- شهردار دامغان گفت: کمتر از ۲۰ درصد مردم این شهر در اجرای طرح بازیافت زباله و تفکیک از منزل با شهرداری همکاری دارند.

مسلم نصرتی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: طرح بازیافت زباله به دلایل عمده، در هیچ شهر کشور مطابق با توقع شهرداری‌ها و پیمانکاران طرح اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: عمده فعالیت‌های خدماتی شهرها به دلیل کمبود عوامل و نیروی انسانی کافی به پیمانکاران بخش خصوصی واگذار می‌شود که با توجه به این امر در شهر دامغان، طی ۶ سال تعداد ۲ پیمانکار برای انجام طرح بازیافت اعلام آمادگی کردند که با وجود عملکرد مثبت و تلاش های مداوم، موفق به کسب درآمد لازم و اجرای صحیح طرح نشدند.

نصرتی اضافه کرد: وجود اصناف دارای پروانه صنفی و فعالیت در زمینه خرید زباله‌های خشک، فقدان همکاری مردم برای شرکت در طرح بازیافت و نبود هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی مرتبط با اجرای قوانین پسماند، از جمله موانع موجود در برابر اجرای طرح بازیافت است.

وی اظهار داشت: با توجه به عدم اجرای طرح بازیافت زباله توسط پیمانکاران، در حال حاضر جداسازی زباله‌ها در محل دفن انجام می‌شود که برای سهولت در اجرای طرح، از مردم درخواست داریم تا حد امکان زباله‌ها را در منزل تفکیک کنند.

شهردار دامغان با بیان اینکه هر دامغانی روزانه ۶۰۰ گرم زباله تولید می‌کند، گفت: شهروندان دامغانی روزانه بین ۳۵ تا ۴۰ تن زباله خانگی تولید می‌کنند و با توجه به جمعیت حدود ۶۰ هزار نفری شهر، سرانه تولید زباله هر شخص بیش از ۶۰۰ گرم در شبانه‌روز است.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر محل دفع زباله در هشت کیلومتری جنوب غرب شهر دامغان و در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار قرار دارد که دفن زباله به صورت کامل بهداشتی در کانال‌های عمیق انجام می‌شود.

باتوجه به بررسی‌های انجام‌شده، حدود ۲۰ درصد زباله‌های تولیدی مردم دامغان مواد غذایی فاسد شده شامل نان، گوشت، میوه جات و مواد غذایی فاسد است.